Отговори
# 855
И аз съм втрещена от изписване на левафлоксацин за остър неусложнен цистит. Бягай от този лекар! Това е безобразие! Пусна ли ти поне стерилна? Остър цистит се лекува с 1 прахче монурал! Нямам думи просто някои "лекари" са за затвора!!

# 856
От антибиотик не се вдига температура. Точно от вирус са били симптомите.

# 857
И аз съм втрещена от изписване на левафлоксацин за остър неусложнен цистит. Бягай от този лекар! Това е безобразие! Пусна ли ти поне стерилна? Остър цистит се лекува с 1 прахче монурал! Нямам думи просто някои "лекари" са за затвора!!
Обаче със сигурност в повечето случаи цистит не се лекува с едно прахче монурал, който също не трябва да се пие без изследване на стерилна урина, защото е антибиотик, както и левофлоксацин. Почти всеки уролог в България изписва ципрофлоксацин или амоксиклав/аугментин, малко трудно ще е тя да "избяга" от всички уролози, които за съжаление продължават да го изписват масово, като за радост повечето само след изследвания.
Във ВМА например - на всички пациенти с уретероскопии изписват за прием докато са в болницата 2 таблетки ципрофлоксацин - едната вечерта след процедурата, другата - сутринта, вместо друг антибиотик, венозен.

И със сигурност, дори и много вреден, ципрофлоксацинът за 15 минути едва се е разтворил в стомаха, та чак от него да се вдигне температура и да разрушава тъкани е абсурд.

# 858
Pandorina, Аз си отидох на преглед с резултатите от стерилна урина и с антибиограма. Става дума за бактерията Ешерихия коли. Сега минах на монурал, който също е показан за нея.

# 859
Pandorina, Аз си отидох на преглед с резултатите от стерилна урина и с антибиограма. Става дума за бактерията Ешерихия коли. Сега минах на монурал, който също е показан за нея.
Още по-зле говори за доктора при наличие на антибиограма и подходящи по-леки антибиотици и при пръв остър цистит да предписва хинолон.
И да, лечението на цистит обикновено е дълго, но тук говорим за остър неусложнен първи случай, който съвсем реално може да се излекува с един Манурал. Той действа 3 дни. Айде може и втори да по-сигурно след 3 дни. Вече при повтарящи се цистити е друга работа . Между другото температура може и от самия цистит да се вдигне.

# 860
3 дни по 2, после 3 дни по 1.5, после по една и накрая по половин. Запуши ми се носът тотално, болки в мускулите, слабост, невропатия. Тревожа се много за детето. И при него има напрежение в мускулатурата и носът му се запуши повече от тези капки моксифлоксан. КПахме ги 3 дни и двамата и започнаха тези проблеми. Какво да го правя него не знам. Не мога да му давам медрол. Как да отпушвам носа и какъв антихистанин да включвам
Вие сте болни, носовете ви са запушени и отдавате това на антибиотика и капките? Не ми се е случвало никога антибиотик или капки да предизвикат подобни симптоми. По скоро си е вируса / бактерията, която ви мъчи. Според мен има вероятност антибиотикът да не е подходящ.

# 861
Пандорина,
На мен лично ми изписват 2 дози Монурал, 2 поредни вечери. Стига да е чувствителна бактерията, върши чудесна работа и не ми се е налагало да прибягвам към хинолони. Поне последните ми 2 цистита така излекувах.
Еднодозовата терапия според моите представи е по-скоро за превенция при някакви манипулации.
Хубавото на Монурала е, че наистина е с бърз ефект, но дори и при него съществуват същите странични ефекти, както при другите АБ - гъбички, разстроен корем и т.н. Затова дори и него пия с антимикотик и пробиотик.
Хинолоните вече, с техните продължителни курсове, задължително се комбинират с дълги курсове пробиотици и с антимикотик по схема. За мен това са най-сериозните странични ефекти от АБ, независимо коя група - чревна дисбактериоза, както и вагинална такава, наред с гъбичките.

# 862
На мен Монурал никога не ми е помагал. Ама ми докарва разстроен стомах.

# 863
  • София

Затова аз лично съм си направила следният план - имам ли инфекция - правя МБ и направо си знам кои са моите варианти, отивам при лекаря с готов отговор.

Мила, как правите микробиология? Със секрет от гърло и нос или?

# 864
# 865
Здравейте ,изписан ми е Таваник за 14 дни на мен и партньора ми заради уреаплазма. Сама исках да се изследвам защото имах чести бактериални вагинози и то излезна + за уреаплазма. Направо съм в шок от листовката,и от темата. Купих го вече и ще трябва да се пие... ,но на тръни. Всички ли тук са със странични ефекти?

# 866
Има много хора без странични ефекти. Аз също го пих на тръни. Болката в раменната става, която ми се появи след около месец  може да е от него но може и да не е. Все пак след 2 антибиотика този подейства веднага и ме излекува. Така, че има случаи когато избираш по-малкото зло.

# 867
Има много хора без странични ефекти. Аз също го пих на тръни. Болката в раменната става, която ми се появи след около месец  може да е от него но може и да не е. Все пак след 2 антибиотика този подейства веднага и ме излекува. Така, че има случаи когато избираш по-малкото зло.
Ще го започнем и ще видим. Дано всичко е наред. Нямам спомен да съм взимала антибиотик от тази група.

# 868
Взимай паралелно магнезий и Б-комплекс, а може и добавка за стави.

# 869
Аз го пия вече 12 дни (имам още 2) дни за Mycoplasma pneumoniae в белия дроб. Нямам никакви странични ефекти и се чувствам отлично вече благодарение на него.

Общи условия

Активация на акаунт