СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 1

• 45 985
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
  • София
katya_pk а в групата на Септемврийски бебета 2015 има ли те Wink
Да, само тук във форума.
Няма ме във ФБ, понеже нянам.

# 406
Имам въпрос, сърдечната дейност се чува в 6 навършена седмица или може и в 5+4 дни примерно.

# 407
При мен в 5 г.с. и 5 дни се видяха сърдечни пулсации на вагиналния ехограф, но докторката каза след две седмици че ще може ясна сърдечна дейност да се засече. Така и стана, след две седмици вече се засече сърдечен ритъм.

# 408
При мен в 6с също се видя пулсация, но чак на следващия преглед след 2 седмици се чу сърчице Simple Smile

# 409
Здравейте! Включвам се и аз с първа бременност на 25 години съм. Последен цикъл 19 декември и по календар съм 6 г.с. като вчера бях на първи преглед, но се видя само плоден сак с размери 4.9 мм. Доктора каза, че заради късната овулация нищо не се вижда все още.

Бях леко болна в първите дни от закъснението и вдигах температура около 37 градуса, но лекаря ми каза че температурата е от бременността. В момента нямам никакви симптоми, което е странно.. даже ме е страх, че нещо не е наред...

Единствено имам тъпа болка около левия яйчник от време на време и се притеснявам дали е нормално?

# 410
Добре дошла! Придърпвания е нормално да има в началото поради разширяването на матката, аз вече ги нямам. Но все пак няма да е зле да се консултираш с лекар, за всеки случай. Лека бременност ти пожелавам Hug

# 411
Здравейте! Включвам се и аз с първа бременност на 25 години съм. Последен цикъл 19 декември и по календар съм 6 г.с. като вчера бях на първи преглед, но се видя само плоден сак с размери 4.9 мм. Доктора каза, че заради късната овулация нищо не се вижда все още.

Бях леко болна в първите дни от закъснението и вдигах температура около 37 градуса, но лекаря ми каза че температурата е от бременността. В момента нямам никакви симптоми, което е странно.. даже ме е страх, че нещо не е наред...

Единствено имам тъпа болка около левия яйчник от време на време и се притеснявам дали е нормално?

Това, че нямаш конкретни симптоми не е страшно, нито означава, че имаш проблем. Някои бременни просто нямат такива, освен това е възможно да се появявят на по-късен етап. Аз нямах никакво гадене, но изведнъж се появи от два дена.
Иначе и аз съм с дълъг цикъл 35 дни и по-късна овулация, и при мен също в 6 г.с. нищо не се вижда освен плоден сак.

# 412
Здравейте момичета, да се впиша и аз тук. Още не съм изчела цялата тема, но и това ще направя.

На 23 години съм, водя се в 6-та г.с. + 2 дни.
Първи ден на последна менструация беше 16.12.18г.
Термина ми е 19.09.2019г.

И аз имам големи пристягания долу, особено преди да заспя. Доктора каза, че било нормално и да търпя колкото мога. Ако не се търпи, да съм звъннела и щял да ми каже какво да правя.  Колко време продължи това при вас долу горе?

Първия ми преглед беше на 21-Ви януари. Иначе и при мен не се видя нещо кой знае какво - само сакчето и премигване, което докторката обясни като туптене на сърцето. Ще чакам за втори преглед средата на Февруари най-вероятно, за да го чуем и видим по-хубаво, пък и ММ да бъде с мен този път, че не ни се съвпадат иначе почивните дни.

Аз също се разболявам и ми е много криво, защото не обичам да съм болна и не ми се седи вкъщи изобщо в момента. Симптоми нямам все още, освен че ми се спи много повече от обикновено.

# 413
Здравейте на всички! И аз се присъединявам към вас, след като изчетох всичко което сте писали до тук.
Това е първата ми бременност, бяхме на преглед на 21.01 и чухме сърчицето на нашето мъниче, беше толкова вълнуващо, че като си помисля и очите ми се пълнят. В 8г и 4д съм и очаквам с нетърпение следващия преглед на 12.02.! И аз като повечето от вас много се притеснявам и все се чудя всичко наред ли е. Имах леко кафеникаво зацапване в деня преди последния преглед, но лекарката ми каза, че вс е наред и няма някакъв проблем който да ме притеснява, изписа ми за всеки случай Утрогестан вечер преди лягане x2 вагинално. Отделно пия фолиева киселина още от преди да забременея, и витамини. Аз имам болки и тежест в корема, като сега понамаляха, а за кръста да не говорим, едвам си намирам поза за сън още от сега. Гърдите ту ме болят, ту не, вече смених стария сутиен с нов, че започна да ме стяга и като цяло е това. Гади ми се рядко, но много ми се лежи и се чувствам отпаднала. Това е от мен.. лека бременност на всички и да гушнем здравички бебчета! Heart

П.с. Прочетох, че си имате група във фийсбук, може ли да добавите и мен? Blush

# 414
Oх момичета да се оплача и аз от вчера съм с температура, не е висока 37.5  до 37.8, но много се притеснявам. Толкова се пазих дано не съм лепнала някой вирус или грип...

# 415
На мен носа и гърлото ми са леш... но за сега само морска вода пръскам в носа и гаргара с лайка. Дано помогне... Толкова се пазих, към две седмици излизах само при нужда за бързо и то с маска, взех си болничен и пак нещо настинах..

# 416
  • Sofia
Аз се разболях за втори път за един месец. Този път си беше грип - температура, болки в мускулите, суха кашлица и повръщане. Притеснена съм, защото тази сутрин забелязах кафеникаво зацапване 😟

# 417
За гърлото мед и лимон много помага. Също така гаргара със смрадлика, в която слагам 2-3 капки йод, сол и сода ми е вършила чудеса преди, но не знам смрадликата и йода дали са безопасни за бременни.
Аз също от 2 седмици съм в нас и имам много свободно време да мисля и чета глупости, за това мисля следващата да ходя на работа 😁 Иначе грипната епидемия доколкото има инфо се очертава да продължи и следващата седмица.
@maniuni стискам палци всичко да е наред. Много момичета писаха за такова зацапване което не се оказа нищо сериозно, но при всички случай се консултирай с гинеколога си.

# 418
Здравейте, момичета.
Присъединявам се и аз с чакано септемврийско бебе.
Това, което зная от моята докторка е, че бременната жена има допълнителен имунитет, че трябва да се пази основно от грип, но усложнения и последствия за плода има рядко. И при първата бременност и при тази ми препоръча да пия Биозин мама и съм много доволна.

# 419
Аз пък знам, че на бременната жена имунитета и е отслабен, за да може тялото да не обърка бебето за чуждо тяло и да опита да го изхвърли. Ама не знам де, може и да не е вярно
Иначе температура над 37.5 си е опасна за бебето, сваляй я с оцет или се обади на АГ-то ти да ти каже какво можеш да пиеш. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт