СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 1

• 45 532
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Поради лошото ми хранене, което естествено не е по мое желание, каза на този етап да пропуснем Деган-а, не бил много щадящ по време на бременност. Евентуално в някакъв краен случай.

# 466
Скъпи мами, какво мислите да правите със ЖК? Sad Аз съм малко в задънена улица... следя се в ТОРАКС, но ми казаха: което може да мине през Личния  лекар като изследвания го направи. Звъня на нея - тя вика: защо през мен, записваш се на ЖК и от там ти правят изследванията.. просто съм в задънена улица.. виждам че има и мами с втора и трета бременност? Моля, за съвет !
Благодаря!

# 467
  • София
Скъпи мами, какво мислите да правите със ЖК? Sad Аз съм малко в задънена улица... следя се в ТОРАКС, но ми казаха: което може да мине през Личния  лекар като изследвания го направи. Звъня на нея - тя вика: защо през мен, записваш се на ЖК и от там ти правят изследванията.. просто съм в задънена улица.. виждам че има и мами с втора и трета бременност? Моля, за съвет !
Благодаря!

На доста места има гинеколози които следят по здравка каса и съответно могат да пускат изследванията, които се полагат безплатно. Применро в Полимед има доста такива, в Люлин мед ходя аз, та дори и в Токуда има.

# 468
  • София
Гинеколога, който следи бременността по ЖК по здравна каса, дава направления за всички необходими изследвания. Преди години бременните не плащаха и потребителски такси, сега не знам как е. Аз ще следя бременността си в Токуда, но при лекар по здравна каса. Нямах никакви проблеми миналия път с направленията и нищо не съм плащала, за разлика от първия път, когато се следих при друг лекар на друго място и все се получаваше така, че няма направления за мен и всичко трябваше да си плащам, че даже ми казваше къде точно да отида да си направя изследванията и да си платя. Но тогава като за първи път доста се връзвах на тези номера.

# 469
За София с две ръце препоръчвам д-р Папукчиев в ДКЦ Младост.По ЗК предишния път се следях там,като и той и сестрата са много мили и внимателни,всеки път гледахме беба и не са ми взели и стотинка допълнително,дори за болничен.В 5ти месец започнах да ходя и в Майчин дом,понеже там исках да раждам.Дано съм била полезна.

# 470
За да си сверя часовника - има ли някоя над 35г. или аз съм “динозавър”? На 38 съм Simple Smile

Аз съм на 43.Simple Smile

mirasim, какво стана с предишните бременности с трето дете от 2012 и 2013 година?

# 471
На мен ми е мн трудно да я схвана тая ЖК, затова предния път я изпуснах, тоя пак ще е така. Ходя в Щерев, но без пакет, защото имам допълнително здравно осигуряване и те ми плащат част от нещата, но не се покрива цената на пакета.

# 472
Как сте мами, днес голямо мълчание надявам се да сте добре, аз тези дни се чувствам малко добре, по-активна съм и нямам гадене, дано не се завърне пак.

# 473
Аааах значи, одеве се похвалих че не повръщам вече и айде... хубавичко върнах обяда 😭😂. Но поне някак усещам, че е заради много мазната храна, а не от общо неразположение. Карай, за урок да ми е...

# 474
Здравейте, момичета! Аз вчера бях на трети преглед, в 9г.с.+2 дни, видях главичка, телце, ръчички, крачета и сърчице😳 даже видях и как мърда бебчето, направо неможах да повярвам, беше много вълнуващо❤ Знаете ли в коя седмица трябва да запиша час за фетална?

# 475
Здравейте, момичета! Аз вчера бях на трети преглед, в 9г.с.+2 дни, видях главичка, телце, ръчички, крачета и сърчице😳 даже видях и как мърда бебчето, направо неможах да повярвам, беше много вълнуващо❤ Знаете ли в коя седмица трябва да запиша час за фетална?

Доколкото знам между 11 и 13.

# 476
И аз така знам, между 11 и 14 седмица е ранната фетална морфология.

# 477
Здравейте и от мен! Wink Днес вече съм в 7г.с. Бяхме на преглед днес, докторката каза,че всичко е наред и даже чухме сърчицето Wink) Бебчето е с размери според седмицата си. Изписа ми Ogestan,Селен ,NoSpa.. Следващото посещение ще ми е в 11г.с. за изследвания..
Как е при вас? Чувствате ли умора,на мен постоянно ми се полага..Wink))

# 478
Здравейте, момичета!
Записвам се и аз с термин 15ти септември.
Живи и здрави ще ни е второ бебче, имаме момиченце на 10 месеца. Simple Smile

# 479
Може ли да споделиш кой е този лекар, ако е удобно. Аз все още не съм си избрала лекар, нямам и приятелки, които да ми препоръчат някой, за София става въпрос. Първите 3 месеца ще си ходя при моя лекар, пациент съм на д-р Калчев, но за съжаление той не следи след това и не изражда, доколкото знам.
Аз съм в Малта мила, за жалост не знам лекарите в София. Някоя друга потребителка да сподели по-добре.

Иначе, моят нов доктор се казва Марк Сант, тук в Малта, а приятелката ми ходеше във Варна, ако не се лъжа, докато си беше в България. Ако на някой му трябва инфо да ми каже и ще я попитам да посочи точно за името.

Общи условия

Активация на акаунт