СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 1

• 45 486
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте,
Аз съм нова тук и малко уплашена.
В 8 г.с. съм и утре съм на лекар.Надявам се всичко да е ок, понеже това е трета бременност. Първата беше кухо яйце а втората в 9 г.с загубих плода.Но този път всичко ще е ок сигурна съм,трябва да мислим позитивно.
Имам чувствителност в гърдите  и болки в кръста, никакви други симптоми!!
Леко бременеене на всички бъдещи Мами!!😘

# 496
как сте с килограмите момичета аз съм качила цели 2.5 не е много ок май

Здравей, според приложението съм в 5 седмица. Термина ми е 6 октомври. Още не съм ходила на лекар, но и съм качила около 3 кг. Имам газове и се чувствам много подута, имам дори и корем, което не ми се струва нормално за толкова ранна бременност.
Нормално е да има подуване и газове, високите нива на естроген често ги предизвикват, както и запек. Снощи гледах някакви прахчета със симетикон за бременни в iherb, на бг пазара има и други такива препарати, като еспумизан, но нямам представа колко е подходящ за бременни. Задържането на течности също е класика, от това може и да са килограмите и подуването.  Матката все още е с размерите на яйце и се намира под срамната кост няма как да е причина за подуването до към 8-9 седмица.

# 497
Здравейте, аз съм 9 г.с. + 1 ден и последните два дни се чувствам по-добре. Не изпитвам това отвръщаване от храната което имах преди, точно ден преди да изпитам облекчение се чувствах най-зле, дълго стоях над тоалетната. В едно от приложенията пише че е 9 г.с. ЧГХ е в пик и може да е причина за по-неприятни усещания но че в следващите седмици се очаква да се нормализират хормоните и тези усещания да се подобрят.
Ето и какво пише във приложението Фея за това:

# 498
Еспумизан може да се използва, говорила съм с гинеколози. Също така може и някакъв пробиотик, няма проблем. Аз също съм с подуване, газове, бълбукане в корема. Трябва да внимавам и какво ям, не ми понася пържено, силни подправки, лук...Веднага се обостря положението. В интерес на истината много добре се чувствам ( за гаденето), когато ям ябълки 😊

# 499
Здравейте, момичета. Аз съм с термин 15.09 и ще раждам в Света София на Мазнейкова. Там си проследявам и бременността. В 7г.с чух сърчицето и беше много вълнуващо Purple Heart няма как да се опише с думи- всички знаете, за какво говоря.  За сега не съм повръщала, само ми се е гадело, но като по часовник всяка вечер в 21:30 заспивам...След това се будя по 2-3 пъти през нощта и идва време за работа..  Grinning Гърдите ми са се подули доста и са много болезнени. Другото, което забелязах, че много ми се омазнява косата, буквално на втория ден е за миене. Вие имате ли такъв проблем и ползвате ли специална козметика?

Последна редакция: нд, 03 фев 2019, 15:12 от fire lady

# 500
  • Sliven, Bulgaria
моя термин е на 13.09 косата ми е по същия начин адски мазна в корена и ката изгоряла в краищата ама хормони все пак:)

# 501
Момичета, на всички ли ви пуснаха да чуете как бие сърчицето? На мен на прегледа за установяване на сърдечна дейност казаха че има такава и всичко е наред и ембриона е с нормални размери за текущата седмица, но не го пуснаха да го чуя. От постовете тук оставам с впечатлението че по принцип го правят, може би на самата докторка не и се е занимавало знам ли. Надявам се все пак всичко да е наред след като изрично попитах няколко пъти дали има сърдечна дейност и тя потвърди.

# 502
Момичета, на всички ли ви пуснаха да чуете как бие сърчицето? На мен на прегледа за установяване на сърдечна дейност казаха че има такава и всичко е наред и ембриона е с нормални размери за текущата седмица, но не го пуснаха да го чуя. От постовете тук оставам с впечатлението че по принцип го правят, може би на самата докторка не и се е занимавало знам ли. Надявам се все пак всичко да е наред след като изрично попитах няколко пъти дали има сърдечна дейност и тя потвърди.
Добре, а не ти ли го показаха сърчицето поне как тупка? Най-верояно го е видяла и е преценила, че всичко е наред. Няма повод за притеснение Simple Smile Все пак следващия път може да я попиташ Simple Smile

# 503
Аз се скъсах да повръщам два дена 😂 не се хвалете, ако спрете за няколко дни! Връща се! 😂😂😂 сега съм се запасила с Деган и Смекта, че и разстройство имам, просто супер. Много ми е подут корема, а косата ми като е мокра и леко я дръпна пада доста, но мисля че е нормално, всички хормони са се побъркали просто ☺

# 504
В 8-9 седмица се чува сърчицето, преди това се регистрират пулсации, спокойно, следващия път ще го чуеш Simple Smile

# 505
Здравейте,
Мами, аз съм с термин 21.09 втора бременност ми е .Първата беше кухо яйце😢 и прекратиха бременноста в 7г.с .А сега бях на преглед 29.01 /5г.с + 4 дни и вече видях ембрионче с пулсиращо сърчице 🤗.Пия неофолик мета и утрогестан 2х2. На втори преглет съм на 12.02 . Къде отивате в Пловдив ? И ако можете да ме присъедините на ФБ групата?

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 00:52 от Sesil Balakcha 619298

# 506
Здравейте и от мен. Термина ми е 23.09 и вече видях ембрионче с пулсиращо сърчице. Втора бременност ми е. Лека бременност на всички!

# 507
Момичета, как сте? Има ли болни и какво ви изписаха? Аз миналата седмица бях с температура, уж всичко беше наред тези дни, никакви оплаквания и днес се събудих изведнъж със страшни болки в гърлото. Какво ви изписаха? На мен таблетки за смучене. Мисля да пробвам и някакви бабини гаргари.

# 508
Стрепсилс съм пила с първата бременност! Може вода с лимони и мед - подсилва имунитета, аз не мога да го пия, защото нон стоп ми се гади дори и от водата. Малкия е болен от една седмица и няма как са се предпазя от вируси. Вчера и мен ме наболваше гърло, но днес няма нищо.

# 509
Аз от 3 седмици си пия Биозина и да чукна на дърво,но след като оздравях съм супер.

Общи условия

Активация на акаунт