Бързи здравословни въпроси и отговори – 18

• 49 539
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
Благодаря ви. Ама това тръгна към сливиците. Днвс са подути. Слава на Бог снощи прочвтох молитва и съм добре!
Бабини деветини като мед сода мразя.

Не мисля, че от молитвата Ви е олекнало, но се радвам, че сте добре! Всеки сам знае какво е най- добре за тялото му. Като човек със сливици, които предпоставят среда за ангина, това са методите, които са ми помогнали и не съм приемала антибиотици Simple Smile Може да са бабини деветини за вас, но в днешно време всеки втори ЛЛ изписва антибиотик, което води и до по трудно премяхване наинфекцията при следващо разболяване

# 436
Всеки втори ЛЛ изписва антибиотик,или всеки втори пациент се нуждае от антибиотик?

# 437
Всеки втори ЛЛ изписва антибиотик,или всеки втори пациент се нуждае от антибиотик?

Едва ли всеки втори се нуждае от антибиотик. В Германия и Швейцария антибиотика е последния вариант на лечение на една болест. Да не говорим че тук ЛЛ изписват антибиотици без антибиограма и секрет за бактерии

# 438
Добро утро, момичета. Бременна съм 25та седмица. Имам 2 въпроса :
1. Тези от вас,които са на терапия с еутирокс - до каква стойност поддържате ТСХ?
При последните ми изследвания беше 2.2, понеже кабинета на ендокриноложката ми е точно до кабинетите на личните лекари в ДКЦ, не ми се иска сега в грипа да чакам с болни. Според вас трябва ли още да го смъквам?
2. Лежах 3 дни в болница,заради менструални болки и контракции. Не съм сигурна,че ми взеха правилно микробиология (не си бях направила тоалет преди това и без спекулум), съответно излезе Ешерихия коли. Пия Аугментин, четвъртък приключва курса. Колко дни след последния прием трябва да пусна пак микробиология? Питам вас,понеже чак края на седмицата ще се видя с моето АГ.

# 439
Здравейте! Момиче на 15съм и от няколко месеца съм със силни болкк в корема, ходих на два различни доктори, но и двамата казаха, че нищо ми няма, а не е така. Напоследък съм много под стрес и съм убедена, че това е една от причините, но не мога да разбера другите причини. Болката всеки път е различна-понякога идва още със ставането, минава за около 10минути, по някое друго време през деня отново я усещам, но за кратък момент. Също така постоянно коремът ми издава някакви много странни звуци, дори не знам как да ги оприлича и не са от глад. Постоянно съм изморена и нямам никакви сили за нищо и просто заспивам. Вече не знам как да правя с тази болка.

# 440
На гастроентеролог ли ходи? С какво се храниш, как са изхожданията и т.н., по толкова оскъдна информация няма кой да те насочи
monamour, поне седмица след АБ иди за микробилогия. За ТСХ виж в темата за Хашимото, май на бременни държат ТСХ под 2, но не съм сигурна. Защо не звъннеш на ендокринолога по телефона просто?

# 441

На гастроентеролог ли ходи? С какво се храниш, как са изхожданията и т.н., по толкова оскъдна информация няма кой да те насочи
monamour, поне седмица след АБ иди за микробилогия. За ТСХ виж в темата за Хашимото, май на бременни държат ТСХ под 2, но не съм сигурна. Защо не звъннеш на ендокринолога по телефона просто?

Да, на гастроентеролог ходих. Изпражненията ми са нормални с тях нямам проблеми, храната гледам да е разнообразна и да съдържа колкото се може повече зеленчуци и плодове, но в училище в повечето случаи ям опаковани храни. Избягвам месото и  прясното мляко тъй като забелязах, че не ми се отразяват добре.

Последна редакция: пн, 21 яну 2019, 10:46 от teen.girl

# 442
Добро утро, момичета. Бременна съм 25та седмица. Имам 2 въпроса :
1. Тези от вас,които са на терапия с еутирокс - до каква стойност поддържате ТСХ?
При последните ми изследвания беше 2.2, понеже кабинета на ендокриноложката ми е точно до кабинетите на личните лекари в ДКЦ, не ми се иска сега в грипа да чакам с болни. Според вас трябва ли още да го смъквам?
2. Лежах 3 дни в болница,заради менструални болки и контракции. Не съм сигурна,че ми взеха правилно микробиология (не си бях направила тоалет преди това и без спекулум), съответно излезе Ешерихия коли. Пия Аугментин, четвъртък приключва курса. Колко дни след последния прием трябва да пусна пак микробиология? Питам вас,понеже чак края на седмицата ще се видя с моето АГ.
Когато си пила антибиотик е добре да минат десет дни от приемането на последната таблетка, преди да пуснеш нова микробиология. Добре е да се вземе в кабинета на АГ, за да няма съмнение.

# 443

teen.girl
,вземи си пробиотик и еспумизан.

Къде точно те боли?

# 444
Ето,пак навсякъде лекарите препоръчват антивирусен препарат при първи симптоми на грип,толкова ли не можа никой да каже КОЙ точно??????????????????????????????
Подозирам,че е Ремантадин.

# 445
Тамифлу също.

# 446
  • Варна
За тамифлу чета навсякъде.

# 447
От сайта на министерството на здравеопазването

# 448

teen.girl
,вземи си пробиотик и еспумизан.

Къде точно те боли?

Пия спазмалгон и комфортекс.
Боли ме над пъпа или ниско долу, никога в ляво или дясно.

# 449
Моят ЛЛ изписва винаги и само антибиотици.Явно вече се разчита на ефекта Плацебо Grinning Естествено,че ще си купя Тамифлу без лекар и без рецепта,да не ми се налага де Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт