Моля , някой да ми помогне с мнения , объркан съм

• 21 339
  • 450
  •   1
Отговори
# 165
Те и шиптърите в Македония така строят. Като се мине християнската територия и гледаш в нищото луксозни къщи , обикновено по две еднотипни.
Интересно ми е защо момичето е завило в друга посока. Да кажем, че е за добро. Но защо след сключване на брака ?! та те са три години заедно. Изведнъж нещо става.

# 166
Като гледам, наливането в къщи май спира вече и сега се опитват да продават, има доста реновирани на пазара, обаче цените са ниски, щото явно има дефекти в града.

# 167
  • MI
И много на гурбет в чужбина наливат. Нарочно не пиша работещи, а на гурбет. Авторът е точно на гурбет, не е отишъл да живее там - личи си от километри. Всъщност той каза че не са цигани (в което бях сигурна), не е уточнил етнически българи ли са. Лошо няма ако не са, би обяснило много неща. Макар че българи има от подобни населени места, които точно с такава цел отиват да работят в чужбина.

# 168
  • Сф
Е,тя на сляпо ли се е оженила?

# 169
Като гледам, наливането в къщи май спира вече и сега се опитват да продават, има доста реновирани на пазара, обаче цените са ниски, щото явно има дефекти в града.

Дефекти всякакви.

То не е и за всеки да се бутне в тези развъдници на клюки, в които всички са си роднини и всичко се знае. "Чуждите" и след 50 години не ги приемат, все ще е снахата от град Х.

# 170
Може и да не съм права, но си мисля, че жената е скарана с родителите си заради женитбата си, може да не харесват избора и.

# 171
  • MI
Пример с моята фризьорка, при която от години ходя като се прибера в родния ми град - нормално, хубаво момиче, купонджийка голяма беше, завършила някакъв измислен университет колкото да не е без хич, туркиня. Започна от лъскав салон, направи си неин после. Като наближи 30 се депресира, че трябва да се омъжва, хвана се с едно иначе свястно момче от най-дивия балкан наоколо. Ами няма такъв културен шок, чак ми беше жал после като разказваше. И да готви почна, да поддържа къща след работа (разбира се купена и обзаведена от него), той не пипва вкъщи нищо - всичко дето се кълнеше че няма да бъде. Сега май са ОК, адаптира се (тя, не той), даже щастлива изглежда, но първата година след брака беше като препикана маруля с извинение. Но поне не се преместиха в неговото градче. Та случаи всякакви, защо се е омъжила - ами защото трябва.

# 172
  • Countryside
Странен подход, 99% съм сигурна, че жената на автора чете бг-мама, а може би и темата. Ако 87 в ника е наборът му, работата е ясна.
Четох по диагонал, но зависи в кой град е имота. Да се налива пари в ремонт за 200лв евентуален наем, с който да си помагат за евентуална ипотека в по-голям град е малко имагинерна величина. Освен ако не е в курортно градче и има изгледи за стабилни доходи от наем.
Всичко зависи от града в който е имота, неговото местоположение и квадратура. Ако няма да живеят там няма смисъл от ремонти за хипотетични доходи.
Аз съм да се продаде имота, а парите заедно със спечелените от гурбета да се налеят в общо жилище в голям град в България, ако мислите изобщо да се връщате. На този етап аз на твое място не бих правила нищо, защото не е ясно дали ще сте заедно, планирате ли деца в близко бъдеще, отношенията ви не са ясни и оттам трябва да почнете. Направете си общ план за бъдещето и заедно го следвайте, а не всеки да дърпа чергата към себе си.

# 173
за мен целия проблем идва от майката. какви са тези глупости, че не го е оставила в дом, въпреки, че и е било трудно? първия мъж на майка ми, починал през бременността й със сестра ми, да не я е оставила в дом. на приятеля ми майка му остава с 2 малки деца, тя да не ги е оставила. това е вменяване на вина  - "аз жертвах толкова много, не те оставих, пък сега ти искаш да ме оставиш съвсем сама". сигурна съм, че се държи добре със снахата, но само защото очаква да се върнат двамата в малкия град и да са и пред очите. я да й каже, че няма да стане и ще има рев до небесата. 100% тя проектира някои неща върху сина си и това са нещата, които той е очаквал да се случат. ами тогава да разкара жена си и да седи още 10-20 години да гледа майка си и на 50 да тръгва да прави семейство, така по добре ли ще е?
аз също останах в по малък град, въпреки, че на младини ми се искаше да пробвам другаде. но трябваше да се грижа за баща ми, нямаше как. сега с приятеля ми ще се местим в апартамент /пак в града/. честно казано нямам търпение да се пробваме да поживеем заедно. колкото и тежко да е за баща ми, трябва да го превъзмогне, защото ако се получат нещата, този мъж ще е моето бъдеще и семейство, родителите са до време и в един момент трябва да продължиш напред, а родителят трябва да направи това най безболезнено.
ако живеят в чужбина, надали майката е отишла за 2-3 дни, по скоро е минимум за седмица. и какво - вместо да се забавлявам със съпруга ми, докато няма деца още, ще сме залепени за майката да я развличаме и забавляваме. да бе!
жената е видяла някои неща в поведението на мъжа си по отношение на майката, но автора няма как да види. явно съпругата му се въздържа да му каже точната причина да не иска в по малкия град /при мама/, за да не го нарани.

# 174
Аз мисля, че жената на автора просто е имала друга представа за доста неща. Не мисля, че загрижеността на автора за майка си е странна. Повечето деца с по един родител са така. Няма значение какво се случва, майка му винаги ще е най-важната и близката до автора. Разбирам го. Жената явно не е разбрала, че с двама родители не е като с един, а защо не се разбира с тях - само автора може да каже. Все пак го съветвам - да не си продава къщичката или неговото си местенце, защото може да му е от полза, ако се разделят.

# 175
  • София
Като чета темата оставам с впечатление, че всички тук са от софиянки нагоре и в провинцията живеят хора втора ръка. Момчето говори за Стара Загора, не за Полски Тръмбеш или Златоград.
Иначе жена му я разбирам. Трудно е да набуташ някой от голям град в по-затънтено местенце.

# 176
  • Sofia
Момчето говори за Стара Загора, не за Полски Тръмбеш или Златоград.

Не, не си чела внимателно. Жена му е родом от Стара Загора и той обясняваше, че по тази причина била с по-светски мироглед и модерни разбирания. Laughing
Неговото родно място било далеч по-малко и затънтено, но не спомена за кой точно град иде реч.

# 177
Оффф, направихте автора на нищо. Авторе, имай предвид, че си попаднал в змиярника на форума - "Семейни отношения". Тук каквото и да напишеш и да разкажеш за себе си все ще те изкарат от черен по-черен и като цяло тотален лузър, хванат за полата на майка си и т.н. Не им се връзвай и не се сдухвай от обидите им. Сега са надушили новата тема за клюкарене и ще те разкостят от обиди, подигравки, измислици и фантазиране. Те го правят за забавление, сеирджийски и жлъчно, а не за да ти дадат добронамерен съвет, така че най-добре спри да пишеш и да си разказваш историята.

Ти си кадърен млад мъж, имаш си професия, имаш си свой дом, имаш ценностна система, пък ако ще и да е старомодна - по-добре от никаква е. Говори с жена си и си решете проблемите с доверие и обич, не занимавай непознати хора с историята си, защото на тях не им пука за теб - само на твой гръб искат да блеснат колко по-успели и умни са.

# 178
Като цяло съм съгласно с постинга ти, Моралка, но дори и тези мнения вършат работа, защото дават женската гледна точка. 

# 179
В духа на горното, написано от Моралка, мога да добавя - в семейства с приемственост в професията(лични впечатления от лекари и адвокати) по линия баща-син, никак не е рядкост жената да се окаже закрепостена в собствената си пресметливост. Не само, че живеят в една къща две-три поколения, но и за да напусне дома или града, тя трябва да се разведе, а то това е въпрос на наранена семейна чест. Та така, вземаш си провайдър, пък то....
Провинции, имоти - глупости Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт