Бързи здравословни въпроси и отговори – 18

• 48 556
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Значи вадя инхалатора от шкафа,лайка колко с колко сода?!
Азаксът наистина ли се пие само 5 дни, чудя се дали да не пия още два. Нали АБ се пие минимум 7 дни.

# 181
Какъв е инхалаторът точно? За лекарства или от онези уреди с пара ?

# 182
Май може и 5дни,пила съм Оспамокс 5дни,по препоръка на ЛЛ.

# 183
Здравейте, искам да си пусна изследвания за инсулинова резистентност. Не ми е ясно обаче, достатъчно ли е изследване на инсулин или трябва да е или т. нар. HOMA. Също така, дали трябва или не трябва да се консумират въглехидрати и захари предишният ден (попадам на различни мнения). Благодаря предварително на отзовалите се.

Ако правиш натоварване с глюкоза + инсулин, трябва поне 3-4 дни преди това да консумираш повече въглехидрати. Peace
А както ти е казала Гърне, преди изследването да имаш 12 часова пауза без храна и вода. Също по време на изследването да не ядеш/пиеш/пушиш. И да седиш в чакалнята без движение.

# 184
Да, точно, това за движението го пропуснах. Simple Smile
Максимално спокойна и отпусната, без физически усилия от момента, в който се събудиш, до мига, в който вече си в лабораторията.

# 185
  • Варна
Какъв е инхалаторът точно? За лекарства или от онези уреди с пара ?
Стандартен, има си контейнер за лекарства, маска детска и за възрастни, накрайници за нос и за уста, бръмчи, бучи, пулверизира. Никога не съм знаела как да го ползвам. Понякога слагам морска водаи дишам, но рядко.

# 186
Значи не трябва да слагаш нищо друго освен стерилен физиологичен разтвор и изписани лекарства. Никакви соди и билки. Слагай физиологичен разтвор и дишай.

# 187
  • София
Аз да си кажа, тъй като изкарах още една безсънна нощ.
Въпреки изпитите лекасртва , въпреки всички препоръки , днес отново ми беше супер зле , се изстрелях на гастроентеролог .
Записах час при доцент (не помня името)
Не мога да ви опиша , какво внимание ми обърна ! 1 час преглед.
Направи и ехограф , установи че вътрешните органи са добре , но стомахът е пълен с въздух (газове )
Т.е., нямам киселини ами моториката на перисталтика (или нещо подобно) се е забавила и задържам газове и правя малко спазъм на хранопровода.
Изсписа ми еспумизан - ударно , Деган , за да премахне чувството на топка в гърлото и да разчисти храновпровода , Люта мента тинктура .
Каза да спра лекаратяата за киселини и рефлукс . Да спазвам лека диета и най- важното ДА СЕ УСПОКОЯ , тоЗи лекар също заключи , че съм хипер активна и прекалено нервна , но аз какво да направя, винаги съм била такава .
Та както и да е.
Дано този доктор е прав , защото 4та нощ няма заспиване , не се чувствам човек и ми е супер зле.

Между другото , почукваше ме около ребрата и звукът , който излизаше беше “кух “

И май настивам , какво да пия , за да не  навреди на и без това “изнежения “ ми стомах ?
Нещо силно , но щадящо ?

# 188
КОй беше доцента? Че и аз ходих скоро при един, ама за черния дроб Simple Smile
Ми дразнещите лекарства се приемат с потектор...познай...ранитидин, омепразид и от сорта Joy

# 189
При жлъчна криза освен дуспаталин кое действа бързо?
Спазмомен

# 190
Значи вадя инхалатора от шкафа,лайка колко с колко сода?!
Азаксът наистина ли се пие само 5 дни, чудя се дали да не пия още два. Нали АБ се пие минимум 7 дни.
От лекар ли е изписан Азакса?
Питам, защото обикновено се приема 3 дни, по-продължително- по указание от лекар. Мисълта ми е , ако не е помогнал до 3-тия ден има вероятност да не  е правилен АБ и би било редно да се смени с по-подходящ за състоянието.

# 191
Ааа от вчера има само 2,3 палеоа на сливиците днес съм на лекар ! Възможно ли е са е гнойна ангина ? Не ме боли зверски гърлото , нямам температура и ако е дали е заразна, че съм с малко бебе? ( правя гаргара със смрадлика и лайка по- силен разтвор 1с.л. Терра ,1с.л.лайка 200 мл вода)

# 192
  • В друг свят...
Благодаря на Гърне без похлупак и DeVa®.
Ако направя просто изследване на нивото на инсулина, ще бъде ли достатъчно за диагностика на резистентност?

Последна редакция: чт, 03 яну 2019, 13:41 от alex_vt

# 193
Аз да си кажа, тъй като изкарах още една безсънна нощ.
Въпреки изпитите лекасртва , въпреки всички препоръки , днес отново ми беше супер зле , се изстрелях на гастроентеролог .
Записах час при доцент (не помня името)
Не мога да ви опиша , какво внимание ми обърна ! 1 час преглед.
Направи и ехограф , установи че вътрешните органи са добре , но стомахът е пълен с въздух (газове )
Т.е., нямам киселини ами моториката на перисталтика (или нещо подобно) се е забавила и задържам газове и правя малко спазъм на хранопровода.
Изсписа ми еспумизан - ударно , Деган , за да премахне чувството на топка в гърлото и да разчисти храновпровода , Люта мента тинктура .
Каза да спра лекаратяата за киселини и рефлукс . Да спазвам лека диета и най- важното ДА СЕ УСПОКОЯ , тоЗи лекар също заключи , че съм хипер активна и прекалено нервна , но аз какво да направя, винаги съм била такава .
Та както и да е.
Дано този доктор е прав , защото 4та нощ няма заспиване , не се чувствам човек и ми е супер зле.

Между другото , почукваше ме около ребрата и звукът , който излизаше беше “кух “

И май настивам , какво да пия , за да не  навреди на и без това “изнежения “ ми стомах ?
Нещо силно , но щадящо ?

Не знам дали има такова. Накисни си краката в гореща вода с морска сол, ако не си вдигнала температура.

# 194
  • София
Аз преборих гастрита преди 10 години и сега се завърна с гръм и трясък. От преди празниците умирам от болка. Не знам какво да пия, явно трябва да ходя на лекар. Пия пробиотик и той ме успокоява временно. Еспумизанът също добре ми действа.  Sad

Общи условия

Активация на акаунт