Отговори
# 570
Момичета, май и аз съм в кюпа със странични реакции от левофлоксацин. Изписан ми е за Ковид и вчера 8ми  ден откакто го взимам, последните 2 дни започнаха да ме болят мускулите на краката и гърба, и не мога да спя също, замаяно ми е  и се чувствам отпаднала. Мислех си, че е от вируса, но преди 5 дни бях много по добре, правих снимка и изследвания и всичко беше добре. Само имах субфебрилна температура и затова, за всеки случай, ми изписаха този АБ? След като ме заболя гърба, започнах да чета в нета и попаднах на вас и открих, че имам и някои ат другите симптоми. Спирам го веднага, но дано не е вече късно!
 Благодаря на всички, които пишат и помагат!
Pipi при ковид има такива симптоми, аз пих доксициклин и пак ми беше замаяно, свекърва ми има болко в мускулите, тя пие клацид.

# 571
Момичета, май и аз съм в кюпа със странични реакции от левофлоксацин. Изписан ми е за Ковид и вчера 8ми  ден откакто го взимам, последните 2 дни започнаха да ме болят мускулите на краката и гърба, и не мога да спя също, замаяно ми е  и се чувствам отпаднала. Мислех си, че е от вируса, но преди 5 дни бях много по добре, правих снимка и изследвания и всичко беше добре. Само имах субфебрилна температура и затова, за всеки случай, ми изписаха този АБ? След като ме заболя гърба, започнах да чета в нета и попаднах на вас и открих, че имам и някои ат другите симптоми. Спирам го веднага, но дано не е вече късно!
 Благодаря на всички, които пишат и помагат!

С риск да прозвуча банално и нападателно - не се прави така... обади се на лекаря който ти го е изписал и се консулитрай преди да го спираш на своя глава.

Освен това разказа ти не се връзва:
- вчера ти е бил 8ми ден на прием на АБ-то
- но си била много по добре преди 5 дни и всичко е било наред и след снимката(отново преди 5 дни) и тогава са ти го изписали.

# 572
И мен ме боли гърба, а не съм пила Левокса сега.
Самият вирус е с такива симптоми.

# 573
Да, личната каза, че може би е от вируса, да си довърша 10тте дни и после ще видим!

# 574
Значи за Ковид става левофлоксацин...Аз го пих за уроинфекциите и бях със заразен от Ковид човек, но не знаех и се чудя, защо не се заразих, а ето защо...

# 575
Не е така.
Левокса и другите от групата се ползват за лечение на бронхит и пневмонии.
Не за предпазване от КОВИД.

# 576
Антибиотиците НЕ лекуват вируси(Ковид е вирус), изписват се за да предотвратят/лекуват усложненията които се получават ако сами не се справим с вируса. По никакъв начин няма да ви помогне ако пиете от ден 1 антибиотик при контакт с ковид болен човек, дори напротив ще си докарате беля вероятно.

# 577
Антибиотиците НЕ лекуват вируси(Ковид е вирус), изписват се за да предотвратят/лекуват усложненията които се получават ако сами не се справим с вируса. По никакъв начин няма да ви помогне ако пиете от ден 1 антибиотик при контакт с ковид болен човек, дори напротив ще си докарате беля вероятно.

По чудо не се заразих...и като прочетох, че го дават при Ковид, помислих, че ми помогна

# 578
Съпругът ми го пие в момента за обострен синузит. Трети ден му е, няма за сега странична симптоматика. При мен на втория ден от приема се получи отток в устата.

# 579
  • Някъде в Европа...
Здравейте!
Личната лекарка ми изписа Левофлоксацин..Отидох при нея със симптоми на синузит. Майка ми като чу, каза в никакъв случай да не го почвам, защото преди време точно от него е направила ужасна реакция на поддуване и зачервяване до виолетово на краката. Казах на личната лекарка за това (обща ни е)  и дали не мога да почна друг АБ, тя твърдо ми отговори "не, този започваш, подходящ е за теб и ще помогне за синузита"... А симптомите ми са леки, дори не ме боли силно главата. Тестове за коронавирус не съм правила. Питах я дали мога да пия Азакс и подобни, че предни години съм била доволна, твърдо отрече пак - 10 дни Левофлоксацин..
.Да, но мен ме е страх и буквално не знам какво да правя...На границата съм да си купя и започна да пия Азакс....

# 580
Недей да почваш антибиотици просто така. Направи си антибиограма за да се види какви бактерии имаш и кой антибиотик би им повлиял.

# 581
В началото на темата бяхме обсъждали какво да се вземе след курс флуорхинолони. Някой може ли да припомни, че нямам време да чета в момента, а ММ пие вече 14 дни Левофлоксацин?
Магнезий беше едното. Не помня вит.от група Б ли беше добре да се пият или друго?

# 582
И аз се сещам за Магнезий, но с каква цел се пие, не знам.
Аз си го пия постоянно, така или иначе.

# 583
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
защото вероятно отпуска мускулатурата

# 584
В началото на темата бяхме обсъждали какво да се вземе след курс флуорхинолони. Някой може ли да припомни, че нямам време да чета в момента, а ММ пие вече 14 дни Левофлоксацин?
Магнезий беше едното. Не помня вит.от група Б ли беше добре да се пият или друго?

Задължително по-дълъг курс с пробиотик (да има повече щамове живи бактерии), защото този клас така съсипват стомашно-чревния тракт, че ми е трудно да го опиша. Витамини от група Б (внимавайте с Б6, че често се предозира). Антиоксидант задължително, за да се прочисти организма. Аз приемах антибиотика април месец и все още не мога да се отърва от гъбична инфекция в устата, за това при такъв проблем и нещо противогъбично (аз приемам нистатин).

Успех!

Общи условия

Активация на акаунт