Отговори
# 540
Лекувах Клебсиела , сега чакам стерилната урина ,да видя дали съм я утрепала. Урологът ми изписа Таваник, при положение ,че два месеца по - рано имах алергия и реакция от Ципрофлоксацин. Отидох за второ мнение и пих Аугументин. Първо не знаех,че са от една група, но в аптеката разбрах. Сега ми е неудобно да му обясня , като кажеш и се сърдят ,че си сменил лечението. Но ако не бях разбрала , щях да преживея отново кошмара от преди два месеца.

# 541
Панцеф не е от тази група, Емма1.

# 542
От тази група е панцеф, но се счита за по-изчистен следващото поколение на левофлоксацин...От тази група е. Виж в интернета. Те са наредени в една таблица и се почва от ципрофласацин, а после левофлоксацини и панцеф.

# 543
Ще видя, но мисля, че не е, защото го обсъждахме с уролога като вариант, а той е против тази група.

Проверих, от Цефалоспорините е Панцеф, не е от хинолоните.

# 544
Всичко при мен започна в чужбина с вечерно втрисане и обща отпадналост. Минах през много симптоми и се чувствах много зле и отпаднал и бях в бърза помощ и ми казаха, че няма основание да ме държат в болница. Отидох при джи-пи и ми изписа левофлоксацин. По онова време, когато всичко започна имах диария , много често уриниране,  никаква сила и нямах и апетит. Минах не през два pcr теста ,които бяха отрицателни , приемах левофлоксацин 10 дни и след това вместо всичко да отшуми и до ден днешен и след многобройни изследвания в България и хиляди левове съм с изгождания не както преди , лоши мисли и не много енергия и често уриниране без прием на много вода , а уринирам обилно. Бях преди 2 седмици и на уролог , който ми препоръча , ако продължавам така да си изследваме Антидиуретичен хормон и да му пратя показателите. Четох за този хормон ADH и пише ,че може да е безвкусен диабет .... някой имал ли е подобен проблем , моля споделете. Вече съм много измъчен и мн мн ме е страх.

# 545
Ентерококи и Ешерихия са различни бактерии.При мен Ешерихия е почти винаги чувствителна към Ципро/Левофлоксацин, но аз ги отказвам
Наясно съм, че са различни бактерии. Въпросът ми беше към Ема. По проблемите, които тя описа, ми се сториха каго за Ешерихия коли.
По принцип точно Ешерихия колите все по-често са резистентни към Ципрофлоксацин, поне през последните години, така казват докторите, затова и Ципрофлоксацинът и сродните не помагат. Особено, ако 2-3 пъти са третирани с този антибиотик.

# 546
Ами моята Ешерихия е третирана вече 2 години, и пак не е резистентна към Хинолоните. Имам съвсем скорошна антибиограма. Всъщност само към Ампицилин  е резистентна.

# 547
Последният път ми изписаха  Монурал, а преди това Аксеф - (Cefuroxim), но сега и към него съм резистентна.
При мен последните две изследвания в две различни лаборатории показаха сходни резултати.
Скрит текст:
Последно изследване -
Резистентна съм към:
Amikacin           
Amoxiklav/Augmentin              
Ampisulcillin/Unasin          
Avelox              
Cefuroxim/Zinnat/Ceroxim   
Ciprofloxacin
Tavanic

И чувствителна към:
Cefprozil/Cefzil       
Cefoxitin                         
Doxycyclin
Gentamycin   
Nitorxiline/5-nitrox           
Ceftazidine/Fortum              
Ceftibuten/Cedax          
Co-trimazol/Bactrin          
Fosfomycin/Monural                     

На предишна антибиограма в друга лаборатория:    
Резистентна към:
Ampicillin         
Amoxicillin      
Gentamicin            
Ciprofloxacin            
Ofloxacin         
Levofloxacin            
Moxifloxacin         
Чувствителна към:      
Amoxicillin-Acidum clavulanicum         
Piperacillin-Tazobactam            
Cefuroxime            
Cefotaxime            
Cefuroxime Axetil            
Ceftazidime            
Cefixime            
Cefepime            
Amikacin               
Trimethoprim/Sulfamethoxazole            
Nitrofurantoin            
Imipenem            
Meropenem            
Ertapenem            
Fosfomycin         

# 548
От тази група е панцеф, но се счита за по-изчистен следващото поколение на левофлоксацин...От тази група е. Виж в интернета. Те са наредени в една таблица и се почва от ципрофласацин, а после левофлоксацини и панцеф.

Хайде не говорете глупости, Панцефът е с активна цефиксим и е цефалоспорин.
Ципрото е 2-во поколение хинолон,левофлоксацинът е 3-то. Следващото поколение, както твърдите, не е Панцеф, а е моксифлоксацин, или така познатия на българския пазар - Авелокс, и не мисля, че е по-пречистен, просто е по-силен и има по-висока серумна и простатна концентрация от предходните. Можете да видите за референция какво се влива интравенозно в момента на лежащите в инфекциозни заведения болни от пневмония.

Панцеф няма нищо общо с тази група.

# 549
Някой да е изкарал ковид вируса от тази група, какво правите с антибиотиците, защото чувам, че масово се изписват, макар и да не помагат.

Не бих се вързала. Аз пих азитромицин, без ефект - при ковид. Ако ми бяха предписали и флуорохинолони, бих отказала. Не само левофлоксацин предписват сега, ами и амоксиклав и цефалоспорини като втори антибиотик. Ако си с лекосимптомен ковид, въобще не се връзвай да приемаш левофлоксацин без антибиограма. Да не си докараш последствия и да си мислиш, че са от ковид-а.

# 550
  • София
Да, и на мен ми прави впечатление, че за страничните реакции им е виновен вирусът. Преди седмица в една майчинска група една дама с коронавирус се беше оплакала от световъртеж, изпотяване и още нещо. Пиеше два антибиотика, единият, от които левофлоксацин. Жената е спряла антибиотиците на своя глава, почувствала се е по-добре и питаше за съвет. Естествено всичките коментари бяха в смисъл, че това не може да са странични реакции от антибиотика, а е заради вируса. Естествено, че пак се почувствах глупаво, все едно съм някаква луда, която обяснява за вредата от въпросното лекарство и съм единствена, която е имала странични ефекти.
Иначе левофлоксацинът се радва на особена почит сред пулмолозите. С такова впечатление останах, когато приеха детенцето ми в болницата, тъй като аз предварително казах, че не бих позволила да го дадат на детето ми и така тръгна разговора за него. Пулмологът така го хвалеше, че на мен направо ми стана лошо. Все пак ми каза, че хинолони не давали на деца под 12-годишна възраст, защото забавяло растежа на някаква кост. За този страничен ефект са чували, а за останалите 100-тина не или се правят, че не са чували.

# 551
emma1_, имаш превид ешерихия коли ли? Защото в повечето случаи антибиограмата за тях  показва, че са резистентни към ципрофсацин и подобни...
Намират ми бактерии и ентерокики и ципрофлоксацин не ми помага. Тоест левофлоксацин е следващото поколение от същата група антибиотици. А панцеф е по-следващото поколение. Това ми обясняват уролозите в София. Но ето че панцеф не ми дава видим резултат, защото продължавам с него да се уринирам често и т.н. А левофлоксацин ме оправя.

Панцеф НЕ Е от групата на левофлоксацина и ципрофлоксацина!

ципро-флоксацин
лево-флоксацин
мокси-флоксацин

Това са поред поколенията хинолини, най-нов и съответно мощен се води моксифлоксацина.

Панцеф е от групата на цефалоспорините.

# 552
Това, че въпросните завършват на флоксацин, не са единствените от тази група,. Тогава защо Таваник , не завършва на флоксацин, а е от левокса групата. Масово се дават азитромицин, сумамед, нбякакви странни, които ги дават само на докторите, моята приятелка, която учи за доктор не ми казва и имената, крие много как я лекуват, но не е с въпросните познати антибиотици. Един доктор по телевизия не помня вече коя каза, имам толкова мн пациенти, които минават през ковида и средно тежко и леко. На всички давал витамин д, пробиотици и за кашлица бронхексим. Никой не е стигнал до по-големи усложнения. Ако са стигали тогава е включвал антибиотици, а сега за първата дори и лека промяна и хайде антибиотик. И чувам как ми се обяснява, ние да сме сигурни, че пием, за да няма по-голям проблем. Ама точно след приема на антибиотиците идват проблемите. Веднъж стигне ли се до резистентност, спасението ще е трудно. Мен ме мотаха от групи антибиотици почти всички представители минах и какво сега не мога да се лекувам с никакъв аб, докараха ми хронични заболявания и секрети, които по никакъв начин не мога да изхвърля, защото ми е трудно.

# 553
Да, и на мен ми прави впечатление, че за страничните реакции им е виновен вирусът. Преди седмица в една майчинска група една дама с коронавирус се беше оплакала от световъртеж, изпотяване и още нещо. Пиеше два антибиотика, единият, от които левофлоксацин. Жената е спряла антибиотиците на своя глава, почувствала се е по-добре и питаше за съвет. Естествено всичките коментари бяха в смисъл, че това не може да са странични реакции от антибиотика, а е заради вируса. Естествено, че пак се почувствах глупаво, все едно съм някаква луда, която обяснява за вредата от въпросното лекарство и съм единствена, която е имала странични ефекти.
Иначе левофлоксацинът се радва на особена почит сред пулмолозите. С такова впечатление останах, когато приеха детенцето ми в болницата, тъй като аз предварително казах, че не бих позволила да го дадат на детето ми и така тръгна разговора за него. Пулмологът така го хвалеше, че на мен направо ми стана лошо. Все пак ми каза, че хинолони не давали на деца под 12-годишна възраст, защото забавяло растежа на някаква кост. За този страничен ефект са чували, а за останалите 100-тина не или се правят, че не са чували.
Не знам за пулмолозите, но в гастро-отделенията са им любими. Това лято лежах в една от големите столични болници, точно в гастро-отделение (познайте защо- защото любимия Левофлоксацин ми беше разказал играта на стомашно-чревния тракт и след биопсия на взет материал излязоха с диагноза ерозивен проктит, при положение, че преди това никога не съм имала проблеми). При първата визитация лекаря ме попита дали имам някакви алергии към антибиотици и аз веднага - Дааа, към тези от флуорохинолоновата група. Така се спасих! Само ако Ви кажа на всички стари баби и дядовци какво им слагаха - Левокса (говоря Ви за хора на по 70-80 години!). Една баба ми каза, че лежала за 5ти път в това отделение тази година, защото нещо не можела да се оправи с язвите в стомаха и проблемите с червата. Оплака се, че състоянието никак не й било розово, защото освен тези проблеми почнала да има и проблеми със съцето и с виенето на свят, но каза, че било нормално - все пак била на възраст. Казах й, че проблемите й може да се дължат и на антибиотика, който приема, но категорично отказа да се съгласи с тази моя "теория". Горките хора, даже не знаят от къде им идват проблемите... Господ сили да им дава и да им отреди по-дълъг живот!

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 10:18 от pelle

# 554
Не се изненадвам, защото от едно хапче първото, което ми покоси тази група аб беше сърцето и още и още имам проблеми там, а съм млад човек

Общи условия

Активация на акаунт