Микроаденом на хипофизата и една запушена тръба

• 178
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте! Извинявам се, ако вече има подобна тема.
От около година правим опити за бебе. Обърнахме се към репродуктивен специалист. Установи се висок пролактин (1400 при норма около 400), направих ЯМР и откриха микроаденом. В момента пролактинът вече е в норма след лечение.
Наскоро направих цветна снимка на тръбите (ХСГ) и се оказа, че само едната тръба е проходима.
Въпросът ми е: имаме ли реален шанс за естествено забременяване при това положение?
Ще съм благодарна, ако някой сподели опит или мнение. Прилагам и заключението от изследването. Благодаря предварително!

# 1
Пролактин в норма и една тръба проходима ми изглежда като напълно възможно да си имате бебенце.
Дръжте пролактина под контрол и чакайте своето малко, сладко чудо Simple Smile Няма причина да не стане!
Жени с един яйчник имат по няколко деца, камо ли със запушена тръба.

# 2
След като пролактина е в норма вече, скоро и бебето ще дойде.
А си го пише черно на бяло : косвени суспектни данни, тоест не е сигурно, че е запушена.

# 3
След като пролактина е в норма вече, скоро и бебето ще дойде.
А си го пише черно на бяло : косвени суспектни данни, тоест не е сигурно, че е запушена.

Благодаря ви, просто когато излязох от упойка доктора  каза че едната тръба не е пропуснала и спомена нещо за  Хидросалпингс  но когато взех резултата там не пише нищо такова и за това съм малко объркана
Пролактин в норма и една тръба проходима ми изглежда като напълно възможно да си имате бебенце.
Дръжте пролактина под контрол и чакайте своето малко, сладко чудо Simple Smile Няма причина да не стане!
Жени с един яйчник имат по няколко деца, камо ли със запушена тръба.
Много благодаря

Общи условия

Активация на акаунт