Моля , някой да ми помогне с мнения , объркан съм

• 21 306
  • 450
  •   1
Отговори
# 195
А, той видЕ, че тука са все напети моми, които му дадоха гледната точка на жена му и си би шута.Simple Smile

Моралка, много си права, има хора, които са емоционално свързани с къщи, имоти, родни места. И аз имам такъв сантимент към мястото, където съм имала най-хубавото детство на света и апартамента вероятно никога няма да го продам. Просто е част от мен.
Това със София и провинция няма да го коментирам. Просто интелигентните хора са наясно с историята и кои в България са били центровете на култура, Възраждане и така нататък, къде е зачатъкът на интелигенция и реална преди да дойде соц-строя, какво е София, как и кога става столица, абе четете, инфо има. Но не това е темата. На кого му пука.

Но въпросът е той, ако иска да живее с друг човек, да направи обратна връзка и да си сверят часовниците. Ако го влече сантиментът, да си маже там, да си ремонтира и да си живее сам. Ако иска жена, семейство, нещо ново, може би трябва да наруши статуквото на носталгията и да даде шанс на жена си.

# 196
Е, ако за теб са кухи фрази, повече ни бих могла да ти помогна. Нека единият прави компромиси според чувството ти за справедливост. Другият да настъпва.

# 197
  • София
Авторе, колкото и да си тачиш родното място, няма да те заболи, ако пробваш да поживееш в по-голям град. Току виж ти харесало.

# 198
3 деца - голяма скука!

Няма значение кой му се е присмял на автора. От значение е само това, че жена му не споделя неговите житейски цели. И е разбираемо за повечето хора. Тези, които си падат по провинциалната идилия на млади години, са по-скоро екзотика.

# 199
Може да оправя някой камион.
И аз го чакам, не ми се вярва да се е обидил. Доста охотно споделяше информация.

# 200
  • София
Може и така да е.

# 201
Мале, в миг се почувствах доста екзотично! Ей го на не ме блазни да съм софийска мацка-туй то. Само да си ходя на театърче отвреме-навреме, друго не ми трябва.
Има варианти-както някои подсказаха, ми млади са-да пробват да поживеят в големия град, какво пречи, никой не ги е хванал за гушата, да видят как ще.
И отдавна сме се разбрали, че в нашата държава това понятие голям град не съществува. Само София е голям град-друго всичко е провинция, хахха.
Мога да живея във Варна, Велико Търново, Русе и Търговище с кеф. За мен са големи градове, е не чак по световни разбирания, но по мои -да. Прекраси, с чудесна атмосфера, жалко, че няма работа и там. Сега за послединя може малко да поспорим, защото имам много турци и цигани, но аз си го харесвам много и се чувствам чудесно там. Интересен ми е и колоритен. Ще ме прощавате за отклонението.
И аз чакам автора да даде разяснение.

# 202
Ако съпругата се е съгласила хипотетично след време да заживеят в неговия град, както той сподели (вероятно с половин уста се е съгласила, но на него толкова му е било достатъчно), и ако от самото начало си е казвала "а, след сватбата ще му" оправя" намеренията на моя мъж - е малко кофти за автора.
Струва ми се, че той затова пусна темата - да разбере защо тя си е променила мнението.
Авторе, мисля, че ние - жените - сме непостоянни същества само във вашите мъжки очи. Всъщност повечето жени знаят какво искат и как да го постигнат, просто вие не сте наясно с женските заобиколни обсадни ходове. Потърпи, ще свикнеш Grinning

# 203
Обзе ме ужас от темата и развитието й. Авторът се изживява като жертва, като прецакан, още отсега. Тепърва ще става още по-зле.
Да, бракът е компромис. Но компромисът не бива да се счита като прецакване. Ако живееш с тази настройка ще се поболееш, а преди това ще поболееш и всички около теб.

# 204
Жаве, най-добре, съгласна!Да се приключва, защото съм чувала "ти ми провали бъдещето"!Неясно бъдеще с неочакван резултат! В голяма степен повлияно от стереотипи,  в голяма степен и безпочвени фантазии.

# 205
  • Най-красивата страна
На мястото на автора аз щях да си запазя жилището и да го ремонтирам.
Жена му няма защо да е недоволна.Какво ,като не е нейно жилището.Нали и тя ще живее там.Нали са семейство.Утре ще имат дете и то ще наследи жилището на баща си.
Те пак могат да си купят още едно жилище след време.
Но друго си е да имаш нещо,което е твоя собственост.Това дава сигурност.
Защото ,ако автора продаде собственото си жилище и купят общо, след време при евентуален развод той може да се отзове на улицата.

# 206
  • Sofia
На мястото на автора аз щях да си запазя жилището и да го ремонтирам.
Жена му няма защо да е недоволна.Какво ,като не е нейно жилището.Нали и тя ще живее там.Нали са семейство.Утре ще имат дете и то ще наследи жилището на баща си.
Те пак могат да си купят още едно жилище след време.
Но друго си е да имаш нещо,което е твоя собственост.Това дава сигурност.
Защото ,ако автора продаде собственото си жилище и купят общо, след време при евентуален развод той може да се отзове на улицата.

Нали съзнаваш, че първата част на поста ти противоречи на втората?

Последна редакция: пт, 28 дек 2018, 17:25 от Blаck Cat

# 207
  • Най-красивата страна
Black Cat,според мен е нормално, когато имаш имот придобит преди брака да си го запазиш и поддържаш.
Жена му хем няма нищо,хем има претенции.

Те пак могат да имат обща собственост,да закупят заедно друго жилище,но той да си запази жилището придобито преди брака.

Последна редакция: пт, 28 дек 2018, 17:33 от -veni-

# 208
  • София
Какви претенции има тя?

# 209
С две ръце съм "за" авторът да си запази жилището. Но това не пречи двамата с жена му да направят нещо ново и общо. Жена му може да няма нищо, но защо да не спестяват и двамата за общ дом?

Общи условия

Активация на акаунт