Бързи здравословни въпроси и отговори – 18

• 48 422
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
В спешно на държавна болница не бих отишла,освен ВМА.
Отиди до Сити Клиник, Софиямед, Доверие,само да е частна болница.
Взимаш 150-200 лева със себе си и тръгваш. Но поне ще ти бъде обърнато внимание и няма да те гледат все едно си им отишла у тях Simple Smile

# 106
Wind и да видят, пак нексиум ще ти изпишат. Така съм 4-5 години вече. Тих рефлукс го водят при нас. Няма оправия. И диета пазя, и чайове пия, едни таблетки смуча ликориш ( не го знам на бг какво е), абе нищо не помага. Само че при мен чувството е като пред повръщане. Все едно съм със стомашен грип от години.  И нексиум вземах и той не ми помага. Даже съм още по-зле с него, че при дълга употреба потиска киселинността в стомаха и храната остава не смляна или по-бавно се смила. Стоях издута с тоя нексиум и съм го спряла.

# 107
  • София
Да и при мен , все едно ще повърна и някакво чувство за приседналост.
Егати , това е отвратително , не се чувствам себе си.
Не ми се иска и това да ми е на главата...

Сега ще видя къде ще ходя ?

# 108
  • Варна
Намерих синаз набързо ренген като не мигнах цяла нощ от задушаване. В Спешното във Варна и ПКК пуснаха, макар и да биднаха пръстта и да излезе за 2 мин. Смяхме с докторката, слушалка чисто, като занесох резултатата не се смяхме вече. От ренгена са писали вероятна пневмония като диагноза, а лекарката каза бронхит, не стана дума за прием в болница, а те иттам си захранват Св Анна с болни. И сега съм на Адакс, АБ номер 4, за 5 дни и АЦЦ. Нямам идея дали да се доверя и къде да намеря второ мнение. Страх ме е вече.
Взех снимката поне

# 109
Във Фрамар може да се консултираш безплатно с пулмолог. Предполагам след празниците ще ти отговори веднага. А до тогава си пий АБ, но това АЦЦ не.
Тези прахчета втечняват секрета, не всичко изкарваш и той слиза надолу и прави пневмония. Някакъв сироп по-добре. И капки Умкалор защо не.

# 110
Ами пий го
Познато детенс пневмония, върнаха се от провинцията, в болница. Явно тоя грип е коварен.

# 111
  • Варна
Във Фрамар може да се консултираш безплатно с пулмолог. Предполагам след празниците ще ти отговори веднага. А до тогава си пий АБ, но това АЦЦ не.
Тези прахчета втечняват секрета, не всичко изкарваш и той слиза надолу и прави пневмония. Някакъв сироп по-добре. И капки Умкалор защо не.
Не смея да сменя нищо от рецептата. Направо съм в шаш и паника вече. Температура вдигнах еднократно в петтк вечерта на 10ти ден от панцефа. Почнала съм била наново, то верно лапето пак е болни, ама докога и кому да се довери човек. Утре ще търся пулмолог под дърво и камък.

# 112
Много е трудно, повечето доктори са почивка до към Иванов ден. Сега само дежурен лекар, на късмет. Лабораториите работят, но на фона   на антибиотик съмнявам се да може да се пусне секрет. Няма смисъл просто. Бих пробвала този антибиотик и каквото са предписали. И аз не харесвам ацц, но щом лекар е преценил, пий го.

# 113
Какви са първите симптоми на пневмония, за какво да внимавам?

# 114
  • Варна
Какви са първите симптоми на пневмония, за какво да внимавам?
Симптоми нямаше, беше като всяко едно ОВИ. Теч от носа като вода, почти не кашлях, но след 2 месеца с бронхит калпаво лекуван и на панцеф 10 дни, дигнах 38.5 и ни светна лампата веднага. Беше петък вечерта, вчера се самоубедих, че е ОВИ обаче цяла нощ се душих, не спах. Може и паник атака да е. На слушалка нищо, две докторки ме слушаха,на ренген лъсна. Пише: усулен ивичест  рисунък в двете основи-бронхитни промени. Уплътнени химусни сенки. Това е коментара, в графа вероятна диагноза пише ibs pneumonia.Лекарката в Спешното е писала  bronhitis ac.

# 115
При мен температура няма, нямам теч от носа, а болка в гърдите и адски отслабени мускули на краката, ръцете и гърба. Чувствам тялото си леко като се движа, все едно силите ме напускат. Понякога се сковава, но след като пия витамин ц отново се отпускат мускулите. Направо съм все едно в безтегловност. Такива симптоми за грип досега не съм имала

# 116
  • София
Защо просто не отидете на лекар? Пневмонии и подобни не са безобидни състояния, а сериозен проблем. Понякога могат да протичат почти безсимптомно (иначе висока температура, задъхване, силна отпадналост и подобни..) Преглед и рентгенова снимка (най-добре при пулмолог) и лечение.
Съжалявам ако е прозвучало остро, но понякога се очудвам на някои въпроси във форум, които са за лекар.

# 117
  • Варна
Аз лично ходя и досега само от това си патя. Два месеца пълен батак. Утре пак хуквам със снимката, нямам доверие вече. По-добре в болница отколкото проба грещка от тоз или оня. Но ако пък е вярно лечението, не е необходимо да влизам, то никой не е предлагал.

# 118
  • София
Ами според мен бронхити (и подобни) трябва да се следят внимателно и да се реагира веднага, ако човек изпита съмнение в състоянието си. Аз така лекувах скоро бронхит (снимка и антибиотик от пулмолог), но на финала на лечението почувствах, че не се оправям, а напротив. Потърсих друго мнение, изписаха ми още по-силен антибиотик за повече дни (като продължение на предния) и някакви други лекарства. Пих, отидох на контролен (имах свистене в дроба) и така. Последствията от нелекувани или неизлекувани бронхити могат да са развитие на астма и други.

А ако питам във форума (за такъв тип проблем) кой и как би могъл да знае какво точно се случва с мен? И кой би поел отговорност да даде съвет, който евентуално би довел до сериозен проблем за питащия?

Това имам предвид. Съвсем добронамерено.

Дано всички се оправят бързо и дано изкараме тази зима (и децата най-вече) без сериозни проблеми.

# 119
Аз все повече се убеждавам,че доста лекари не знаят как да лекуват адекватно.

Общи условия

Активация на акаунт