Бързи здравословни въпроси и отговори – 18

• 48 644
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
Аз го пих и абсолютно нищо ми нямаше,много ми помогна.
Засега не го спирай.

# 421
Не, че не съм се интересувала, приятелка имам с Хашимото. Знам доста неща. Просто човек като не работи и няма възможност да ходи на частни лекари постоянно няма как да станат нещата. Иначе стойностите не бяха високи, затова не ми дадоха хормони. Само Мат ми беше 129. Фт4 беше 1.3, а тсх 0.9

Антителата са много важни за Хашимото.

Моля, ако някой знае в коя лаборатория в Пловдив мога да си направя изследване за криоглобулин, студени антитела и капиляроскопия  да ми даде координати. Благодаря предварително!

Питай в Зинвест. Срещу ДКЦ Св. Георги.
https://synwest.bg/                                                                                                                                                                                             
                                                       Благодаря!

# 422
  • Варна
Здравейте, от два дни пия антибиотика Аугментин заради отит. Днес започна да ме наболява едната ръка и единия крак, най-много долу в ставата при ходилото. Понеже ставните болки са описани сред симптомите за алергична реакция към лекарството се чудя дали може да е от него и да го спирам ли? Ухото ми още не се е оправило напълно и ми е изписан за 7 дни общо.
Някой имал ли е такива оплаквания от него?
Почти винаги имам странични реакции от лекарства. Ако не е драматипно, продължавам си ги. Била съм със сърцебиене, гаденв, световъртежи и прочее.
Изпийте си аугментина, той е хубав антибиотик и се изписва често за уши

# 423
  • София
Ставни болки не, но от Аугментин получавах сърцебиене, световъртеж и гадене.

# 424
Аугментин е много добър АБ, не го спирайте.
Всяко лекарство си има някакви странини действия. Трябва да се претеглят плюсовете и  минусите.

# 425
Здравейте хора. В чудо се видях с моите хреми. Хрема е равно на най-големия ми ужас. Или е запушен носа или тече и ми е топло и бухам тампони. А посред нощ ги гълтам, и все назад се спускат. Дали не е задна....
Снощи за пръв път още докато е воднистаи с прозрачна слуз пробвах Клин син мед. И изкара доста слуз. Но и не съм доволна че остава в шишето още разтвор.
Днес пак изкарва. Веднага след промивката се отпушва носа и после почне ли да тече и да фукам не става. Има едни упражнения. От горе на долу ръцете бутам и хъкам през носа. Направо ме заболява сърцето от кихане. Помагайте. Умирам за кисели туршии, плодове, ама една доцентка каза да забравя за тях и за млечните продукти. Писна ми от бабешки деветини. Чувствам че понеже съм с крива носна преграда много не достига до горните синуси водата и в средата на носа много ми тежи и е под напрежение. Ужасно боли. Тежи.

# 426
Здравейте хора. В чудо се видях с моите хреми. Хрема е равно на най-големия ми ужас. Или е запушен носа или тече и ми е топло и бухам тампони. А посред нощ ги гълтам, и все назад се спускат. Дали не е задна....
Снощи за пръв път още докато е воднистаи с прозрачна слуз пробвах Клин син мед. И изкара доста слуз. Но и не съм доволна че остава в шишето още разтвор.
Днес пак изкарва. Веднага след промивката се отпушва носа и после почне ли да тече и да фукам не става. Има едни упражнения. От горе на долу ръцете бутам и хъкам през носа. Направо ме заболява сърцето от кихане. Помагайте. Умирам за кисели туршии, плодове, ама една доцентка каза да забравя за тях и за млечните продукти. Писна ми от бабешки деветини.
И на мен алерголожка ми каза, че бсило много хубаво промивка с разтвор, Clean sin ли как беше.. но аз съм страшно недоволна, още след първия път, освен че не ми се отпуши дори леко носа, едното ухо мисе възпали и бях на антибиотик.. УНГ-то каза, че най-вероятно е от това. Само морска вода пръскам и това е.

# 427
Blagoslovena,пробвала ли си Димиста спрей?

# 428
Нищо не пробвам. Имач чувството че от това може да се докара менингит, от промивки. Имах един познат само от шмъркане беше в болницата и после едва се опави. Мн ми е лошо, с болки в ушите в корена на носа и навсякъде. Ще полудея. Утре ще взема спрей с морска вода. Пък не мога ли да напълня в спрей помпа и сама да си пръскам. Мн налягане се получи сега. Направо ме тормози. Четох си молитва.  Утре ще купя сребърна вода.

# 429
Чак челюста в края ме боли....мн странно дали няма да се случи и на мен да си докарам някой проблем с промивката. Да ме лвкува Клуни искам. Ще се оправя мигновено. Правих упражнения с завъртане на главата. И за ушите не знам лек освен цедена дебела мара, растение.

Последна редакция: сб, 19 яну 2019, 21:36 от Blagoslovena

# 430
Вземи си Димиста.Спрей с морска вода няма да ти помогне,но промивки на носа-да.Помисли и за някакви хапчета за синуси.

# 431
Нищо не пробвам. Имач чувството че от това може да се докара менингит, от промивки. Имах един познат само от шмъркане беше в болницата и после едва се опави. Мн ми е лошо, с болки в ушите в корена на носа и навсякъде. Ще полудея. Утре ще взема спрей с морска вода. Пък не мога ли да напълня в спрей помпа и сама да си пръскам. Мн налягане се получи сега. Направо ме тормози. Четох си молитва.  Утре ще купя сребърна вода.

Не знам дали ползваш обикновени капки за нос, но ако е така спри! Аз ползвах от години, да не кажа цял живот и когато се разболеех месец два след това капките бяха неотлъчно до мен, като количеството, което пръсках, плашеше всички. Последният път, когато стана така започна и лигавицата на гърлото да ме боли и решиш да ида при двама различни УНГ спец. И двамата ми казаха, че ако не спра с капките направо след 40 дни да идвам за операция. Аз ги спрях още същия ден, първия беше кошмар абсолютен, но още от следващия по малко въздух се опитваше да си преправя път и така до ден днешен си карам само с морска вода и ако ме хване ринита Авамис. Това е. От тогава не знам какво е запушен или пък течащ като вода нос! Успех! ☺

# 432
Здравейте ! Някакъв лек за гнойни налепи на сливиците ? Ходила съм 2 пъти на лекар 3 седмица съм така без температура , зачервяване ! Само от време на време болка ! Правила съм гаргара с тетеа и лака , казала съм сода и мед , пила съм лимонов сок . От лекарствата всякакви видове за смучене иии нищо пръсках и биозин орал , но сега се мажа с Гранулин и пак има два налепа! Някакви идеи ?

А от какво са провокирани тези налепи, лекарите дадоха ли ти медицинско обяснение?
Не само , че не знаят , ами и не знаят с какво да ме лекуват ! Да съм си правила гаргара с тетра и лайка Sad днес се мажа за 3 път с гранулин и налепите станаха малко по - малки ! Ще продължавам пък дано се махнат Sad

От малка всяка година имам поне 1 или 2 ангини. При мен лека е гаргара със различен разтвор. Сутрин гаргара със солрна вода, наобяд със сода и вечер с лайка примерно. Така променяш средата на сливиците и бактериите се махат. През останалото време мажеш сливиците с истински мед, ядеш мед+сода смесено, като го оставяш да се разтопи в устата. Сладолед си купи и яж всяка вечер, без никакви горещи и топли напитки, но без и студени, да са на стайна температура. От студеното само сладоледа помага

# 433
Благодаря ви. Ама това тръгна към сливиците. Днвс са подути. Слава на Бог снощи прочвтох молитва и съм добре!
Бабини деветини като мед сода мразя.

# 434
Налепи по сливиците -

Мед + канела , помага ми !

Общи условия

Активация на акаунт