Отговори
# 870
Почти нищо друго, освен таваник, не ми действа. налга ми се да го пия по 2-3 пъти годишно и нямам странични реакции. Спасявал ме е от сериозни проблеми, вкл. протеус мирабилис в белия дроб.
Ако проследиш постовете, ще установиш, че по-голямата част от описаните тук странични реакции, не са такива, предизвикани от АБ.

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 00:29 от Diorela

# 871
Здравейте ,изписан ми е Таваник за 14 дни на мен и партньора ми заради уреаплазма. Сама исках да се изследвам защото имах чести бактериални вагинози и то излезна + за уреаплазма. Направо съм в шок от листовката,и от темата. Купих го вече и ще трябва да се пие... ,но на тръни. Всички ли тук са със странични ефекти?
На мен редовно ми изписват Левокса. Не съм имала никога странични ефекти. Мъжът ми също е пил и няма странични ефекти.

# 872
Благодаря ви за включването. Беше ми полезно да се поуспокоя малко. Simple Smile Желая ви здраве.

# 873
НЕ взимайте магнезии или други подобни добавки с елементи(желязо, магнезии, мед, цинк итн) заедно с АБ - пречат си взаимно!

# 874
На какво си пречат? Идеята е точно "да си пречат".

# 875
Четете листовките, моля:

Не вземайте Таваник таблетки по едно и също време със следните лекарства, тъй като те може да повлияят на действието на Таваник таблетки:

Таблетки, съдържащи желязо (за анемия), хранителни добавки, съдържащи цинк,антиацидни лекарства, съдържащи магнезий или алуминий (при киселини или усещане на парене), диданозин или сукралфат (при язви на стомаха). Вижте точка 3.
Ако вече приемате таблетки, съдържащи желязо, добавки, съдържащи цинк, антиацидни лекарства, диданозин или сукралфат" по-долу.

Не приемайте тези лекарства по едно и също време с Таваник. Приемайте определената за Вас доза от тези лекарства поне 2 часа преди или след Таваник таблетки.

Още за ТАВАНИК таблетки 500 мг * 7 САНОФИ (TAVANIC tablets 500 mg * 7 SANOFI), цена и информация от Framar.bg: https://apteka.framar.bg/30007887/%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD … 00-%D0%BC%D0%B3-7

Още за ТАВАНИК таблетки 500 мг * 7 САНОФИ (TAVANIC tablets 500 mg * 7 SANOFI), цена и информация от Framar.bg: https://apteka.framar.bg/30007887/%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD … 00-%D0%BC%D0%B3-7

А как точно си пречат - най-вероятно не се усвоява или АБ добре, или хранителните добавки. Аз лично правя така - пия Таваник сутрин или на обед, а другите неща - вечер. Да има достатъчно отстояние. Понеже пия антиациди почти постоянно, пия ги вечер преди лягане, поне 2 часа след други лекарства.

# 876
Ти говориш за съвсем друго нещо - да има интервал между приемите, а не да не се приемат, щото си пречели!
    Joy

# 877
    Да допълня поста на Mila1331.
    Таваник трябва да се приема максимално отдалечен от бронходилататри за пиене, ако се приемат и двете. Но това май важи за всички АБ и бронходилататорите.

# 878
    Докато пиете АБ просто избягвайте подобни добавки, идеята е антибиотика да си свърши работата, а не хем да се отровите хем да не се излекувате.

След края на курса щом сте решили - пийте цялата менделеева таблица, ако трябва.

Ако се е стигнало до там да пиете АБ от тази група и лекаря така е преценил просто го направете БЕЗ да го смесвате с каквото и да било със съмнителен и дори вреден ефект. По-малко четете жалейките за странични ефекти също така, освен плацибо има и ноцибо ефект.

Антибиотиците от тази група не са шега, но понякога са най-адекватното лечение и тогава е важно да го проведете както трябва.

# 879
    Пиша доста притеснена след прочетени неща... Не съм пила антибиотик от 5 години (тогава оспамокс и направих алергична реакция). Преди това може би 10 години не бях. В момента след цистит, болката отиде към бъбреци и след стерилна урина излезна голямо количество бактерия (не Ешерихия коли). Изписаха ми авелокс за 10 дни по една таблетка. В момента нямам симптоми, но ми се каза, че трябва да ги лекувам твърде вероятно препаратите за цистит са подтиснали симптоматиката. Чета ужасни неща за моксифлоксацин, снощи изпих едно хапче може би имах леко замайване след около час, но това беше.. много се притеснявам как ще го пия още 9 дни. По антибиограма имаше и други антибиотици, но този ми се изписа

# 880
    И на мен ми изписаха левофлоксацин за цистит, направо съм потресена след като прочетох листовката и темата😳 Мисля да не го пия, защото утре пътувам за чужбина и перспективата да получа някой страничен ефект много ме плаши, но пък и с цистит не мога да се разкатавам в чужда държава. Реших да взема Монурал. Друго не мога да измисля.
    Миналата година пак имах цистит и пих Ципробай след антибиограма,имах Ешерихия. Уж ми помогна, нямах никакви странични ефекти. Сега нямам антибиограма, но имам изследвания за урина, където пише че имам левкоцити, защото пътувам утре, и директно ми изписаха тоя левофлоксацин.
    Аз като отворих листовката и щях да припадна.

# 881
    Момичета,

Малко по-спокойно. В началото на месеца бях в болница на венозни АБ, от които поучих най-кошмарната диария през живота ми…
    Опашката от Левофлоксцин за вкъщи ми се видя песен. Толкова добре ми беше с него, че чак се чудех дали да не го пия вместо за 5 дни, както ми беше изписан, за 7.

# 882
    И на мен ми изписаха левофлоксацин за цистит, направо съм потресена след като прочетох листовката и темата😳 Мисля да не го пия, защото утре пътувам за чужбина и перспективата да получа някой страничен ефект много ме плаши, но пък и с цистит не мога да се разкатавам в чужда държава. Реших да взема Монурал. Друго не мога да измисля.
    Миналата година пак имах цистит и пих Ципробай след антибиограма,имах Ешерихия. Уж ми помогна, нямах никакви странични ефекти. Сега нямам антибиограма, но имам изследвания за урина, където пише че имам левкоцити, защото пътувам утре, и директно ми изписаха тоя левофлоксацин.
    Аз като отворих листовката и щях да припадна.
    И една приятелка го пи и пожълтя цялата, имаше повишени чернодробни ензими, много зле. Аз го пих и нищо ми няма, при мен няма нито един страничен ефект, докато при нея много. Всеки организъм е различен. най-добре не чети листовката освен ако си решила да не го пиеш.

# 883
    Аз имам антибиограма и наличие на staphylococcus saprophyticus сигнкфикантно повее от 10*5 и Аб е по антибиограма. Изписан се за 10 дни по една таблетка, но все пак ме притеснява още повече като не съм пила с години. Самите симптоми на цистит са отшумели, но имаше проблем с болки в бъбреците веднага след цистита и пуснах стерилна урина и излезна този резултат.

# 884
    По принцип Авелокс е по-силен и по-тежък.
    Но резултатът е достатъчно зле, за да оспорваш лечението. И да, може да ти е замаяно или подобни неща, но иначе рискуваш пиелонефрит.

Общи условия

Активация на акаунт