Бързи здравословни въпроси и отговори – 18

• 48 354
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Не намирам информация в нета какво е увеличени лимфни възли субмакубуларно. Имате ли някаква идея?

Да не е "субмандибуларно"? Това са група от лимфни възли, намиращи се точно под долната челюст / мандибулата.

# 91
Не намирам информация в нета какво е увеличени лимфни възли субмакубуларно. Имате ли някаква идея?

Да не е "субмандибуларно"? Това са група от лимфни възли, намиращи се точно под долната челюст / мандибулата.

# 92
А горната челюст е "максила", ако не ме лъжат спомените от уроците по анатомия, да не става дума за там?

# 93
"Суб" е "под", а "макубуларно" не знам какво означава. Според 'Google', не съществува такава дума... Нито на български, нито на английски.

# 94
  • София
Когато бях бременна , ми се случиха какви ли не препятствия , но не съм си позволявала да се лекувам сама.
Винаги , винаги консултация в лекар.
Не знам до колко помага оцет , но ако проблема е в гърлото , хрема  или нещо друго, което да причинява температурата , нямаше да разчитам на бабини илачи.
Това е мое мнение , аз бих отишла на лекар.

# 95
Когато бях бременна , ми се случиха какви ли не препятствия , но не съм си позволявала да се лекувам сама.
Винаги , винаги консултация в лекар.
Не знам до колко помага оцет , но ако проблема е в гърлото , хрема  или нещо друго, което да причинява температурата , нямаше да разчитам на бабини илачи.
Това е мое мнение , аз бих отишла на лекар.

Следящият ми АГ каза същото както и в спешното- само парацетамол и то макс по 4 на ден. А ако надвиши 38гр започвам антибиотик.

# 96
Знаете ли дали мога да ползвам антимико бета и клотримазол докато кърмя. Казаха ми от аптеката, че може, защото се ползва външно.

# 97
Здравейте,хе знам дали е по темата,но обмислям да започна да ходя на плуване 3 пъти седмично....дали съчетано с хранителен режим и ходене на народни танци ще ме приближи до така желаната форма....171 съм висока...качих доста поради здравословни проблеми(цикълът ми не идваше в продължение на 2 месеца,но ми дойде) в момента тъжно,но факт съм 65-65кг,а през лятото бях под 60....помощ....също интензивно в продължение на 2месеца тичах по6-8км на ден,което също ми се отрази....всеки съвет относно храненето,тренировки за загрявка преди плуването ще ми бъдат от помощ!

# 98
  • София
Денислава , пусни си изследване на хормони ?
171 см - 65кг мисля , че си в норма.

Така аз да запитам , възможно ли е точно заради “скрити” киселини , рефлукс , ГЕРБ , да има лека кашлица ?
От около 5 години имам доста проблеми с гърлото и “задна хрема” , възможно ли е всичко това да е заради стомаха ?

# 99
# 100
Няма никакъв ефект. Краката и ръцете си стоят яко отслабени и това е. Гърлото ми мина засега, щипенето на очите също, но тази слабост ли е, безсилие ли не знам си стои. Ако отида при личната , знам какво ще каже антибиотик, а от тях става по-зле понякога.
В момента и аз съм така като теб.От два дни всъщност  уж през деня нищо ми няма ,но към надвечер и особено през ноща вдигам температура,тресе ме ,а и покашлям.Пия Нурофен ,редувам с Тайлол ама файда не виждам .Мисля,че от утре вече ще  започна Аугументина.

При вас тази безтегловност или слабост на мускулите мина ли? Аз пия и прахчета и витамин ц, не вдигам температура, но още ми е изключително отпуснато и леко

# 101
Ами грипа е такъв! Всеки 2ри е болен.

# 102
Взех си Аугментин и го започнах, ще пиша как върви.
Започнах да "дъня" като кашлям, и ми писнА Simple Smile

# 103
  • София
PELLI, дано ти мине от него .

Аз чак днес си взех Нексиум , защото както винаги , щом усетя подобрение , спирам с лекарствата.

Състоянието си продължава.
Чудя се, ако отида до Пирогов (вътрешни болести ) дали ще видят за какво става въпрос ???
Ужасно е чувството 😒

# 104
  • София
В спешните май не е добра идея. Може би за гастроентеролог (някой препоръчан) след празниците.
В спешните съм забелязала, че не гледат с добро око да ги занимават с “леки” проблеми.
Ама това е моето мнение, ти си знаеш най-добре.
Дано размине това скоро.

Общи условия

Активация на акаунт