СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 1

• 45 511
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
И на мен ми казаха Биозин мама при нужда, но какво значи това? 😂 Сега както съм хремава и с болки в гърлото мога ли да пия или е за по-сериозни случаи?

# 421
  • София
И на мен ми казаха Биозин мама при нужда, но какво значи това? 😂 Сега както съм хремава и с болки в гърлото мога ли да пия или е за по-сериозни случаи?
Aз си взех да пия като се поболях миналата седмица, пише че си е точно за бременни и дори го препоръчват и преди забременяване за подсилване. Аз лично смятам да го пия както пише на опаковката 90дни (тъкмо да мине болнавия сезон).

# 422
Aз си взех да пия като се поболях миналата седмица, пише че си е точно за бременни и дори го препоръчват и преди забременяване за подсилване. Аз лично смятам да го пия както пише на опаковката 90дни (тъкмо да мине болнавия сезон).

Да, пие се по едно на ден 90 дни за профилактика, но когато се боледува може да се увеличи на 2 таблетки на ден. Иначе за имунитета освен Биозин Мама, аз пия и всеки ден чай шипка от замръзен плод(а не от филтрирани пакетчета). Освен че е една от малкото разрешени билки в този период, шипката съдържа много витамин Ц и укрепва организма, много е подходяща точно за грипния сезон.

# 423
Чая от шипка смятам за много полезен съвет. А за биозин мама, аз също го пия по една таблетка на ден, но цитирам "Ако усетиш, че носът ти започва да тече, или някакви симптоми на настинка, 2 таблетки на ден." Не питах дали наведнъж, но ако се наложи ги пия по една сутрин и вечер.

# 424
Аз пиех Биозин Мама през цялата ми първа бременност по 1 на ден, мисля и този път така да процедирам.

# 425
Момичета, аз също пия. При първия преглед ми го изписаха и заедно с фолиевата си ги вземем. Чувствам се добре и нямам търпение за датата на следващия преглед = сърчице.
Всички да се пазим, да сме здрави и много щастливи.

# 426
На мен след 3 месеца ми го смени с витамини пренатал мисля че. За късмет точно тогава таткото донесе вирус, та се тръшнах. Но мисля,, че беше съвпадение. Мисълта ми е, че на 3 месеца май трябва да се сменя или поне да се направи почивка.

# 427
Днес съм много активна, но тъкмо ми излезнаха резултатите от хормоните на щитовидната жлеза и да кажа че въпреки че бях скептична към високата доза на Л-Тироксин която Начев ми назначи, TSH е 0,786 което е отлично. ft4 е леко завишен 22.94 при горна граница 22 ама доктора каза че не е опасно, можело леко да се регулира дозата но ако не искам да ходя че може и така да остана. Аз при тая грипна обстановка мисля да се въздържа от ходене за момента и да продължа с тази доза, след един месец ще пусна пак контрола.

# 428
  • София
Момичета, още е рано, но може ли да споделите мнение дали смятате да ползвате някой от платените пакети за проследяване на бременност в частните болници или ще разчитате на тези, които ви се полагат по ЗК? Може би мамите, които са минали по този път, могат да помогнат повече Simple Smile

# 429
Купих си Биозин и даже пих вече 1. Иначе тези винамини пия.

# 430
Момичета, по кое време на деня пиете фолиевата киселина и в един и същи час ли? 🙄

# 431
Момичета, по кое време на деня пиете фолиевата киселина и в един и същи час ли? 🙄
Аз пия сутрин като хапна ,не гледам точен час.

# 432

Аз я пия сутрин на гладно със ставането.Не,че сигурно има значение,но така не забравям.

# 433
Когато се сетя, по някое време на деня, тя до края на 3 месец ли се пиеше?

# 434
Аз я пия след обяд. И до 3 месец, да Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт