Отговори
# 285
  • София
Здравейте. В рамките на месец се наложи да ми вливат три пъти антибиотик. Всичко започна с раждането. Наложи се да родя секцио на 03.02.2020 г. заради сърдечен проблем. Заради сърдечния проблем се направи антибиотична терапия с уназин. След това еднократно на 15.02. заради проблеми с лохиите ми вляха амоксиклав. Това обаче не помогна и сега на 27.02. до 03.03. направих още един курс с амоксиклав в болницата. От раждането насам се оплаквах от болки в гърлото. Сега обаче е нетърпимо. Болките слязоха по гърба, в горната му част. Въпросът ми е дали може да се появят такива проблеми заради приема на антибиотик? Може ли въпреки приема да съм се разболяла? Вече не знам на какъв лекар да отида, толкова съм отчаяна.

# 286
Три лесни стъпки:
1. Знаеш ли каква бактерия трепеш с амоксицилина? Антибиограма, която да показва чувствителността към амоксиклав имаш ли?
2. На УНГ ходи ли? Защо свързваш гърлото с гърба?
3. Спираш всички антибиотици и картинката се избистря. Изследваш микробиология на каквото те съмнява. Няма ли микробилогия за антибиок, няма нужда от антибиотик. Лекуваш симптоматично, а не профилактично.

# 287
  • София
Благодаря. С амоксиклава трепех ешерихия коли и ентерокок в лохиалния секрет. Имам антибиограма. След спирането на антибиотика се почувствах още по-зле, което най - вероятно означава, че инфекцията си стои. Не знам защо свързвам всички тези неща, просто се чувствам зле.

# 288
Добре, де, след първия курс не си ли пускала повторна микробиология? Ако бактериите не са загинали, защо не е сменен антибиотика с друг, ами повторно със същия антибиотик?
Аз мисля, че двете инфекции, нямат нищо общо с това, което ти има в момента - болки в гърло и гръб. Също мисля, че болките в гърба не са странична реакция от амоксицилина, който не е от групата на флуорохинолоните. Но също смятам, че амоксиклав не е ефективен срещу Е. Коли. За ентерококите не знам. И, може ли да питам нещо? От къде тия бактерии в лохиите? От полов контакт по време на бременността ли? Или вътреболнична инфекция? Раждала си секцио - някой няма ли да поеме отговорност, ако е второто?

# 289
  • София
Втори път след изписването не съм пускала изследване на лохиалния секрет. Секс по време на бременността и след нея не съм правила. На антибиограмата пишеше, че амоксиклавът е подходящ за тези две бактерии, но не съм се интересувала до сега и не съм го проверявала. За жалост имам и придружаващо сърдечно заболяване, което обоснова секциото и инфекциите никак не са препоръчителни.

# 290
Тези бактерии са си нормално обитаващи при всеки човек, в червата.
Особено при жени никак не е трудно да се преселят и на други места.
Амоксиклав е подходящ и за двете. На мен ми е изписван също, по антибиограма.
Лошото е, че след време се появяват пак.

# 291
  • София
Да, и аз така знам. Понеже търсих и други мнения за гинекологичния проблем, в другите болници ми казаха, че винаги излиза по нещо в лохиалния секрет. Ще трябва да продължа да търся причината. Явно тези симптоми не са страничен ефект от антибиотика, кръвната картина не показва налична инфекция, не знам вече.

# 292
Благодаря на авторката на темата и на всички,които са заострили вниманието ни относно хинолоните.
Скрит текст:
Дъщеря ми беше с цистит,изолирана в стерилна урина Е. коли,пи две прахчета Монурал и веднага й премина паренето,но за всеки случай личната искаше да продължим с Таваник.Обаче откак се сдоби преди 2 години с автоимунно,а след това от стреса и аз,всичко,което ни се изписва по какъвто и повод , го подлагам на щателна проверка преди да го пием,тя или аз.И така стигнах до тази тема.На нейните години поне два пъти съм правила и аз цистити и съм пила ципрофлоксацин,спомням си,че подейства много добре,но сега след прочетеното за хинолоните изобщо не смятам да рискувам и да й ги давам предвид артрита й и осторожното ни внимание по отношение на стави,сухожилия,като знам как тегли горкото като беше с възпаления,а и сега е в ремисия .Заведох я на уролог и още преди да й назначат лечение казах,че е алергична към хинолони (и още една група,но към нея си е действително алергична по наследство от мен).Пи панцеф,и пробиотик,който продължаваме,+ уробиотик,ще видим в понеделник какво ще покажат контролните изследвания.
Това,което прочетох тук е наистина плашещо и ужасно,искрено съчувствам на всички,които са пострадали и дано се възстановите по-скоро и напълно.Още веднъж хиляди благодарности за споделеното,да знаете,не е било напразно!

п.п. В аптеката ни препоръчаха Авалокс като уж по-пречистен и ала бала по-добър вариант от Таваника,но не й го дадох и него.Ако някой го иска (въпреки тази тема и всички предупреждения) ще му го изпратя безплатно,да ми пише,опаковката е от 5 таблетки .

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 18:20 от Анонимен

# 293
Да,и аз и дъщеря ми сме с автоимунни ревматологични заболявания.  Потърсете във ФБ "Организация на пациентите с ревматологични заболявания ".

# 294
  • София
След всичкия изпит антибиотик и на мен ми се наложи да капя капки левокса в носа. Капах ги само 3 пъти, трябваше да ги слагам 5 дни, но след всичко прочетено и преживяно не посмях. Сдобих се с всичко - замъглено зрение, менингоподобни симптоми - схванат врат и болки в главата, паник атаки, проблем с прасците. Минаха 6 дни от приема, почнах да идвам на себе си, остана само проблема с прасците и една странно усещане за мравучкане в лява половина на тялото. Почвам вече да се плаша, че получавам нещо на сърцето. Наистина се надявам и тези проблеми да отминат. Взимам магнезий и пробиотик, пия по 3 литра вода. Този антибиотик е ужасен, цяла седмица имах чувството, че умирам, стигнах до положение, че искаха да ми правят ядрено-магнитен резонанс.

# 295
Аз миналата седмица изкарах някъв вирус. Бях с болки в тялото, субфебрилна температура и много обилна хрема за 2 дни. След това се появи сухата кашлица и това си остана. Миналият уикенд почнаха да ме болят гърдите, кашлицата продължавсаше да е суха, а от понеделник когато пия чайове или хапвам чесън по малко отхрачвам, но много трудно. Нямам я онази субфебрилна, но продължавам да кашлям, да ме боли и не мога да приемам нищо в моето положение. Лиучната ми изслуша гърдите и каза само , имаш сухи хрипове, нищо притеснително. Но нищо не мога да приемам след 2 годишно тровене на аб и лекарства

# 296
  • София
И при мен положението е зле. Не стига, че се тровех с антибиотици, получих всички възможни реакции, не мога да се оправя, а не съм се справила с уринарната инфекция. Ако изпия още един антибиотик, не знам.

# 297
Аз миналата седмица изкарах някъв вирус. Бях с болки в тялото, субфебрилна температура и много обилна хрема за 2 дни. След това се появи сухата кашлица и това си остана. Миналият уикенд почнаха да ме болят гърдите, кашлицата продължавсаше да е суха, а от понеделник когато пия чайове или хапвам чесън по малко отхрачвам, но много трудно. Нямам я онази субфебрилна, но продължавам да кашлям, да ме боли и не мога да приемам нищо в моето положение. Лиучната ми изслуша гърдите и каза само , имаш сухи хрипове, нищо притеснително. Но нищо не мога да приемам след 2 годишно тровене на аб и лекарства

Имайки впредвид, че сме в епидемия, ти не ѝ ли обясни да те тества за вируса??? Имам една приятелка, която от петък е с болки в гърлото, и имала някакви усещания в дихателната тръба, но нямала температура. Ходила при личната й и тя й каза, че не е корона, а настинка и да си стои вкъщи.

# 298
И при мен положението е зле. Не стига, че се тровех с антибиотици, получих всички възможни реакции, не мога да се оправя, а не съм се справила с уринарната инфекция. Ако изпия още един антибиотик, не знам.

И аз не съм.
Скоро правих курс с Монурал, но сега не смея да ходя по лаборатории да се изследвам.

# 299
  • София
А имате ли някакви симптоми на уринарната инфекция?

Общи условия

Активация на акаунт