Изчистване на високорисков щам на HPV при мъж?

• 1 152
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте,

Започнах да се виждам с един мъж и много се харесваме.

И тъкмо да минем "на следващата фаза" и той ми каза, че трябва да ми признае нещо.
И ми разказа, че навремето е бил диагностициран с високорисков щам на HPV вирус.
Някакъв уролог му е предписал имуностимуланти и други, но моят човек е имал проблеми по това време и въобще не се е занимал с това лечение.

Затова искам да попитам - някой знае ли за успешно изчистване от високорисков щам на HPV, и ако да - как е станало и по какъв начин?
Чета, че организмът в общия случай сам изчиства вируса, но моят човек каза, че се е тествал 2 пъти в рамките на няколко години и си е бил там.

Май ще трябва да се разделя с него, защото не съм първа младост и искам деца, а те не се правят с презерватив.

# 1
  • София
Май ще трябва да се разделя с него, защото не съм първа младост и искам деца, а те не се правят с презерватив.
HPV може да се предаде и с използване на предпазни средства.
Много несериозно от негова страна, че все още не е предприел лечение.

# 2
Добре, че поне го е казал, щото можеше и да си премълчи. Разделяй се докато е време, здравето ти е по-важно.

# 3
  • Melmak
Проблемът е, че при полов контакт се предава и с презерватив. Може да доведе до рак! Аз не бих рискувала. Хубаво, че е споделил, но несериозно, че не е предприел лечение.

# 4
Вирусът се предава чрез допир от кожа с кожа. През самия презерватив няма как да мине вируса. Проблемът идва от там, че хората се пипаме, допираме се един до друг, неизбежно е понякога. Включително когато ползваме презерватив пак може да се допрат части от кожата. Презервативът покрива само една определена част, както знаем.

# 5
  • Sofia
Презервативът не предпазва от HPV.
Да се тества пак и да предприеме лечение.

# 6
Само че лечението може и да подейства, може и да не подейства. Целта е да се стимулира имунната система да се отърве от вируса. Схемите са дълги, но минимум 6 м.
Тъй че, ако искаш деца сега, рискуваш да се заразиш.
Вариант е да си направиш ваксина, ако покрива точно този щам.
Но хей, ти самата знаеш ли дали имаш HPV или не? То е широко разпространено и може никога по никакъв повод да не се прояви. Вкл. и високорисковите щамове.
Аз самата съм с HPV. Среднорисков щам, но достатъчно рисков, за да ми направи дисплазия, заради която ми гориха шийката. Направих 100 схеми с какво ли не, седеше си вируса. В един момент ми писна и не съм се изследвала повече. Просто се следя за проявления, да чукна на дърво, вече 15 г. нямам. Съответно - през този период забременях и родих дете, за да е по-сигурно - със секцио.
Тъй че въпросът е много нееднозначен.
Господинът е действал безотговорно като не се е лекувал, но отново подчертавам, че няма 100% гаранция за излекуване.

# 7
В повечето случай организма се изчиства с малко усилие от страна на човек. Ако човека си струва , не бих се разделила с него. Нека се изследва пак и да започне да приема имуностимулатори. Има една хранителна добавка кориолус или нещо подобно, много АГ изписват точно нея на жените. Голяма част от хората , даже наскоро четох 80-90 % в полово активна възраст са се срещнали с вируса или ще се. Не е толкова голям бич. Така или иначе сама казахте, че сте в етап на опознаване. Едва ли ще започнете да правите бебе след месец или два. Според мен не е толкова голяма драма и с малко повече усилия и отговорност нещата ще се оправят. Не е първият и последният с ХПВ.

# 8
Е, то и аз пих Кориоулус 6 м. И Изопринозин горе-долу толкова. Писах вече за резултата… Изобщо не съм съгласна, че е ей така, малко усилие на волята и сме се излекували…

# 9
Не го зарязвайте човека, още повече щом и той иска деца, и вие. Изчакайте да се излекува, изследвайте се и вие, и недейте си подчинява живота, на вируси. Един е, ще сте нещастна един ден, и ще съжалявате според мен, ако вземете решение за раздяла с човек, който очевидно го обичате, а и той вас, щом иска да ви предпази.

# 10
Скрит текст:
Здравейте,

Започнах да се виждам с един мъж и много се харесваме.

И тъкмо да минем "на следващата фаза" и той ми каза, че трябва да ми признае нещо.
И ми разказа, че навремето е бил диагностициран с високорисков щам на HPV вирус.
Някакъв уролог му е предписал имуностимуланти и други, но моят човек е имал проблеми по това време и въобще не се е занимал с това лечение.

Затова искам да попитам - някой знае ли за успешно изчистване от високорисков щам на HPV, и ако да - как е станало и по какъв начин?
Чета, че организмът в общия случай сам изчиства вируса, но моят човек каза, че се е тествал 2 пъти в рамките на няколко години и си е бил там.

Може пък да иска да се разделите и за това да си измисля.
Можете да си направите ваксина, и след това му кажете, че вече няма проблем да сте заедно.
Да го видим тогава колко е "ербап" Simple Smile

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 17:47 от Минчо Минев

# 11
Ако той искаше да се разделят, най-вероятно щеше да измисли нещо доста по-сериозно.

# 12
Здравейте, и на мен последната цитонамазка показа позитивен резултат за ХПВ, но тук в Англия не го взимат много насериозно този вирус и ми казаха след година да се изследвам пак. След две седмици ми е часа. И аз се притесних за съпруга ми, защото тук ми казаха, че той го няма, било само при мен, но него реално не са го изследвали, той няма симптоми. Но все пак ми е интересно дали и при него го има и трябва ли да го помоля да се изследва и как точно - взима ли му се секрет или нещо друго? Моля за съвет:))

# 13
Мъжът ми има два високо рискови типа hpv (16 и още един, не помня вече). Имаме дете. Попринцип ти трябва по често следене цитонамазка. Но риск си има. Прецени заслужава ли си човекът. Имай в предвид че бащата на бъдещето ти дете може и да го има но да не знае🤣. Не всеки се изследва преди да реши да има деца с някого. Попринцип е възможно предаване дори при използване на презерватив, но по рядко. Освен това и някой деца имат вирусът на hpv . Не винаги се предава по полов път. Възможно е и никога да не се заразиш, зависи от имунната ти система и други фактори. По време на бременността ми  правихме изследване и аз все още нямах нито един от неговите високо рискови щамове.

# 14
Силно вероятно е вече да няма вирус, при мъжете той бива игнориран доста по-бързо.А дори да не е, може да е в латентно състояние у никога да не се активира.Така че идете на лекар и говорете с него,не мисля, че ЧПВ би ни някакъв проблем да сте заедно.Моят мъж имаше ЧПВ 6 и 16, аз само 16, защото 6 при него е бил латентен, никога не се реактивира и нямаше и как да ме зарази.Вероятно отдавна вече го няма.

Общи условия

Активация на акаунт