Отговори
# 885
По принцип Авелокс е по-силен и по-тежък.
Но резултатът е достатъчно зле, за да оспорваш лечението. И да, може да ти е замаяно или подобни неща, но иначе рискуваш пиелонефрит.

След разговор с лекаря го смени със зинат. Появи се изтръпване на устата, мравучкане в краката.

# 886
Е, явно не е твоя АБ Авелокс, но Авелокс изобщо не е равно на Левофлоксацин. Т.е., ако ти изпишат в бъдеще него, не е задължително да получиш същите кофти ефекти.
Уфф, Зинат… Ето тук аз ще споделя. Тази група АБ на мен пък ми прави поразии. Цефалоспорините направо ми убиват стомашно-чревния тракт и получавам безумно разстройство. Зинат е най-слабия от тях, но освен това далеч не ми е особено ефективен, затова директно си го зачерквам от списъка. Панцеф - много по-ефективен, обаче разстройство-ужас. Сулцеф - венозен АБ, явно запазена марка на коремните хирургии, е това вече ми е*а м***, не знам дали сте имали някога пенесто разстройство, но аз вече имах 😆😆😆. Недай си Боже да ми се наложи някоя друга хоспитализация, в документите , които попълвам за алергии освен Аугументин, към който наистина съм алергична, ще пиша и цефалоспорини, щото това не се търпеше просто… Срязан отгоре до долу корем по 8 пъти на ден до WC, аз едвам ставах.
Та с това искам отново да подчертая - поносимостта към АБ, страничните ефекти и т.н. са строго индивидуални. И идеята ми е - ако някой не е пил досега хинолони, че няма как да знае ОК ли са му или не. И ако прочете листовката и се стресне и не си пие АБ, рисковете са по-големи от пробата. То и аз сега мога да пусна тема - “Цефалоспорините ми направиха брутална дисбактериоза, месеци не излизам от WC” и съм сигурна, че не съм само аз така, ама не мога да твърдя, че ти, Абсент, ще си със същите симптоми.
Както и да е, пожелавам ти да нямаш драма със Зината и да се отървеш от стафилококите.

# 887
Е, явно не е твоя АБ Авелокс, но Авелокс изобщо не е равно на Левофлоксацин. Т.е., ако ти изпишат в бъдеще него, не е задължително да получиш същите кофти ефекти.
Уфф, Зинат… Ето тук аз ще споделя. Тази група АБ на мен пък ми прави поразии. Цефалоспорините направо ми убиват стомашно-чревния тракт и получавам безумно разстройство. Зинат е най-слабия от тях, но освен това далеч не ми е особено ефективен, затова директно си го зачерквам от списъка. Панцеф - много по-ефективен, обаче разстройство-ужас. Сулцеф - венозен АБ, явно запазена марка на коремните хирургии, е това вече ми е*а м***, не знам дали сте имали някога пенесто разстройство, но аз вече имах 😆😆😆. Недай си Боже да ми се наложи някоя друга хоспитализация, в документите , които попълвам за алергии освен Аугументин, към който наистина съм алергична, ще пиша и цефалоспорини, щото това не се търпеше просто… Срязан отгоре до долу корем по 8 пъти на ден до WC, аз едвам ставах.
Та с това искам отново да подчертая - поносимостта към АБ, страничните ефекти и т.н. са строго индивидуални. И идеята ми е - ако някой не е пил досега хинолони, че няма как да знае ОК ли са му или не. И ако прочете листовката и се стресне и не си пие АБ, рисковете са по-големи от пробата. То и аз сега мога да пусна тема - “Цефалоспорините ми направиха брутална дисбактериоза, месеци не излизам от WC” и съм сигурна, че не съм само аз така, ама не мога да твърдя, че ти, Абсент, ще си със същите симптоми.
Както и да е, пожелавам ти да нямаш драма със Зината и да се отървеш от стафилококите.
Благодаря, за сега със зината се разбираме, ще го пия 10 дни, и след седмица ще пусна контролни.
Със сигурност е много различно при всеки организъм, а аз за 30 години това ми е 3 пиене на Аб и е проблем, че и самата аз не знам към какво може да реагирам. Надявам се да мине всичко добре Simple Smile със сигурност съм ги завъдила скоро понеже съм с малко дете бременна нямах нищо, след раждане също Simple Smile

# 888
Момичета, тези, които сте с цистит, след антибиотика правете дълги курсове с деманоза. Аз си купих Феманоза, която е с 2 мг. деманоза на прахче, и цяла седмица ударно, после намалям на 1 прахче, после през ден. Сега пия 1 път седмично и преди секс. Тя не позволява прикрепване на бактериите към стената на мехура. При първи симптоми 1 лъжица сода, разтворена в топла вода на гладно.
Аз се оправих само с монурал. Двукратно. След месец усетих, пак че почвам да пишкам начесто. Пак монурал и ударни дози деманоза. След седмица резултатът беше чист. Сега продължавам през няколко дни дманоза. И си пазя краката топли.

# 889
Ако бактериите са поради възпаление на бъбрека, няма как само монурал и д-манозата да са достатъчни, само временно решение са. Монуралът конкретно е за пикочния мехур. Уростаб на саше също действа много добре,  изолира бактериите, не може да ги убие, но облекчава симптомите на възпаление. Разтваря се във вода, приятен е на вкус, може да се приема и с антибиотик. Непрекъснато имам на разположение  от него, а също и д-маноза, червена боровинка, неоренал и т.н.

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 22:24 от Rosita

# 890
Тина, внимавай обаче с Монурала. Не го пий без да си направиш стерилна урина, защото ще действа, ще действа, накрая ще станеш резистентна.
Иначе - не оставам без Д-маноза. Аз лично пия Урикод. При първи симптоми, както и всеки път след секс.

# 891
Rosita, аз казвам, само при цистит. И то след антибиотик. Отиде ли към бъбреците, там вече д-манозата не помага.
Мила1331, да имам го предвид. Дано да не ми се налага пак.

# 892
Rosita, аз казвам, само при цистит. И то след антибиотик. Отиде ли към бъбреците, там вече д-манозата не помага.
А ти откъде знаеш, че възпалението или циститът не се е разпространил и в бъбреците? Само след урокултура (стерилна урина) се приема антибиотик, посочен в антибиограмата, към който бактериите са чувствителни, в случая към фосфомицин (монурал), всичко друго е злоупотреба с тялото. Монурал изписват и превантивно - преди и след хирургични интервенции.
Пиша това, защото прочетох, че ти сама си го изписваш - втория път, когато не си пила друг антибиотик преди това, а си усетила симптоми на цистит. Може да е от е-коли циститът. Както решиш, така постъпвай, но четат и други хора, дано да не решат да пият и те монурал без изследване.

# 893
Да, аз също точно това имах предвид.
Пиене на АБ без направена стерилна урина, която да показва растеж и да има антибиограма е много тъпо нещо.
Ще дам съответни примери:

Преди години се скъсвах от цистити, затова когато за пореден път ме хвана, изобщо не се изненадах. Пуснах стерилна урина, отрицателна. Заминах си на почивка на море, бре, не минава и не минава. Цяло лято ме държа, пуснах 100 урини, АГ-та, уреаплазми и какво ли не тествах. Накрая аха, цистоскопия да ми правят за нещо си там, свръхактивен пикочен мехур, ала-бала.  Но аз отидох и на венеролог и ми намериха трихомони. Уж ги излекувах, но уви, симптомите продължиха. Отидох при нова уроложка, която ме засили с 200 АБ при абсолютно чисти стерилни урини. То не бяха Монурали, Зинати, Нитроксолини, Фуролини… Нищо не подейства. И в крайна сметка се оказа, че трихомоните все още са си там и те ми правят проблемите. А те пък се лекуват със съвсем други АБ, като тази от БГ не ми действат и се наложи да си купувам от Турция други.
Равносметката? Май за 1 година бях изпила 10 АБ. Къде разонно, къде не…
Оттогава имунната ми система не е както беше. При всеки вирус правя вторични бактериални инфекции на горните дихателни пътища, нещо, което преди не ми се случваше.
Затова АБ за цистит? Абсурд - не пия, ако ще ѝ да умирам, преди да си направя изследване и да видя черно на бяло, че имам бактерия в урината. Ако нямам - отивам на АГ, за да видя какво има там. И така.

# 894
А ти откъде знаеш, че възпалението или циститът не се е разпространил и в бъбреците? Само след урокултура (стерилна урина) се приема антибиотик, посочен в антибиограмата, към който бактериите са чувствителни, в случая към фосфомицин (монурал), всичко друго е злоупотреба с тялото. Монурал изписват и превантивно - преди и след хирургични интервенции.
Пиша това, защото прочетох, че ти сама си го изписваш - втория път, когато не си пила друг антибиотик преди това, а си усетила симптоми на цистит. Може да е от е-коли циститът. Както решиш, така постъпвай, но четат и други хора, дано да не решат да пият и те монурал без изследване.
Монурал без рецепта не може да си купиш Wink Моят също е изписан от лекар и то след антибиограма и точно за Е-коли.
А пък честно, добре, че се самолекувам, че като гледам какво се случва с тези дето сляпо следват лекарските предписания се въртят години наред в един порочен кръг.
И само за статистиката да кажа, за целия ми живот съм пила не повече от 10 антибиотика. През последните 13 години съм пила само веднъж, когато бях в болница с Ковид с пневмония.
Всичко останало лекувам вкъщи сама. Синузити, ангини, бронхити, всичко без АБ. Почнеш ли веднъж с антибиотиците, тялото ти само отказва да се бори после.

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 22:28 от Тина-2011

# 895
Тина, за справка на Вашето изказване бихме могли да стравним смъртността и средната продължителност на живот при хората преди и след откриването на антибиотика

# 896
Тина, за справка на Вашето изказване бихме могли да стравним смъртността и средната продължителност на живот при хората преди и след откриването на антибиотика

Това няма нищо общо. В съвременния свят прекаляването с антибиотиците носи огромни вреди на организма. Особено пък когато ги приемаш един след друг продължително време, а не само когато е абсолютно наложително. Именно за това и не се изписват силни антибиотици за банални инфекции. Едно светило навремето ме плашеше заради синузит как ще ми правели пункция, ако пропусна антибиотика. Ами няма такова нещо. Два дни ударно промиване на носа с каничка с морска сол и инхалация със сода ми реши проблема за годни наред. Същото правя и при бронхити, ангини. Години наред така се лекуваме вкъщи. Виж, при циститите е малко по-различно, но и там тежките артилерии трябва да се оставят за накрая. Сега си пиша с една жена, която е излекувала остър цистит само с масло от риган и билки. Има изследвания в медицински журнали даже, че маслото е равносилно на антибиотик. Има начин.
Антибиотиците трябва да се пазят за много спешни случаи.

# 897
Тина,

Абсолютно съм несъгласна.
При инфекции на дихателни пътища, гърло, нос се пуска посявки за микробиология.
Ако са отрицателни - значи е вирус и не трябва АБ, ако са положителни с доказан бактериален причинител - то следва да се лекуват с АБ.
Той организъм си показва най-вече със секретите. Като имаш гнойно зелени сополи и храчки, най-вероятно си с бактериална инфекция. Като имаш гнойна ангина - също.
Правя си МБ, лекувам се според причинителя и Антибиограмата.
Цистит - пускам стерилна урина, ако има бактерия, тогава лекувам. Ако няма - пия 100 добавки и чайове и обикновено минава.
Далеч съм от мисълта за прекаляване с АБ, писах назад в темата, че това не е ОК и про мен прекалиха. Но когато съм наистина болна - пия АБ, защото няма как.
Самолечението понякога помага, но понякога вреди много. Истината е в правилния лекар, който да си те познава и да си те лекува правилно. Моята ЛЛ си ме знае и си обсъждаме всякакви варианти на лечения и АБ като ми се налага.

# 898
Мммда, синузит с каничка солен разтвор - може, ама не винаги. От моят нос нищо не излизаше преди години, вариантите бяха пункция или инжекции. Не че не пробвах алтернативни варианти. Не подвеждайте.
Преди месец и половина свекър ми почина. Отказа антибиотик, направи пневмония и до там.

# 899
Мммда, синузит с каничка солен разтвор - може, ама не винаги. От моят нос нищо не излизаше преди години, вариантите бяха пункция или инжекции. Не че не пробвах алтернативни варианти. Не подвеждайте.
Преди месец и половина свекър ми почина. Отказа антибиотик, направи пневмония и до там.

Никого не подвеждам, казвам, просто, че това безумно прекаляване с антибиотиците играе много лоша шега. А много ясно, че пневмония не се лекува с морска сол. Да откажеш антибиотик при пневмония си е самоубийство.

Общи условия

Активация на акаунт