Отговори
# 930
Бях с пневмония и приемах една седмица вивекс.
Сега отново се налага да го пия, но ми излизат язвички/ афти по езика и чувствам замаяност.
Според ЛЛ мога да го спра веднага.
А и честно казано като чета тук и ми става страшно...

# 931
От Левофлоксацинът наистина може да си замаяна и на мен така ми действа.
Афтите - по-скоро не.
За какво го пиеш?

# 932
От Левофлоксацинът наистина може да си замаяна и на мен така ми действа.
Афтите - по-скоро не.
За какво го пиеш?
Удачно ли е да спра, защото чета за резистентност.
И малко без изследвания...май друг път не бих се съгласила да пия такива тежки антибиотици и сега ме е страх от странични ефекти както тук при други дами в групата...

# 933
Ако прочетеш назад, обяснено е подробно за резистентността.
Не пишеш защо го пиеш, тъй че как да кажем дали да го спираш или не? А и това се обсъжда с лекар на първо място.
Замаяност и афти не са тежки странични ефекти.
Не си вменявай хипохондрични мисли, защото на някой тук нещо му се е случило.
Неслучайно и аз съм тук, пия го от поне 6 години веднъж годишно, миналата година тамън 2 пъти, още съм жива, ходя и съм що годе нормална 😉.

# 934
Четете, защото хората пишат, когато имат проблем. И аз съм пила 7-8  пъти досега същия антибиотик, но какъв е смисълът да отварям тема в бг мама при положение, че нямам проблеми.

# 935
А може би не е зле да има и една тема Левофлоксацинът ме спаси, че много глупости чета в тази.

# 936
  • Бургас
А може би не е зле да има и една тема Левофлоксацинът ме спаси, че много глупости чета в тази.
Така е. Има и много хора, на които е помогнал, при това без тежки странични ефекти.

# 937
  • София
След прием на антибиотика баща ми получи болка в сухожилията отзад на глезените, в момента също и са отекли. Спря го след четвъртия прием и му го замениха с друг, но не му казаха дали трябва да приема нещо , за да предотврати усложнения. Негов познат личен лекар му е казал Фелоран гел и хапчета  Ротикокс. От това, което разбирам, май са за обезболяване, но съм с особено мнение за  хапчетата. Какво са ви изписвали при проява на странични ефекти?

# 938
  • Пловдив
Вече не помня дали писах в тази тема, но след прием на Левофлоксацин мъжът ми закъса със здравето и вече не е същият човек. Вече година оттогава и повече, на много нива се влоши и странно как съвпадна с левоксата.

# 939
Вече не помня дали писах в тази тема, но след прием на Левофлоксацин мъжът ми закъса със здравето и вече не е същият човек. Вече година оттогава и повече, на много нива се влоши и странно как съвпадна с левоксата.
Какви симптоми има?

# 940
На мен са ми предписвали таваник за 15 дни, като първите 3 таблетки бяха на 12 часа, чак следващите на 24 часа. И с него ме спасиха от много  гадна и упорита бактерия в белия дроб - протеус мирабилис. Бяха ме заразили с вътреболнична инфекция с нея - влязох да лекувам алергия, за урбазон венозно, а си тръгнах с кофти инфекция. И ако не беше таваника, не зная какво щеше да стане. Преди това си отпих на други АБ, вкл. и други левофлоксацини.
Освен това по 2 пъти годишно ми се налага да го пия, защото май само той ми действа, като подкарам тежките белодробни инфекции. Наскоро пак го пих 7 дни. До сега не съм имала проблеми. За мен това е един от най-добрите АБ.

# 941
  • Пловдив
Започна със скъсване на менискус.
Паралелно кризи през нощта със задух, висок пулс, високо кръвно.
Ужасно виене на свят (вертиго).
Ужасен дискомфорт в стомаха и корема.
В покой ниска сатурация 85.
Изведнъж недостиг на въздух, дори в гората на спокойна разходка. Проблеми със съня
Играе кръвното (нощем високо, денем ниско), пулса и кръвната захар.
Остро прималяване с омекване на краката.
Преди антибиотика това го нямаше.
Кошмарът уж за малко затихва и пак се завръща вече повече от година. Засега лекарите не намират диагноза.

Какви симптоми има?

# 942
А защо е пил антибиотик?

# 943
Svetlana Manoleva, с психиатър консултации правили сте? Защото аз имам паническо разстройство и всичко описано от вас го получавам при паник атаки, без намаляване на сатурацията. Много ми наподобява на паническо разстройство тия симптоми. Висок пулс стигал е до 175 в покой, високо кръвно, после пада, отива на 60/30, страшен световъртеж,не мога да ходя,  задух, проблем със съня, остро прималяване в краката, дискомфорт в стомаха, аз и ужасно главоболие имам. Идете на психиатър, ако не сте ходили. Има леки хапчета, които не са антидепресанти влияещи на световъртежа. Също така и отоневролог, ако не сте ходили, за световъртежа . Често паник атаките вървят с проблеми във вестибуларния апарат.

# 944
  • Пловдив
Някаква кашлица, за нея му беше изписан злополучният Левофлоксацин.
Иначе в листовката пишеше, че създава уязвимост за отслабване на връзките на ставите, и то взе че се случи баш на него, при това без да е преживял травма, удар.

А защо е пил антибиотик?

Общи условия

Активация на акаунт