Бързи здравословни въпроси и отговори – 18

• 48 598
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Аз нямам киселини, но правя фарингити, ларингити и задна хрема, казват от рефлукс. Абсурд е да пия бира или газирано. Не съм ходила на гастроентеролог, планирам. Как се постъпва в такъв случай, какво да очаквам? Гастроскопията плаща ли се?
Има направления , но се плаща упойката.

И аз имам задна хрема постоянна, ларингитни-фарингит и състояния ...

# 151
  • Варна
Моята задна или е от рефлукс или алергична, запопват да действам и изключвам. От кого да почна алерголог или гастро? Толкова се напатий, още не съм добре. Не мига още два месеца в бронхити да изкарам.

# 152
Аз имам и алергии и рефлукс. Ми действам според зависи. Ако съм похапнала, ясно е...от рефлукс е. Ако са ангажирани и очи, нос и прочие, обикновено е алергия. Но аз си знам и алергиите...

# 153
  • София
Здравейте,
Извинявам се предварително за дългия пост.
Баба ми август стана на 80год. Винаги е имала проблеми с костите (ставите). Изведнъж стана така, че силите й отслабнаха. След това й се надуха краката. Водиха я на кардиолог, сърцето идеално за годините й. Дадоха й хапчета за обезводняване, ЛЛ предположи подагра, смени обезводняващите, но състоянието не й се подобрява. Междувременно баба спря да излиза навън, от отеклите крака все по-трудно ходи. И в един момент кожата започна да се лющи, появиха се мехури , които се пукат и от целите крака течеше лимна течност предполагам. При поредното посещение на ЛЛ вкъщи , около началото на ноември, каза, че е е за съдов хирург и не може да се занинава с нея, защото не иска да отиде е болница и да лежи там. Заведох я трудно до Сити Клиник на съдов хирург, който каза, че това не е за него. Направи ултразвук и доплер мисля на вените и каза че всичко й е наред. Нормална циркулация и проходимост. Заключи че болестта е "червен вятър", направи компреси с йод, изписа антибиотик ципрофлоксацин, трябва да се сменят редовно превръзките и ще се оправи. ЛЛ не я е виждала от тогава, удължи й антибиотика на 20 дни по телефона. Факт е че раните зарастнаха, но течността тече, по-малко, но тече. Ходи с бастун в апартамента, сама живее, обслужва се, но краката я болят и е много трудно. Виждам, че има сили, вярвам, че има оправяне, но краката я саботират, а аз не знам от къде да започна. Не знам какъв специалист трябва да я прегледа и дали има такъв, който ходи по домовете. Моля за мнения и препоръки.
Благодаря предварително!

# 154
За много години на всички! Живи и здрави най-вече! От два дни съм на Зинат , тази мускулна слабост по цялото ми тяло не минава. Сякаш като атрофия вече става. Като си правя масажи, усещам колко са ми отпуснати, но постоянно имам чувството, че са леки като перце всички мускули. Какво мога да правя за това положение, или да изчакам пет дни да свърши антибиотика и пак да ходя при личната

# 155
Червен вятър е инфекциозно заболяване. Викни някой от инфекциознс болница, ходят по домовете срещу заплащане и ще я консултират. Личния да я прегледа пак за скрита причина като диабет. Аз бих направила още един консулт със съдов хирург.

# 156
  • София
 HAPPY, благодаря ти!

# 157
А аз бих предложила ревматолог.
Как са и кръвните изследвания?
СУЕ
Ц-реактивен
Пикочна киселина?

# 158
  • София
Момичета,разтворимото подобно на тайлол хот,но без захар кое беше?

# 159
Момичета,разтворимото подобно на тайлол хот,но без захар кое беше?
Фитолор Хот,а е и с естествени съставки.

# 160
точно тайлол хот имат и без захар

# 161
  • София
Благодаря ви!

# 162
Здравейте ! От седмица усещам сухота в носоглъдката и сякаш леко раздразнено гърло, но нямам болки при преглъщане , а едни воднисти леки секрети , които слизат надолу и искам да ги отхрача! Няма хрема не сън била болна!  Взех си някакви хомеопатични хомеовокс май бяха , но няма полза ! Пия чай постоянно и пак няма разлика и лукчета смуча и все тази!
Много е неприятно .. Знаете ли от какво е и какво да направя?

# 163
  • София
Може да си пръскаш физиологиче разтвор в носа. И всъщност Цинабсин (хомеопатия ) беше за тази област.

Аз като “нова” с рефлукс и тем подобни.
Трянва ли да очаквам , че като пия хапчетата, състоянието ще изчезне напълно ? Т.е., сега не е постоянно , но има моменти през деня , в които ме хваща” отново, въпреки , че пия лекарството.

Кога трянва да очаквам да премине състоянието , рефлукс, ГЕРБ , киселини ?
И малко се притеснявам , че винаги ще го имам и това леко ме влудява.

# 164
  • София
Здравейте ! От седмица усещам сухота в носоглъдката и сякаш леко раздразнено гърло, но нямам болки при преглъщане , а едни воднисти леки секрети , които слизат надолу и искам да ги отхрача! Няма хрема не сън била болна!  Взех си някакви хомеопатични хомеовокс май бяха , но няма полза ! Пия чай постоянно и пак няма разлика и лукчета смуча и все тази!
Много е неприятно .. Знаете ли от какво е и какво да направя?

Такова усещане имам ако съм препушила или ако парното много изсушава въздуха. Пробвай с инхалации с гореща пара, на мен много ми помага.

Общи условия

Активация на акаунт