Моля , някой да ми помогне с мнения , объркан съм

• 21 315
  • 450
  •   1
Отговори
# 210
  • Най-красивата страна
Нали жена му не иска  той да си ремонтира жилището.

# 211
Не точно. В първия си пост авторът казва, че жена му се е разколебала и не иска да живее там.

# 212
Аз също не бих продала. Ако жилището е в по-забит район вероятно паричната му стойност ще е много по-малка и незначителна от физическата му стойност. По-добре да си го имат.

Последна редакция: пт, 28 дек 2018, 17:39 от Elunaria

# 213
Вариантът това жилище да бъде ваканционен имот, а да си купят нещо в по-голям град или да останат в чужбина не е никак лош. Важно е да обсъдят нещата спокойно и в детайли. Макар че тези разговори е по-добре да се водят преди сключването на брак, а не след това.

# 214
Аз също бих подкрепила запазване на жилището и закупуване на ново.
Но има едно голямо НО тук - семейството трябва да има финансовия ресурс и за двете. А ми се струва, че тук случаят не е такъв...

# 215
Той писа някъде, че в момента пестенето не върви, затова и цялата история е за нероден Петко. Винаги ще има нещо по-спешно от имота в Съединение, особено ако жената забременее. То и кой ще го води този ремонт, той от чужбина ли? Или ще живеят при майка му, докато надзирават вдигането на сарая? А ще събира и за сервиз, фризьорски салон... Ех, мечти - като мечтите на търкащите билетчета.

# 216
Щом по време на гурбет спестяването на върви, какво остава като се приберат и двамата без работа, но с мечти за два собствени бизнеса. Или ако чакат дете.

# 217
И двамата всъщност имат професии, с които могат да изкарват добри пари дори в България, ако успеят да се позиционират правилно. Не е никак добре да се обезлюдяват малките градчета, но там беднотията така е притиснала хората, че те отделят пари само за най-необходимото. Фризьорка там ще подстригва за 5 лева и ще се чуди как да върже двата края, защото веднъж на три високосни някой ще дойде за балеаж примерно.

# 218
Така е, при нас 5 лв е подстрижката,но е пълно с фризьорки и да ви кажа салоните са пълни и си имат работа. А даже има и такива дето са под всякаква критика. И имаме поне 20 фризьорки за такъв мамък град. Сульо и пульо тук фризьорка става. Имат си клиентела всяка от тях. Напарво се чудя. Ама това балеажи-не знаят какво е и са на светлинни години от съвременните техники. Много,много са зле...

# 219
Попринцип и в малко градче може да се живе доста добре. Ако семейството си отглежда зеленчуци и плодове, ако се отопляват с котел, ако водата им е от кладенец. Ако си имат някакъв бизнес, който да бъде за неща от първа необходимост пак би вървял добре. Аптека, магазин за хранителни стоки... ето, авторът може да отвори сервиз - също доста наложителна услуга, където и да си. И на фризьор все някой ще отиде, въпреки, че примерно аз ходя много рядко... Просто зависи какви са желанията на хората, някои искат на по-спокойно, други имат нужда от по-забързан и динамичен живот.

# 220
Съгласна съм, отлично могат да си живеят и в малкото градче, но само ако са на една вълна двамата. А те май не са.

# 221
Колко да могат да пестят в чужбина, дори и двамата да работят? За един нормален живот ще има, рядко някоя глезотийка. Може да е решил авторът да живеят доста по- скромно, отколкото жена му е очаквала, за да пестят. Може да пращат на майка му, просто той не е споделил и ние трябва да правим догадки.

# 222
Колкото и странно да ви се струва, на губрет се ходи, за да се върнат с пари, а не да живеят като местните.
В първия пост лирическият герой си пише, че е заминал, за да си ремонтира тукашното жилище. Не за да учи, да расте в някаква йерархия, да изплаща ипотека и там да си гледа децата, а именно, за да си стегне жилището в България. Други отиват, за да съберат пари за кола, трети - за да съберат пари за сватба на детето и т.н. Това е гурбетът. Обикновено е грозен в битовата си част.

# 223
На мястото на автора аз щях да си запазя жилището и да го ремонтирам.
Жена му няма защо да е недоволна.Какво ,като не е нейно жилището.Нали и тя ще живее там.Нали са семейство.Утре ще имат дете и то ще наследи жилището на баща си.
Те пак могат да си купят още едно жилище след време.
Но друго си е да имаш нещо,което е твоя собственост.Това дава сигурност.
Защото ,ако автора продаде собственото си жилище и купят общо, след време при евентуален развод той може да се отзове на улицата.

И сега булката да влага свои пари в нещо, което нероден Петко евентуално ще наследи.
А ако се разведат дали ще я топли, че нероденото дете след около половин век евентуално ще получи апартамент.
Може и да не получи.
Какво е това безумие да се мисли за ползите на неродено дете, а не за нейните реални и в сегашно време?

# 224
  • Най-красивата страна
Не съм писала,че булката трябва да влага свои пари в имота на мъжа си.Но не бива да го спира ТОЙ да вложи пари и да ремонтира имота .
Особено,когато няма друг имот и не е ясно дали ще има...
Какви са нейните ползи?
Ами малко ли е това,че ще има къде да живее без да плаща наем?
При условие ,че не са финансово стабилни и тя няма нищо.
Защото в чужбина всичко може да се случи и е хубаво да има къде да се прибереш.

А що за безумие е това да искаш партньора ти да си продаде имота, само защото ти нямаш нищо?

Последна редакция: пт, 28 дек 2018, 20:22 от -veni-

Общи условия

Активация на акаунт