Отговори
# 900
Тина, за справка на Вашето изказване бихме могли да стравним смъртността и средната продължителност на живот при хората преди и след откриването на антибиотика

Това няма нищо общо. В съвременния свят прекаляването с антибиотиците носи огромни вреди на организма. Особено пък когато ги приемаш един след друг продължително време, а не само когато е абсолютно наложително. Именно за това и не се изписват силни антибиотици за банални инфекции. Едно светило навремето ме плашеше заради синузит как ще ми правели пункция, ако пропусна антибиотика. Ами няма такова нещо. Два дни ударно промиване на носа с каничка с морска сол и инхалация със сода ми реши проблема за годни наред. Същото правя и при бронхити, ангини. Години наред така се лекуваме вкъщи. Виж, при циститите е малко по-различно, но и там тежките артилерии трябва да се оставят за накрая. Сега си пиша с една жена, която е излекувала остър цистит само с масло от риган и билки. Има изследвания в медицински журнали даже, че маслото е равносилно на антибиотик. Има начин.
Антибиотиците трябва да се пазят за много спешни случаи.

И аз така навремето майка кърмачка за да не съсипя кърмата нали цистит лекувах с уринал и билки цяла седмица и резултата беше пиелонефрит - 10 дни в Александровска, ципрофлоксацин венозно , край с кърменето, добре че излязох без щети от болницата. Единственото нещо за което искам от джи пи предварително
рецепта за АБ плюс обикновена и стерилна урина е цистита. И ако в обикновената урина излязат нитрити директно почвам АБ от рецептата.

# 901
Здравейте за съжалени и при мен след употреба на антибиотик вивекс (левофлоксацин) се отключиха Невралгични болки силно парене в ходила при ходене или стоене седнал и иглички по цялото тяло. Всичко започна с откриването на бактер в простатата и  естествено предписване на антибиотика на 17 декември след втория прием усетих силна болка в ляво до сърцето по входа на нерва обадих се на уролога но тои  настоя да продалжа приема след четвъртото хапче в събота сутринта усетих силна болка в дясно под ребрата , отидох до спешното където потвърдиха  че може да е от антибиотика и аз реших да го спра ,като не можах да се свържа с уролога изчаках до понеделник 23 и отидох при друг  и тои настоя да продължа с таваник лед което направих още един опит при което пак усетих силна болка влвяо   изтръпване на пръстите на лявата ръка и висока температура по цялата кожа, на другия ден се обадих на уролога и той реши да сменим антибиотика с уназин за 10 дни. започнах с него всичко беше наред до 6 ден когато по време на разходка усетих парене в стъпалата отдадох  го на проблеми с кръста който имам но паренето продължава когато съм седнал карам колата или по време на ходене след ден започна ии леко мравучкане по цялото тяло иглички  , след нова година на 10 прием отидох при уролога който ме прати на невролог по настояване на който прекратихме взимането на антибиотика (изписа ми  пеанил форте но от него не ми е по добре като че ли симптомите се засилват) като уролога настоя да оставя хранителните добавки.

МОЛЯ препоръчайте ми какво да правя четох из форума за магнезии и NAC , Има ли  изследвани който може да се направят  за да се открие проблема ,  какви добавки да взимам и как да се изчистя от тази отрова ?

# 902
Витамини от група В и магнезий пиеш ли ?

ПС Видях, че в пеанил форте  им няколко витамини от група В, но фолиевата и В 12 не са метилирани. Може да вземеш допълнително метилирани форми - В12- метилкобаламин, топ фолат и магнезий. На мен с дългия ковид, когато имах много неврологични проблеми - крампи, изтръпвания, схващания, това ми помогна.

# 903
Спри известно време да пиеш каквото и да било(включително добавките), гледай да се храниш пълноценно, не пии алкохол, махни цигарите, гледай да се наспиваш хубаво. Разходи се няколко пъти из природата.

# 904
И задължително пийте повече вода. Най вече хората които се оплакват от крампи.
Много често проблема е от недостатъчно течности, отколкото от дефицити на витамини и микроелементи.
И пак да го напиша. Пийте вода. Не сок, не безалкохолни, не бира. Вода.

# 905
Здравейте, изписаха ми Левокса за силно изгаряне на кожата, но освен главоболие получих и безсъние. В листовката пише, че помага при кожни проблеми, но се чудя как да се справя с безсънието. Някой комбинирал ли го е с мелатонин?

# 906
Пробвай с магнезий.

# 907
Няма проблем да пиеш мелатонин с АБ. Но ако безсънието е от болка, надали ще ти помогне.

# 908
Здравейте, за ешерихия коли в урината ми изписаха левор (левофлоксацин) пробиотик и уростим. Досега не съм пила подобни на левор / левокса . Имам непоносимост към зинат, зирид, азитромецин.Някой пробвал ли го е и как е? Трябва да го пия 10 дни...

# 909
Подходящ е за бактерията, но лично аз бих предпочела да не е от хинолоновата група (Левор е) защото може да дават сериозни странични ефекти. Но не винаги. На някои хора нищо им няма.

# 910
Подходящ е за бактерията, но лично аз бих предпочела да не е от хинолоновата група (Левор е) защото може да дават сериозни странични ефекти. Но не винаги. На някои хора нищо им няма.

Може пак да са се върнали и Хеликобактер при мен, най вероятно за това ми го предписаха..  Като прочетох листовката ме хвана страх, но ще видим

# 911
Спокойно, аз съм пила по 4-5 пъти в последните години и никога не съм имала проблеми. Но трябва да видите на вас как Ви понася. Мъжът ми също няма проблеми.

# 912
На мен пък само таваник ми действа на белодробните инфекции. Пак левофлоксацин, но май това е оригиналния. Дори други левофлоксацини не са ми действали. Пила съм го най-дълго 14 - 15 дни.
Проблем е, ако имаш непоносимост, както към тези, които си изброила. Това няма как да го разбереш без алергологичен тест, или да изпиеш 1, ако не правиш сериозни алергични реакции.

# 913

Може пак да са се върнали и Хеликобактер при мен, най вероятно за това ми го предписаха..  Като прочетох листовката ме хвана страх, но ще видим
Хеликобактер не се лекува с левофлоксацин. Заради ешерихията, която се води чувствителна, са ти го предписали. За хеликобактер схемата е съвсем друга, с кларитромицин + амоксицилин.

# 914
За Хеликобактер има много различни схеми, включително и такава с Левофлоксацин, но сам по себе си, той не лекува Хеликобактера. Трябва да е в комбинация с друг АБ.
Когато ми откриха на мен тази гадост, предишния месец бях пила Таваник за друго. Изобщо не ѝ беше подействал самостоятелно.
Иначе - аз лично се излекувах с Тетрациклин и Метронидазол, в комбинация от ИПП и бисмут. Но коментирахме и схеми с хинолони по принцип.

Общи условия

Активация на акаунт