Отговори
# 555
Какви проблеми имаш със сърцето?

# 556
Аритмия, болки бодежи и не мога да си лягам на лявата половина на , защото тръгва страхотно сърцебиене и ме пробожда. Освен това лявата ръка, рамото и цялата лява половина ме боли доста често, отново след изпитито хапче от флуорохинолон и след втория хинолон и миалгия

# 557
Това, че въпросните завършват на флоксацин, не са единствените от тази група,. Тогава защо Таваник , не завършва на флоксацин, а е от левокса групата. Масово се дават азитромицин, сумамед, нбякакви странни, които ги дават само на докторите, моята приятелка, която учи за доктор не ми казва и имената, крие много как я лекуват, но не е с въпросните познати антибиотици. Един доктор по телевизия не помня вече коя каза, имам толкова мн пациенти, които минават през ковида и средно тежко и леко. На всички давал витамин д, пробиотици и за кашлица бронхексим. Никой не е стигнал до по-големи усложнения. Ако са стигали тогава е включвал антибиотици, а сега за първата дори и лека промяна и хайде антибиотик. И чувам как ми се обяснява, ние да сме сигурни, че пием, за да няма по-голям проблем. Ама точно след приема на антибиотиците идват проблемите. Веднъж стигне ли се до резистентност, спасението ще е трудно. Мен ме мотаха от групи антибиотици почти всички представители минах и какво сега не мога да се лекувам с никакъв аб, докараха ми хронични заболявания и секрети, които по никакъв начин не мога да изхвърля, защото ми е трудно.

Таваник = левофлоксацин, Таваник просто е търговската марка, левофлоксацин е генеричното име на препарата.
Сумамед = азитромицин, отново Сумамед е търговската марка, азитромицин е препарата.

Добре е да се образовате малко по въпроса с лекарствата щом сте на път да се самолекувате от каквото и да било.

# 558
Че те повечето не завършват на -флоксацин.
Просто трябва да ги знаеш.
Левокса
Лефлокс
Флексид
Таваник
И други може да има.

# 559
Че те повечето не завършват на -флоксацин.
Просто трябва да ги знаеш.
Левокса
Лефлокс
Флексид
Таваник
И други може да има.

Това са марки, всичките са едно и също лекарство и на всяка опаковка пише генеричното наименование, което е левофлоксацин.

# 560
Да, така е.
Но и Левофлоксацин има, като марка, не само като активна съставка.

# 561
Да, така е.
Но и Левофлоксацин има, като марка, не само като активна съставка.

Може би се бъркате с марката Левофлоксацин ТЕВА или Левофлоксацин ЕКОФАРМ.

# 562
Не, мисля, че беше български.
Без Тева.

# 563
Не, мисля, че беше български.
Без Тева.
Значи е Екофарм - няма марка само "Левофлоксацин" трябва да има и нещо след нея, не може да регистрираш като марка генеричното наименование на препарата.

Както и да е. Внимавайте с тези АБ и винаги обсъждайте с лекаря си ако ще ги пиете или пък ако ви ги изписва и си решавате на своя глава да не ги пиете или да ги спрете преди края на курса...

# 564
Може да съм забравила, преди 2 години го пих, вече отказвам.
Знам ги наизуст всички възможни.

# 565
Няма да споря с хора, които нямат проблеми с тази група

# 566
  • София
От днес пия Лефлокс 500, заради Ковид. Десет дни минаха, вирусчето не минава, взех да кашлям и вече нямаше мърдане. Действително, като изпих таблетката, след около 15 минути ми се лашна сериозно главата. Но толкова, после всичко си беше ок.
Изписаха ми Таваник, но го няма никъде в аптеките и се наложи да взема този. То е същото де...
Явно е тежък антибиотик, но личната каза, че е удачен при пораженията от Ковид.
Баща ми е с тежка хипертония, алергичен, с възпаления по ставите и костите и го пи 7 дни без проблеми. Майка ми и брат ми също...
При всички е различно.....

# 567
От днес пия Лефлокс 500, заради Ковид. Десет дни минаха, вирусчето не минава, взех да кашлям и вече нямаше мърдане. Действително, като изпих таблетката, след около 15 минути ми се лашна сериозно главата. Но толкова, после всичко си беше ок.
Изписаха ми Таваник, но го няма никъде в аптеките и се наложи да взема този. То е същото де...
Явно е тежък антибиотик, но личната каза, че е удачен при пораженията от Ковид.
Баща ми е с тежка хипертония, алергичен, с възпаления по ставите и костите и го пи 7 дни без проблеми. Майка ми и брат ми също...
При всички е различно.....

Интересно, колко време имахте симптоми на ковид и какви преди да ви изпишат АБ-то?

# 568
Във връзка с лечението с левофлоксацин прилагам медицинско проучване на 43 годишен пациент, който преди това е бил здрав (ако изключим уро-инфекцията, която е имал). Предполагам същите неща щяха да важат и при употребата на ципрофлоксацин и другите медикаменти от тази група. Не искам да ангажирам никого, но евентуално да предупредя и информирам хората, които са проявили странични реакции от употребата на тази група антибиотици и не знаят какво точно им се случва. Желая успех на всички, които се борят да се възстановят!
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7667412/pdf/AMS-16- … LbOHppmdjbCQRU1NQ

# 569
Момичета, май и аз съм в кюпа със странични реакции от левофлоксацин. Изписан ми е за Ковид и вчера 8ми  ден откакто го взимам, последните 2 дни започнаха да ме болят мускулите на краката и гърба, и не мога да спя също, замаяно ми е  и се чувствам отпаднала. Мислех си, че е от вируса, но преди 5 дни бях много по добре, правих снимка и изследвания и всичко беше добре. Само имах субфебрилна температура и затова, за всеки случай, ми изписаха този АБ? След като ме заболя гърба, започнах да чета в нета и попаднах на вас и открих, че имам и някои ат другите симптоми. Спирам го веднага, но дано не е вече късно!
 Благодаря на всички, които пишат и помагат!

Общи условия

Активация на акаунт