СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 1

• 45 486
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Здравейте! Simple Smile
Мислите ли, че вече може да си личи коремче? (10г.с.) Като това проличаване да е сутрин, на гладно, след тоалет и на голо разбира се.
Хич не се учудвам, аз сутрин едвам си закопчавам панталоните (в 8г.с.), вярно трета бременност, ама чак пък толкова...но е факт, че по трудно си го закопчвам. А кг не съм качила със сигурност, даже съм -1.5

# 556
Ами на мен ми личи, особено на голо 10г.с. 🙄 С първата ми бременност беше съвсем друго положението, в 5ти месец с дрехи едва се забелязваше... Качила съм и около 600гр -1кг

# 557
В 10г.с. определено вече може да започне да се вижда коремче, това си е средата на 3 месец Simple Smile ако си по-слабичка пък съвсем. Аз съм 8г.с. вече, но коремчето ми си е същото, като преди, както и килограмите, но вечер определено се чувствам подута и ако съм с дънки, т ябва да разкопчая копчето Simple Smile))

# 558
В 10г.с. определено вече може да започне да се вижда коремче, това си е средата на 3 месец Simple Smile ако си по-слабичка пък съвсем. Аз съм 8г.с. вече, но коремчето ми си е същото, като преди, както и килограмите, но вечер определено се чувствам подута и ако съм с дънки, трябва да разкопчая копчето Simple Smile))
Да, аз съм направо кльощава, генетично ми е.  Не съм си следяла теглото и дори нямам кантар. Grinning
След хранене съм направо балон и имам чувство, че ще се пръсна. Количеството изядена храна, не ми се е променило. За момента не забелязвам да съм напълняла, нито на голо, нито по дрехите. Освен сутрешно малко коремче. Relaxed
Искам да Ви попитам и какво определяте като "лека" храна?
Хич не ми се ядат обичайните ми ястия, но и не знам какво ми се яде. Като се замисля ми идва израз "нещо леко", но не знам какво означава Grinning Освен салати, сандвичи и намазани филии с нещо...
И още нещо: Какво мислите за въздържане от недобре термично обработените меса ( пр. сурово-сушена луканка) и пресни/меки сирена и кашкавали? Четох, че не е добре да се консумират през бременността.

# 559
Момичета нормално ли е в 10 седмица да усещам боцкания ниско долу..не са силни...но се притеснявам. А и сега не знам дали от позивите за повръщане, но усещам напрежение като преде цикъл. На преглед съм чак в понеделник.

# 560

Здравейте! Бремнна съм 8гс и ми излязоха резултатите от изследванията. Това, което че притеснява е, че в урина седимент имам 5-6 левкоцита и 2- 3 еритроцита. Някоя мама имала ли е такъв проблем? Ще занеса резултатите на гинеколога ми другата седмица, но до тогава моля за мнение.... Има ли нужда от притеснение, защото вече влизам от един филм в друг...

# 561

И още нещо: Какво мислите за въздържане от недобре термично обработените меса ( пр. сурово-сушена луканка) и пресни/меки сирена и кашкавали? Четох, че не е добре да се консумират през бременността.
[/quote]

Ами аз и предния път, и сега ям всичко, включително забранените пресни сирена, суши, луканки и т.н. По принцип нищо не е забранено, просто има известен риск, но според мен когато е с мярка е приемливо:)

# 562
На мен също  ми се ядат "леки храни"! Филийки намазани, сандвичи, супички, малка порция паста, но месо не ми се яде определено. И аз съм 8 г.с. + някой ден и копчетата на дънките не ги закопчавам, търся клинове по-удобни и аз съм подута.
Личната ми не иска да ми направи кръвни изследвания, каза ми : ЖК-то ще си ти направи   Rolling Eyes  Добре де, но се следя в ТОРАКС и си мислех, че можеее поне нещо нещо да не плащам, но.. май ще се наложи да се запиша и при друга за ЖК - поне нещичко да спестя,, ако е възможно Expressionless

# 563
На мен май също ми личи вече корема, но аз си имам и от първата бременност, така че не мисля, че се забелязва от околните, още на никой не сме казали, чакаме да мине следващия преглед, а и искам да изненадам нашите да им съобщя на РД на майка ми, ще го празнуваме на заведение-да сме и заедно с мъжа ми искам.
P. S Вече нося предимно клинове и сутиени без банели тип бюстие, с тях ми е най-удобно.

# 564
Момичета, всички болки, като придърпване, тежест и т.н. са нормални, стига да няма кървене.
Първите подробни изследвания, кръвни, урина, цитонамазка, ултразвук се правят след 12г.с. (за цитонамазката не съм съвсем сигурна кога точно беше), защото тогава вече има какво да се види и измерва по плода.
На мен също не ми се яде нещо определено, предния път пак бях така, ядяха ми се основно салати, плодове, пресни и сушени, и ядки. От месо ми се гадеше, а сега пък така или иначе не ям, не ми се и яде.
И още нещо, което казвам с най-добри чувства. Знам, че се притеснявате дали всичко е наред и за някои от вас, които е първа бременност, всичко е ново и много вълнуващо, но ви пожелавам да мислите позитивно, да не се товарите с хиляди изследвания, защото това е излишен стрес, който не в полза нито на вас, нито на бебето Simple SmileHeart

# 565
На мен сутрин ми е нормално коремчето, почти нищо не съм вдигнала като килограми все още, но страшно много се подувам с всеки изминат час и вече към вечерта съм направо като плондер - все едно в 2-3 седмици по-напреднала бременност(така съм горе-долу от края на 5тата седмица). Болките като придърпване ги има и при мен, но не често, по-скоро при резки движения. За месото - до скоро не ми се ядеше особено, даже ми ставаше лошо като помириша месо, хапвах повече плодове, препечени филийки, картофки, но днеска изведнъж ми дойде апетита за месце - хапнах си пържолки и ми е супер, най-накрая пак имам апетит за нещо и не ям само защото "трябва да ям нещо" Smile

# 566
Да, аз съм направо кльощава, генетично ми е.  Не съм си следяла теглото и дори нямам кантар. Grinning
След хранене съм направо балон и имам чувство, че ще се пръсна. Количеството изядена храна, не ми се е променило. За момента не забелязвам да съм напълняла, нито на голо, нито по дрехите. Освен сутрешно малко коремче. Relaxed
Искам да Ви попитам и какво определяте като "лека" храна?
Хич не ми се ядат обичайните ми ястия, но и не знам какво ми се яде. Като се замисля ми идва израз "нещо леко", но не знам какво означава Grinning Освен салати, сандвичи и намазани филии с нещо...

Говорих с баща ми на точно тази тема преди 2 дни, защото по принцип имам слабост към мезета(месо предимно) и суши. Той е ветеринатен лекар по принцип и знам, че не е толкова подобно, но като човек с медицински познания и учил доста повече от колкото е трябвало специално за хората и организма като цяло, мисля да му се доверя за някои от нещата.

Специално разгледах на едно приложение (Фея), където имаше описани храни, които не са препоръчителни да се консумират, поне в първото тримесечие било добре да се избягват големи количества. Сведохме списъка, след дълга дискусия, до определени храни и ще го напиша, ако на някой му е интересно.
Само да спомена, ако има нещо грешно според вас, моля отговорете и кажете(особено ми е интересно мнението на мами, които са минали през бременност и могат да споделят опит относно хранене или напитки). На мен ми е първа бременност и още се чудя за храни и напитки, както доста от момичетата. Нека си помогнем, за по- лека бременност Heart Exl

Списък:
1. Месо, което не е добре сготвено (пъжола/бургер и подобни, които може да са леко сурови)
2. Сушени мезета - поради факта, че там няма топлинна обработка и са си сурови.
3. Яйца, които не са добре сварени или пържени.
4. Морски дарове и най-вече миди, защото са изключително тежка храна на стомаха и поради други фактори(ще питам пак, за да не се изкажа грешно)
5. Суши, отново заради факта, че може да не е толкова прясно и затова, че е сурово. Не бих избягвала тип вегетарианско суши (само със зеленчуци примерно - там мисля, че няма проблем).
6. Храна от консерви, поради консервантите и възможни Е-та, които и по принцип не са добре за здравето. Препоръчва се неща в буркан ( примерно ако някой купува доматен сос в кен, по добре да вземе стъклена бутилка).
6. Фъстъци (обикновени), пак ще питам, защото не си записах, но не били изобщо добре за самото бебе, докато е в първите 2 -3 месеца особено.
7. Мухлясали сирена - това и по принцип не ми е страст, така че аз лично нямам проблем с това. Може да се яде бяло сирене, стига да е истинско /по-добро качество. Ако е от меките, също не било хубаво, но ако се консумира да не бъде много и наведнъж.
8. Алое - смятам да питам доктора за това, не че пия по принцип, но ми харесва като вкус и не бих отказала. Ако някоя от вас знае дали е добре или не да се консумира, моля посочете, че ми е интересно. Според баща ми, може да има свойство, което може да не е благоприятно за бебето, но и той се чудеше доста за това.
9. Хумус - за това също нямам обяснение, но аз и не го ям. В България разбрах, че било като лек за външни наранявания понякога. Нямам идея тук и бих се радвала да имам светлина по повод тази храна или лечебно мазило. Grinning

Иначе аз до миналата седмица все едно бях бременна в 4-ти месец, тази седмица съм все едно няма бебе. Съвсеееем леко се вижда коремче сега, но явно в началото подуването беше в повече. Поне мога още да закопчавам дънките Grinning .

Имам и аз бързо въпросче, тъй като съм в края на седма г.с., но нямам наченки на гадене, интересно ми е, на вас кога ви започна този период ?

# 567
Да и за мен е по-удобен форума.
Относно забранените храни,с първата си бременност избягвах:
Сушени и пушени,непреминали термична обработка меса и риби.Рохки и сурови яйца(застройки,майонеза,в някои сосове).Не добре измитите плодове,зеленчуци  и кълнове.Меки,шарени сирена.Суши ядях,но вегетарианско,без сурови рибни и морски продукти.
Всичко,което много ми се е ядяло тогава-мезенца си ги препичах преди да ги ям.
Това е,което сега се сещам.

# 568
Лия, останалите неща е ясно, обаче хумуса много ме озадачи! Той се приготвя от сварен нахут, който е от семейство бобови и е богат на белтъчини, витамини от В групата, фолиева киселина и аминокиселини, добавя се сусамов тахан, лимонов сок и зехтин. Демек, все полезни неща Simple Smile

# 569

Общи условия

Активация на акаунт