СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 1

• 45 486
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
  • София
И аз пия по различно време фолиевата киселина.А във връзка с пакетите за консултация, мисля този път да ползвам такъв.С предишнста бременност си следях в поликлиника и отделно ходех на частни прегледи.А сега имам допълнително здравно, което ми покрива следене през бременността и избор на екип.За сега се чудя за Гагова, ако всичко е наред и прехвърля третия месец.А вие, някой друг да си е харесал лекар?

# 436
В коя седмица се правеше ранната фетална, леле всичко съм забравила от първата бременност, а беше само преди 3 години. Пък и още направо не мога да се осъзная, че съм бременна

В сайта на клиника Щерев има пътеводител за бременната жена кое след кое следва.
По него се водих и си записах час за фетална морфология + биохимичен скрининг за 13 гестационна седмица.
Ето и линк към страницата. Много полезно ми се видя.
http://shterevhospital.com/bremennost/zashto-prosledyavaneto-na- … mennostta-e-vajno

Последна редакция: ср, 30 яну 2019, 17:29 от Rossieli

# 437
  • София
И аз пия по различно време фолиевата киселина. Един път забравих, но едва ли е проблем.

Аз и този път ще се следя по ЗК, но раждането ще ми е платено, както и предните пъти. Но докато стигнем до там ще мине много време. Оше първият ми преглед не е минал ...

# 438
Утре съм на няколко прегледа. Нямам търпение вече Simple Smile
Сутринта ще дам кръв отново за TSH /беше 2.9 преди няколко дни, сега ще опитам друга лаборатория/, TAT и MAT.
Продължавам с ниско въглехидратния режим, защото кръвната захар ми е 5.55.
Първи преглед при следящия ме доктор. Дано се вижда повече. В 5 седмица и 5 дни се надявам и на сърчице, макар, че май е рано.
После отивам за преглед и консултация за щитовидната жлеза.

# 439
  • Sliven, Bulgaria
и моето тсх беше толкова сега незнам но много ме задушава и стомаха ми е постоянно подут вечер нечогя да спя

# 440
Здравейте Simple Smile аз се следя в Торакс, вчера бях на втори преглед - отчитам се с пулс и аз Simple Smile изписа  ми доста изследвания да си направя, но ще гледам да са през личния лекар. Следващ преглед - края на февруари !!

# 441
Здравейте! Как се чувствате? Simple Smile
Ще ви помоля за съвет. Преди около 20 дни имах зацапване и придърпване (доста леко и поносимо), предписаха ми Дуфастон и Но-шпа. Зацапването мина отдавна, но продължавам да пия двете лекарства. Според Вас дали може да спра Но-шпа? Забравих да попитам АГ. Не искам организма да привиква към болкоуспокояващи.

# 442
Току що видях сакчето и нещо много мъничко вътре, но в 5 гс и 5 дни пулс не се видя, рано е още. След 2 седмици Simple Smile
TSH в другата лаборатория е 2,71. Консултирах се и чакам да минат седмиците Simple Smile

# 443
Момичета, какво мислите за пътуването със самолет по време на бременността? Ние имаме билети за Прага, тогава ще бъда в 14-15 г.с., четох че по принцип в този период се смята за безопасно пътуването ама винаги има едно но ...

# 444
Здравейте, дами! Бременна съм в 6 г.с. и ми предстои първи преглед чак на 18ти Февруари. Малко ми е тревожно дали не е прекалено късничко за първи преглед - иска ми се да видя дали всичко е наред с бебо колкото се може по-рано, просто всички други дати са заети. Чудя се дали да не се запиша при друг гинеколог за по-раничко или няма нужда да бързам толкова?

# 445
И аз леко се притеснявам от летенето със самолет. От това, което четох, основния риск е свързан с излитането и кацането и рязката промяна в налягането. Може да доведе до хипоксия, т.е. недостатъчен приток на кислород към плода. Като цяло се среща рядко и летенето със самолет е безопасно до 32та седмица. При мен се очертават 4-5 дестинации, при които се налага пътуване със самолет и се надявам всичко да е наред.

# 446
Момичета, какво мислите за пътуването със самолет по време на бременността? Ние имаме билети за Прага, тогава ще бъда в 14-15 г.с., четох че по принцип в този период се смята за безопасно пътуването ама винаги има едно но ...

Аз предната бременност имах към 20 полета, включително и такива по 6-7 часа, тази също вече летях веднъж и ми предстои пак след 2-3 седмици. Досега не съм имала никакъв проблем с летенето, профилактично пия по едно нош-па преди полет. Понеже аз имам и тромбофилии знам, че е хубаво да не се седи на едно място, а като имаш възможност да ставаш и да се раздвижваш малко, гледах на по-дълъг полет да го правя, но Прага е близо, така че не вижджам защо да има проблем:)

# 447
Момичета, а при настинка какъв чай пиете? И с какво друго се лекувате? Нали не трябва всяка билка да приемаме (под формата на чай) и питам..тъй като май почвам да настивам Sad

# 448
Момичета, а при настинка какъв чай пиете? И с какво друго се лекувате? Нали не трябва всяка билка да приемаме (под формата на чай) и питам..тъй като май почвам да настивам Sad
И на мен ми казаха Биозин мама при нужда, но какво значи това? 😂 Сега както съм хремава и с болки в гърлото мога ли да пия или е за по-сериозни случаи?
Aз си взех да пия като се поболях миналата седмица, пише че си е точно за бременни и дори го препоръчват и преди забременяване за подсилване. Аз лично смятам да го пия както пише на опаковката 90дни (тъкмо да мине болнавия сезон).

Да, пие се по едно на ден 90 дни за профилактика, но когато се боледува може да се увеличи на 2 таблетки на ден. Иначе за имунитета освен Биозин Мама, аз пия и всеки ден чай шипка от замръзен плод(а не от филтрирани пакетчета). Освен че е една от малкото разрешени билки в този период, шипката съдържа много витамин Ц и укрепва организма, много е подходяща точно за грипния сезон.

# 449
  • София
Не съм летяла със самолет при предишната ми бременност, но във втори триместър, ако бременността е нормално протичаща, не бих имала особени притеснения. Още повече за европейските полети, които са достатъчно кратки, че да не се схваща бременната от седенето.

*Miglena_M*, аз пия чай от липа и шипки. Добави и мед и лимони и дано пресечеш настинката.

Общи условия

Активация на акаунт