Бързи здравословни въпроси и отговори – 18

• 48 641
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Екомера не го препоръчвам. Детето прави два курса с него и се скъса да боледува-и докато го пиеше и след това...
На моето дете пък действа страхотно. Рязко намали заболеяаемостта.
Но аз съм направо разбита, нямам сили за нищо. Отделно и на нервна почва имам дразнители, състоянието на жилището, ината и глупостта на съседите

# 406
Споделям само Simple Smile

# 407
Ако проблема е алергия, препоръчвам кверцетин( може и с бромелаин), коприва, коластра. Действат добре на алергиите.
Ако проблема са чести вируси- коластра, витамин с, д.
Рибено масло и пробиотици според мен при всички случаи, макар че за мен е досадно да ги пия постоянно, но когато се сетя...

# 408
След три седмици лечение вече личната не ме лекува, понеже изследванията ми били добре, а че гранулоцитите да високи било маловажно и че още съм със субфебрилна температура, кашлица, която трудно изваждам храчки, затова и още ме болят гърдите и постоянната отпадналост, която направо ме остава без сили. От няколко дни и кръвното ми е променливо и вече не знам какво да приемам. Само на чайове, прополис и магнезий карам. Обмислям за инхалатор, ама не съм решила със сигурност.

# 409
Започна ли добавки за дефицитите, които имаш?

# 410
Пия само прополис, рибено масло, магнезий. Пиех и биозин пет дни и супрадин, но в някоя от съставките явно ми идваше не както трябва и затова не ги продължих.

# 411
Нямаше ли дефицит на витамини?

# 412
bubulina_baby, ти, доколкото помня, си с Хашимото. Не трябва да пиеш "Биозин"! Имам чувството, че сама не искаш да си помогнеш...
Разучи ли как трябва да живееш, за да тушираш проблемите си с ЩЖ?

# 413
  • София
А защо просто не отидеш при друг лекар. На пулмолог например. Личната лекарка не винаги може да се справи 100% (поне това е моето мнение, не разчитам особено на нея, а търся профилиран специалист).
Успех.

# 414
Не е точно Хашимото моето,защото лятото като ми правиха изследвания, казаха автоимунен тироидит само. С леко хипертиреоидизъм. Доколкото знам това е нещо по-различно от Хашимото. Не знам дали имам дефицит на витамини, но магнезия най ми се понася. А от днес съм с прополис

# 415
Самият факт, че отговаряш по такъв начин, за съжаление, показва, че не си се поинтересувала от заболяването...
Няма абсолютно никаква разлика между "Автоимунен тиреоидит" и "Хашимото". Това е едно и също заболяване. Категорично. Даже цялото му название е именно Автоимунен тиреоидит на Хашимото. Ако някой лекар ти е обяснил нещо различно, то те е подвел жестоко. Това е хронично (неизлечимо) заболяване, което, ако не бъде лекувано адекватно, прогресира във времето, малко по малко увреждайки организма. В един момент, след доста години, би могло да се стигне и до летален изход, ако не бъдат взети мерки.
Доколкото помня, ти беше с високи антитела, разбъркани хормони, налице май бяха изменения по жлезата ти, а имаш и оплаквания. Ти си класически случай на Хашимото. Вземи своевременни мерки, поинтересувай се. Пиши, ако искаш, в тази тема. Успех!

# 416
Не, че не съм се интересувала, приятелка имам с Хашимото. Знам доста неща. Просто човек като не работи и няма възможност да ходи на частни лекари постоянно няма как да станат нещата. Иначе стойностите не бяха високи, затова не ми дадоха хормони. Само Мат ми беше 129. Фт4 беше 1.3, а тсх 0.9

# 417
Моля, ако някой знае в коя лаборатория в Пловдив мога да си направя изследване за криоглобулин, студени антитела и капиляроскопия  да ми даде координати. Благодаря предварително!

# 418
Не, че не съм се интересувала, приятелка имам с Хашимото. Знам доста неща. Просто човек като не работи и няма възможност да ходи на частни лекари постоянно няма как да станат нещата. Иначе стойностите не бяха високи, затова не ми дадоха хормони. Само Мат ми беше 129. Фт4 беше 1.3, а тсх 0.9

Антителата са много важни за Хашимото.

Моля, ако някой знае в коя лаборатория в Пловдив мога да си направя изследване за криоглобулин, студени антитела и капиляроскопия  да ми даде координати. Благодаря предварително!

Питай в Зинвест. Срещу ДКЦ Св. Георги.
https://synwest.bg/

# 419
  • София
Здравейте, от два дни пия антибиотика Аугментин заради отит. Днес започна да ме наболява едната ръка и единия крак, най-много долу в ставата при ходилото. Понеже ставните болки са описани сред симптомите за алергична реакция към лекарството се чудя дали може да е от него и да го спирам ли? Ухото ми още не се е оправило напълно и ми е изписан за 7 дни общо.
Някой имал ли е такива оплаквания от него?

Общи условия

Активация на акаунт