Отговори
# 390
# 391
  • Близко съм
Здравейте, и на мен вчера ми изписа нефролога таваник за ешерихията на 24 часа по едино за 7 дена ,но четеейки мненията ви не знам какво да правя в голямо колебание съм.

# 392
Здравей, имаш ли антибиограма?
Ако е сенситивна към друга АБ група съветвам да избягваш хинолони. Рискът просто надхвърля ползите!

Поздрави

# 393
Направих два курса левофлоксацин /таваник/ и пих по 1 на 12 часа  - 14 дни. Имам нещо като свръхактивен пикочен мехур, тежко положение, безсънни нощи от позивите за уриниране..Уролог д-р Василев, дето има частен урологичен кабинет, ми каза да го пропия...Симптомите почти бяха изчезнали, но все пак не е съвсем. Той ми каза да пропия и панцеф и станах като нова...Значи стерилната урина не показа да имам бактерии, а ето че тези лекарствата помогнаха...А страдах дълго от това нещо. А със страничните ефекти е до човека. Нищо ми нямало ни от левофлоксацин, ни от панцеф

# 394
  • Близко съм
Да имам абпрограма. пих зинат до вчера сутринта, следобеда ми беше часът и ми изписа таваник,но четеейки какво се случва ме е страх да го почна. Вэпреки че ми е назначен на 24 часа по 1т. за 7 дена. И се чудя да го излъжа утре да ида и да му кажа,че не се чувствам добре от него, дали може да се проявявт реакциите за 2-3 дни? Пък и гаранция няма че др антибиотик няма да е от същата група. Пия само лекарства за ЩЖ и добавки вит.Д . Макар че забелязах,че в еутирокса има левотироксин, макар вярвам в минимални дози.

# 395
Да имам абпрограма. пих зинат до вчера сутринта, следобеда ми беше часът и ми изписа таваник,но четеейки какво се случва ме е страх да го почна. Вэпреки че ми е назначен на 24 часа по 1т. за 7 дена. И се чудя да го излъжа утре да ида и да му кажа,че не се чувствам добре от него, дали може да се проявявт реакциите за 2-3 дни? Пък и гаранция няма че др антибиотик няма да е от същата група. Пия само лекарства за ЩЖ и добавки вит.Д . Макар че забелязах,че в еутирокса има левотироксин, макар вярвам в минимални дози.
Аз съм пила ципрофлоксацин време на време - изписваха ми лекарите...Но таваник е следващото поколение. Нищо не ми помагаше..и левофлоксацин помогна...Всичко е строго индивидуално. Ти го почни и виж. Ефикасен е!

# 396

Щом има проблем с ЩЖ, категорично не, тези аб влошават положението с жлезата

# 397
bubulina_baby, аз съм с Хашимото и пия по 75 мг тироксин и написах горе, колко много го пих..На нищо не ми се отрази. Щом й казва лекар да го пие, може и да й помогне..Този лекар нали знае, че има проблем с ЩЖ..

# 398
Не знам, аз нямах никакви проблеми, докато не пих аб от тая група и всичко ми се изсипа наведнъж. И да искам вече не мога да се лекувам с нищо, а е страшно гадно ежедневни болки в бъбреците, които не могат да се лекуват с нищо, защото след 14 изпити аб и мноого друга химия съм с неуточнени автоимунни заболявания, като пробблема с щж ми донесоха аб , защото аз нямах никакъв и там. Но да всеки си е индивидуален и всеки си знае какво да пие и какво не

# 399
  • Близко съм
Не знам дами чета ви и се двоумя много. Не знам на 24 часа по едно хапче дали би ми повлиял страничните ефекти като на повечето тук . Чудя се както ви споменах да го излъжа не знам в главата ми е каша.

# 400
Не знам дами чета ви и се двоумя много. Не знам на 24 часа по едно хапче дали би ми повлиял страничните ефекти като на повечето тук . Чудя се както ви споменах да го излъжа не знам в главата ми е каша.

Само ти си знаеш, при 25 30 процента се проявяват страничните реакции, понякога и на хората с такива, в миналото не е имало прояви, а точно в дадените моменти се появяват. Аз от личен опит, до 20 годишна възраст съм пила или най-често са ми давали леявофлоксацин и ципрофлоксацин, понасяла съм ги, само на 20  г. възраст имах проблеми с левофлоксацина, но без да знам, че е било от него и ако знаех нямаше преди 2 години да пия едно хаопче флексид, което да ми съсипе живота и веднага след него изписан и ципрофлоксацин, което тоталноп развали картинката. И като добавиш и останалите аб и химии нещата са такива, каквито са вече. Можеш да пробваш с половин доза, можеш да изпиеш цяло и веднага пшробиотик или въобщее да не започваш. Но трябва да знаеш, че появят ли се нежеланите, понякога не изчезват никога

# 401
  • Близко съм
Аз никога не съм пила аб, освен сега за ешерихията. Да знам есичко е на моята глава. А евентуално пробиотик да ми препоръчате ако се реша? Защото нямам такъв назначен или препоръчан.

# 402
Аз никога не съм пила аб, освен сега за ешерихията. Да знам есичко е на моята глава. А евентуално пробиотик да ми препоръчате ако се реша? Защото нямам такъв назначен или препоръчан.

По принцип масовото практикуване от джипиртата е да не дават пробиотици и аз не знаех нищо за тях , това може би ми беше и грешката. Но можее да си вземете какъвто искате, масово се ползвам вайа, пробиен, линекс, синкуанон

# 403
Алое, не е добре да пиеш половин доза, няма никакъв смисъл.
Или го пий както е изписан, или изобщо не.

# 404
  • Близко съм
A,пробиотика как се приема след или преди аб и колко време и на какъв интервал от аб

Общи условия

Активация на акаунт