Моля , някой да ми помогне с мнения , объркан съм

• 21 244
  • 450
  •   1
Отговори
# 390
Гал, да, те затова идват и си купуват Хамериканците и англичаните тук къщи и имоти, щото там влизат и лягат. Simple Smile Влизат и лягат, ама в дървени къщи, не в бетон, тухла и стомана.

Да бе, сега и сърч-а ще ти правя вместо теб на добри имоти и къщи за покупка, как не. Хората с това си изкарват хляба, той наготово иска някой да му даде оферта, че и източници. Сърчвай, имаш интернет, сравнявай, дерзай. И продължавай да си мислиш, че имаш невероятна гледка от апартамента в София. На какво са способни хората само и само да си оправдаят изборите.

# 391
Днес гледахме по някакъв модерен битов канал...

Ако е същият канал, за който се сещам, какви къщета и апартаменти на първа линия за по 200-300 000 долара има на Карибите... Ум да ти зайде. С все обзавеждане и електроуреди. Басейни и други екстри. Събуваш се и влизаш.
Не знам само доколко са реални цените. Иначе сме готови с Милото да продаваме каквото имаме и да хващаме самолета натам.

# 392
--Gal-- , тази обаче е пасивна, сертифицирана от Германия, че не е активна и че няма да избяга и е в село Вонящово, ъъъ Вуйново... Войниково, ох за пръв път го чувам това село, пък 37 години живея в София и както ме разкриха - излизам от София само за да избягам от кърлежите и осите по софийските паркове.

И да, прилична къща в щатите е 300 000 долара, вероятно сходна площ или по-голяма, зависи от щата естествено - в Калифорния може и повече, в бевърли хилс ще е над милион, демек ще се конкурира с цените в Бояна Simple Smile

Но вижте, това не били истинските цени на които ставали сделките - истинските цени били много по-ниски, а ако не си я купи човек готова, тогава излиза на 10-20% от тази цена, гаранция-Франция, пардон Германия.

Позабавлявах се с темата, цяло чудо, че ни оставиха (сигурно празничен подарък от администрацията на форума), вече може спокойно да трият/заключват, любопитството ми бе задоволено Simple Smile

# 393
Basila, дървените къщи не са по-лоши от тухлените. А апартаментите на брега на океана със сигурност не бяха в дървена 'къща' Simple Smile
Сийке, на Карибите бяха тия жилища.
Ако има избор, човек трябва да е луд, за да даде тия пари за издънен апартамент в центъра на София, вместо да иде в готова направена къща, дето при оглед изглежда по-чиста от половината домове, където съм била гост в живота си.
Там влизаш, слагаш си тенджерата на котлона и завърташ на 4. Тука ще метнеш 50 бона за ремонт. Айде не.

# 394
Simple Smile Е, звучи идеално. Не ви остава нищо друго освен да купите на Карибите и по крайбрежието на Калифорния (ама някой друг път). Що подводни камъни има, а и трябва да си истински романтик да купиш къща от дърво в район с висок риск от природни бедствия.

Гал, за апартамент в София не коментирам. С цените към момента не бих купила никога. Нахално завишени, балон. Чужбина не е моята дестинация, а България е прекрасно място за живот.

Бг-татко, гледай да не си оплюеш брадата от плюнчене.

# 395
-

Позабавлявах се с темата, цяло чудо, че ни оставиха (сигурно празничен подарък от администрацията на форума), вече може спокойно да трият/заключват, любопитството ми бе задоволено Simple Smile
Да не си падал на главата си като малък, като голям? Прилича ми на серийно, затвърждаващо травмиране.

# 396
Simple Smile Е, звучи идеално. Не ви остава нищо друго освен да купите на Карибите и по крайбрежието на Калифорния (ама някой друг път). Що подводни камъни има, а и трябва да си истински романтик да купиш къща от дърво в район с висок риск от природни бедствия.
Само че дървена къща по-лесно се вдига, отколкото тухлена. Нали не мислиш, че са чак толкова тъпи, че да не са обмислили всички рискове?
А за подводни камъни със средностатистически беге простак в кооперация да не подхващаме темата. Специално българският манталитет е такъв, че за да продава жилище българинът, има голям риск това жилище да е негодно за обитаване в този му вид. Кофти място, кофти съседи, кофти вид, конструктивни проблеми от всякакво естество.

# 397
Гал, аз нямам проблем със съседи и български манталитет. Който има, свят широк, къщи много, хора шарени. Изборите ни са наше решение и всеки има право на такива. Това е най-хубавото, че имаме избор. Кой къде го стяга чепика лично мен не ме интересува. Въпрос на вкус.

# 398
Спорът идва от сравняването на несравними неща.
Аз сравнявам цената на квадратен метър застроена площ и твърдя, че да се построи наново, включително модерно и енергоспестяващо, излиза по-евтино, отколкото да се купи готово със същата квадратуара в повечето софийски квартали. Особено ако човек разполага със земя. Оттам нататък всеки си прави сметката дали му изнася - с всичките плюсове и минуси. След като има такъв имотен балон в София, значи има търсене. И не бих казала, че е балон, защото цените в други столици са поне такива, а и доста по-високи. Сигурно има защо. В Атина например гледам, че са от 1500 евра нагоре.
А дали човек би предпочел да даде 100 000 за голям апартамент в София, за нова къща с двор (където прецени) или за къщичка в Северна Италия - това вече е въпрос на личен избор предвид един куп обстоятелства. Идеята е, че ценово нещата не са чак толкова различни. И това е много добре - означава, че нашият стандарт започва да се изравнява с европейския.

# 399
Basila, предимствата на онези къщи са меко казано очебийни. Ако тук можеш да посочиш за тази сума да се продава нещо в същия вид, в околия със същите възможности - давай. Инак, снизходитело подканяне да заминаваме и изказвания 'ама мен всъщност не ме бърка, ок съм и така' са просто неизползваем в темата баласт.
Хубаво е човек да прави сравнения и при равни други условия да се стреми към по-доброто, а не към по-познатото с оправдания. Което беше и темата поначало. Жената на автора се стреми към по-доброто, а не към... Всъщност за нея другото дори не е познато. Авторът пък иска да си кюта.
Имаше един виц - ако мислиш, че си умна, красива и мила, но нямаш гадже, трябва да спреш да вярваш на мама, че си умна, красива и мила. Та и авторът така - ако смята, че предлага добър живот, че е разбран човек и че става за баща, но любимата му се дърпа - може би той трябва да спре да вярва на мама, че предлага готин живот с разбрсн съпруг от бащински материал и да кацне в реалността на 21ви век. Или да се разведе, както сам каза че възнамерява.

# 400
Не бе, аз не подканям нищо. За теб е "по-добро" едно, за мен друго. Мен ме остави, аз съм бита карта, направила съм своите избори, ама вие с Бг-татко имате перспективи, давайте, купувайте, после елате се похвалете тук. Ще ви аплодирам с кеф.

# 401
Ясно, не можеш да дадеш примери, за сметка на това злобееш по изключително плитък начин. Ами ок.

# 402
Е, сега, злобея, подканям да действате. Аз снимки на къщи собствени и на приятели не пускам в интернет, а и няма какво да доказвам във форум и извън него. Просто ви се кефя на младежката наивност – там някъде, с американската или гръцката мечта. Щом теб или друг го кефи повече, аз нямам проблем, вие имате проблем, че някой се чувства добре в България. Ти привиждаш в провинцията само пияни ергени, той пък имал най-прекрасната гледка от апартамента си в София и не я заменял за никоя селска къща в България. Ами ок.

# 403
  • MI
Бг татко, ти въобще погледна ли статистиките или наизуст говориш? Иначе за тези пари късмет, в някое забутано село ще да е вила с подобни параметри тук. Joy Има си официално данни в тукашния НАП за средни цени по райони за справка. Joy

# 404
Сериите по ФЛН са доста стари. Вижте им датите.
Няма смисъл да се спори къде е по-добре - на село или в града. Селото не е за всеки, трябва организация, инвестиции, желание, мотивация, знания, умения, хоби ако щеш, приоритети... Някои хора и в апартаменти не смогват да живеят качествено. Други мислят, че косенето е тежко и мъчително, за мен лично е удоволствие. Както и да се ровя в земята около цветята и да си играя с кучето и котките на поляната на свобода и на чист въздух. Да си осъществяваме планове и мечти за къщата, за двора...
Една градска девойка доста трудно ще хареса такъв живот, права си е фризьорката да се дърпа.
И на мен ми беше трудно в началото, сега ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт