СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 1

• 45 526
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
И аз съм за група във фейсбук. С предишната бременност си направихме и все още сме много активни и е много по-лесна комуникацията там, понеже може да се коментира всеки пост и не трябва да четеш назад Simple Smile Ще я направим секретна и който иска да се включи ще пише на лично какъв му е профила за да го добавим Simple Smile
Здравей, искам и аз да се включа в фейсбук групата.

# 151
Здравейте момичета, аз нямам фб и няма как да се включа... надявам се да продължаваме да пишем и обменяме информация и тук.. има ли някой от Плд и ако да към кой лекар сте се насочили? И още един въпрос мислите ли да си правите пренатест? Доколкото разбрах е с точност 99,9% затова доста се замислям..

# 152
  • Sofia
Здравейте момичета, аз нямам фб и няма как да се включа... надявам се да продължаваме да пишем и обменяме информация и тук.. има ли някой от Плд и ако да към кой лекар сте се насочили? И още един въпрос мислите ли да си правите пренатест? Доколкото разбрах е с точност 99,9% затова доста се замислям..

За първи път чувам за това, но с прочетох в интернет и понеже се познавам, ще искам да си го направя като дойде време. Надявах се в болницата да ми дадат съвети, какви допълнителни тестове е хубаво да се направят.

# 153
  • София

За първи път чувам за това, но с прочетох в интернет и понеже се познавам, ще искам да си го направя като дойде време. Надявах се в болницата да ми дадат съвети, какви допълнителни тестове е хубаво да се направят.

Аз мисля да си го направя,  още повече че съм на 35...

# 154
Здравейте момичета, присъединявам се към групата. Термина ми е 02.09.2019 г и е първа бременност. Разбрах че съм бременна около Коледа, след замразен трансфер на 14.12. Вече съм 7 седм и 3 дни и чух сърце вече два пъти, защото имах някакво зацапване и бях на преглед. За щастие всичко е наред. Още след като се видя точицата около 06.01 постоянно ми се гади и повръщам, а имам и много хапчета за пиене покрай трансфера, което допълнително затруднява нещата. В момента ви пиша от болницата, защото ми правят вливки за да си закрепя малко. Преди няколко дни пак бях на вливки и се почувствах малко по - добре за кратко. Не знам как ще издържа до 12 седмица..повечето хора ми казват че тогава би трябвало да ми размине.

# 155
  • София

Аз пък не си падам по фейсбук групи, затова също предпочитам форума и се надявам да се задържим поне няколко човека, които "да си сверяваме часовниците" помежду си Simple Smile

# 156
И аз не съм фен на фейсбук, така че и аз се надявам да останем активни и тук

# 157
И аз за първи път чувам за пренатест.Миналият път,през 2013,такова нещо мисля още нямаше.Почти на 34 съм  и сигурно ще направя всичко,което мога.
Аз със симптомите съм много зле,освен отпадналост и гърдите ми се появява разни стомашни дискомфорти и вечерни киселини,които ме съсипват.
Аз също смятам тук да пиша,поне за сега.Във Фб не съм от активните.

Последна редакция: чт, 17 яну 2019, 13:48 от Nоnаmе

# 158
Има ли мами от Варна?Къде смятате да правите първата фетална,защото съм чувала,че във Варна няма добри специалисти по фетална морфология и съм в чуденка?

# 159
  • София
Разбира се, че и тук ще си пишем:)

И все пак, за който иска да дойде във FB, нека пише на лично на мен или на praskovka30 email-a си, и ще ви добавим в групата Hug

Пренатеста смятам и аз да го обсъдя с лекар (когато реша при кого да отида най-сетне), гледах в нета, че има много възможности вече и цените варират от 500 до 2000лв (според зависи колко болести се изследват). Ако някой има повече инфо или опит, нека да пише, ще е полезно Hug

Някой по-горе беше писал за витамин ц, сигурно ли е, че е ок по време на бременност, имам спомен, че ми бяха казвали до 3тия месец да не пия преди newsm78

# 160
  • Пловдив
Здравейте и от мен! Аз съм с термин 14.09.,втора бременност, имам момченце на 3г и 6м. Бях на преглед на 9-и,но не се видя нищо, само удебелена матка и се надявам утре като отида да си видя точицата. Не знам защо, но много ме е страх. С първата бременност не беше така, може би не съм била толкова информирана, но сега умирам от ужас дали всичко ще е наред.

Аз съм от Пловдив Hug За теста на този етап не съм мислила, но за лекар не спирам да мисля. За сега се чудя между д-р Радински, д-р Тотев, д-р Ямаков и д-р Халил, но не мога да избера.

Желая лека бременност на всички 😘

# 161
  • София
. Не знам защо, но много ме е страх. С първата бременност не беше така, може би не съм била толкова информирана, но сега умирам от ужас дали всичко ще е наред.

Е това е най-кофтито, първия път те е страх от неизвестното, а втория/третия двойно повече, защото вече знаеш какво е  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Сега май (третия път) ми е малко по-спокойно от втория:)

Последна редакция: чт, 17 яну 2019, 15:10 от chipsi

# 162
При мен е същата работа! Понеже знам какво е и ме гони голям страх, освен това се притеснявам за толкова много неща - изследвания, раждане! Даже доста си поплаках в началото. За Пренатеста четох доста добри отзиви и смятам да направя всичко, което зависи от мен, пък дано Бог е с нас и всичко да завърши благополучно! ❤

# 163
  • Пловдив
Ох това ражданеее. Аз още точка не съм видяла, ама вече раждането мисля Joy Синът ми го родих в клиника Торакс и останах много доволна от всичко, но сега ми се иска да съм в държавна. Има всякакви специалисти, неонатология най-вече, а и вече 1000-1500 лева за раждане изглеждат повече на фона на две деца, а миналия път лиготийки за мястото - все едно на хотел ще ходя. Та при мен за това е и чуденката при кого да следя, защото ми се иска, който ми следи бременността при него и да си раждам.

# 164

Здравейте Simple Smile един въпрос.. кога ви беше първия ден на последния цикъл и според ехографа колко е голямо бебчето ?
и един друг въпрос: кой е най-точния метод така да кажем за определянето на гест.седм.?
Благодаря

Ох това ражданеее. Аз още точка не съм видяла, ама вече раждането мисля Joy Синът ми го родих в клиника Торакс и останах много доволна от всичко, но сега ми се иска да съм в държавна. Има всякакви специалисти, неонатология най-вече, а и вече 1000-1500 лева за раждане изглеждат повече на фона на две деца, а миналия път лиготийки за мястото - все едно на хотел ще ходя. Та при мен за това е и чуденката при кого да следя, защото ми се иска, който ми следи бременността при него и да си раждам.

Здравейте, а прегледите пак ли при лекар от ТОРАКС бяха?
Аз съм при Нинова за момента в ТОРАКС...

Последна редакция: чт, 17 яну 2019, 20:00 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт