Отговори
# 525
Има ли информация и човек , който да сподели,  че се е оправил от тази ситуация ,след приема на Левофлоксацин или Ципро без значение. Интересува ме дали има излизане от това нещо,  било то и след време. По това ,което виждам като информация споделена , всеки си живее с това и просто е свикнал с тези симптоми , така ли е ?

Аз вече съм доста по- добре. Почети 11 месеца след последното хапче. Първите 3 месеца бяха ужас, постоянно плачех, обземаше ме паника и страхове, бях постоянно замаяна, изморена и още други. Сега още си имам проблеми с корема, от време на време ми се замайва и имам болки в различни нерви по тялото, но като цяло не ми пречат, че да не мога да водя нормален живот и да му се радвам.

# 526
И при мен си продължава всичко за съжаление,  но вече не съм сигурен от това ли е , не е ли ....а проблеми с уринирането като често такова и позиви нощем имали ли сте или не

# 527
  • София
Здравейте. Надявам се, че всички сте добре. На мен от няколко дни ми се върти нещо в главата и не ми дава мира. Прерових цялата тема, но не успях да го открия. Мисля, че fightforlife говореше за него. Че до около 9 месец се появяват нови симптоми, има влошаване на симптомите, но горе-долу след това нещата се стабилизират. И в чуждестранни източници съм чела нещо за този 9 месец. Та се чудя понеже наближава при мен. Имате ли такива наблюдения?

# 528
Какво ново се е появило при теб

# 529
  • София
Не, нищо ново не се е появило. Симптомите ми са старите, просто по-слаби по интензитет и продължителност. Има дни, в които ги няма. Точно както го описват - две стъпки назад, една напред. И тъй като до момента по повечето неща приличам на другите хора - например това, че се почувствах по-добре след 3-тия, след 6-тия месец, се сетих и за това за 9-те месеца. Ще се поразровя пак.

# 530
Дано нещата наистина да започват да се изчистват при теб

# 531
Какви са остатъчните симптоми при вас

# 532
Някой да е изкарал ковид вируса от тази група, какво правите с антибиотиците, защото чувам, че масово се изписват, макар и да не помагат.

# 533
  • София
Какви са остатъчните симптоми при вас
Замайване, също това, което на английски описват като brain fog, главоболие, будя се обикновено по веднъж през нощта, но веднага заспивам. Като нищо от това не е през целия ден, на моменти се появяват.

# 534
Аз все още 4 месеца след приема имам проблеми със стомаха и от известно време често уриниране и още симптоми. Чудя се това с уринирането дали може да е от антибиотика и приема му.

# 535
  • София
Мисля, че съм чела коментари във фейсбук групата на хора, които имат проблем с честото уриниране. А проблемите със стомаха са доста често срещани. За жалост четири месеца са малко време. Вчера си говорихме с мъжа ми, че някъде към 6-тия месец нещата са започнали да се подобряват. Но всеки е различен.

# 536
Аз все още 4 месеца след приема имам проблеми със стомаха и от известно време често уриниране и още симптоми. Чудя се това с уринирането дали може да е от антибиотика и приема му.
с
С левофлоксацин лекувам точно честото уриниране, защото при мен се дължи на ентерококи. Сега го пия пак. Вече писах, че нямам никакви странични явления. Това говори, колко сме различни. Днес е трети ден, а вчера пих и алкохол, защото имаше при нас рожден ден....А преди пих панцеф. За мен е лек  антибиотик панцеф, но не ми помогна, а е скъп.

# 537
emma1_, имаш превид ешерихия коли ли? Защото в повечето случаи антибиограмата за тях  показва, че са резистентни към ципрофсацин и подобни...

# 538
Ентерококи и Ешерихия са различни бактерии.
При мен Ешерихия е почти винаги чувствителна към Ципро/Левофлоксацин, но аз ги отказвам.

# 539
emma1_, имаш превид ешерихия коли ли? Защото в повечето случаи антибиограмата за тях  показва, че са резистентни към ципрофсацин и подобни...
Намират ми бактерии и ентерокики и ципрофлоксацин не ми помага. Тоест левофлоксацин е следващото поколение от същата група антибиотици. А панцеф е по-следващото поколение. Това ми обясняват уролозите в София. Но ето че панцеф не ми дава видим резултат, защото продължавам с него да се уринирам често и т.н. А левофлоксацин ме оправя.

Общи условия

Активация на акаунт