Отговори
# 975
Цитат
казваш, че само това ти действа, как разбра, след като приемаш само него?

Не приемам само него. Последните няколко години, след като съм пила други АБ, сменяни са, но не са подействали и накрая са стигнали до таваник, който е подействал. Поне няколко пъти ми се е случвало това - да пия 2, 3 АБ преди таваник и никакъв ефект от тях. Това при белодробните ми проблеми. Вкл. и от протеус мирабилис в белия дроб, много упорита бактерия,  ме оправиха с таваник. Все пак лекари са ми ги назначавали тези АБ, не става дума за самолечение.  Затова така го казах, че само той ми действа, това е моето впечатление.
А последната година не става само с АБ, а трябват и кортикостероиди, нещата се закучиха.

Последна редакция: нд, 08 юни 2025, 13:45 от Diorela

# 976
Здравейте, гинеколожката ми изписа Левокса и Дифлукан, понеже имам бактериална инфекция, но взимам противозачатъчни Жанги. Гинеколожката ми каза, че няма проблеми и няма да се намали ефективността на противозачатъчните. Но все пак да попитам, някой може ли да изкаже мнение

# 977
Моля споделете, какво сте приемали с Левокса, за понижаване на температурата?
Изписан ми е кетонал, но в листовката чета, че не е добре да се комбинира с Левокса, че увеличава риска от гърчове...

То от листовката чета, че повечето нестероидни противовъзпалителни не може да се комбинират. Чудя се какво да пия за Т.

# 978
Обезателно информирайте Вашия лекар, ако приемате някое от следните лекарства, тъй като ако се приемат едновременно с Левокса те могат да повишат вероятността от поява на нежелани лекарствени реакции:

- нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС) (използват се за лечение на болка и възпаление), като ацетилсалицилова киселина, ибупрофен, фенбуфен, кетопрофен и индометацин. Ако ги приемате с Левокса е по-вероятно да получите припадъци (гърчове);

Парацетамол можеш да пиеш. Аналгин също. Не са в списъка. Кетонал не може. Информирай лекаря си!

# 979
Здравейте,

Преди няколко години бях писала тук. След прием на Авелокс получих замаяност, приповдигнатост, тревожност, напрежение, brain fog, замъглено виждане, невъзможност за концентрация и трезва мисъл, тремор. Бях като зеленчук няколко месеца, но с времето нещата се подобриха.
Започнах обаче с инвитро процедури и при всяко по-стресиращо за организма събитие (инжекции, хормони) си получавам замайвания (като разфокусирано зрение) или паник атаки (започнаха от антибиотика, преди това никога не съм имала).
Някак свикнах да живея така и е поносимо.

Обаче... сега инвитро процедурите ми са в Турция. Откриха ми хроничен ендометрит (и аденомиоза) и преди трансфер имам назначен курс 21 дни с антибиотик Таваник. Едва вчера се зачетох, че е от същата група и направо лошо ми стана. Имам месец и половина до начало на приема и се чудя дали директно да кажа на доктора, че имам сериозни проблеми с тази група антибиотици (но ме е страх дали ще има адекватен заместител и да не прецакам подготовката за трансфер, защото адски трудно стигнахме до тук) или да опитам да го пия и при симптоми да спра (но пък ме е страх да не стане като миналия път и няколко месеца да съм доста зле). А и да бяха 7 дни, някак човек да се опита, но 21...

Как бихте постъпили на мое място? На някой налагало ли му се е отново да пие и да е нямал симптоми този път? Аз за съжаление си мисля, че щом веднъж организма е реагирал така, е малко вероятно при повторно пиене да не реагира.

# 980
21 дни Левофлоксацин??? И за какво по-точно? В смисъл - каква инфекция ще лекуваш? АБ се пият след антибиограма при доказан причинител. В тази връзка - правиха ли ти изследвания за ППБ? Хламидия, микоплазма, уреаплазма, трихомони? Пълна МБ? Ако си от София, препоръчвам ти преди да се съгласяваш да пиеш, какъвто и да е АБ и то в такива дози, да си направиш пълни изследвания в НЦЗПБ. Мога да ти дам телефон на лекарката там на ЛС.
Иначе - Авелокс е много по-силен АБ от Таваник, но не е изключено да имаш подобни симптоми. Аз лично имам някои от описаните, като го пия, но те са леки и преходни. Само че всеки организъм реагира различно. Аз лично, ако бях на твое място нямаше да го пия.
Изобщо… цялото нещо ми се струва абсолютно безумно. Особено, ако е без изолиран причинител. Точно преди трансфер това ще ти убие цялата нормална вагинална флора, което е крайно рисково по време на бременност. Не искам да говоря на чревната ти флора какво ще се случи. Направо в момента те моля за още 1 консултация по въпроса.

# 981
Мила, благодаря ти за отговорът и в тази тема Simple Smile
Няма изолирана бактерия. Имам 5 неуспешни трансфера в България, без открит проблем. В Турция минах през нова хистероскопия и на нейна база и странични изследвания, стана ясно, че имам аденомиоза и хронично възпаление на ендометриума. За аденомиозата съм с подтиснат цикъл за 2 месеца, а за възпалението ще бъде антибиотика. Няма конкретна бактерия/вирус. Доколкото разбирам избират широкоспектърен, за да повлияе на всичко възможно. Съгласна съм с теб, че 21 дни да се пие толкова тежък антибиотик, не е най-логичното нещо на света. Но и в Турция нещата не работят съвсем като при нас и много ме съмнява да се съобразят с антибиограма (те след стимулация един прогестерон не ми дадоха и имах няколко цикъла през 10 дни заради елементарно нещо). Просто там гонят резултати, без много да са притиснени дали човек ще е в цикъл всяка седмица или с измита чревна и вагинална микрофлора.
Утре ще се свържа с координаторът и ще попитам какви са алтернативите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт