Бързи здравословни въпроси и отговори – 18

• 48 536
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
Е срока мина,

геломитрол форте (за потушаване на киселините беше идеята) - на гладно или 3 пъти на ден ми е предписан.

Не е за киселини ГеломиРТол.
Или ти не си разбрал или в аптеката са разчели грешно рецептата Close
Има Гавискон и Гастроцит.

# 241
Здравейте!Искам малко помощ от вас.Искам да посетя ендокринолог и невролог,но понеже никога не съм ходила на лекар,искам да ми кажите: как протичат прегледите,за да знам какво да очаквам и ако ме притупат и попадна на някой "много кадърен" да искам нещо сама от тях какво ти гледат общо взето как протичат прегледите при тях.Също колко струват прегледите без здравна каса горе долу,не смятам да се занимавам с личния ми лекар,то така или иначе направления не издава и на вратата му винаги има голяма табела "НАПРАВЛЕНИЯ НЯМА".Също така трябва ли да подготвя предварително някакви изследвания или те ти пускат.Чувствам се много отпаднала напоследък,само ми се спи спя по много часове и след ставане пак се чувствам уморена мога цял ден да спя ,чувствам се депресирана имам замайвания,някой път и сериозни световъртежи,чувствам си и паметта силно отслабена,от няколко месеца имам и изменения в месечния ми цикъл и затова реших да си видя щитовидната жлеза и хормоните как са.А невролога искам да го посетя понеже страшно много ми изтръпват ръцете, до такова състояние в което ги чувствам не мои и сягаш могат да се огънат по всякав начин,стават адски студени и безчувствени,но в същото време ме боли от това изтръпване.Не знам дали ще ме разберете правилно може и да ми се присмеете но наистина не знам как да го опиша това състояние,ужасно е  на моменти и вече май ме притеснява.Благодаря предварително.

# 242
  • Близко съм
За ендокринолога казваш какви са оплакванията ти,  прави преглед на ЩЖ и пуска хормони, на мен специално той ми ги пусна,защото се правят в определен ден от МЦ, и така откриха нарушения и година и половина ходене по мъките.

# 243
Как си с имунната система?Защо не вземеш нещо да попиеш известно време?

Изключително ми е заслабена. Аз наскоро и операция претърпях. Но съм с тироидит и не знам доколко са позволени имуномодулатори лекарства

# 244
Ива Кръстева
Препоръчвам Илия Карагьозов, болница "Вита2" в София, до мол "Парадайз". Не работи с касата обаче, прегледът е 50 лева, ако не греша. Чака се доста за преглед - може би 2 или 3 месеца. Ако отидеш и се стигне до операция, питай предварително за цената. Излиза солено, но всичко е на ниво. Ако мога с нещо друго да ти помогна, пиши ми ЛС. Успех!

# 245
За ендокринолога казваш какви са оплакванията ти, прави преглед на ЩЖ и пуска хормони, на мен специално той ми ги пусна,защото се правят в определен ден от МЦ, и така откриха нарушения и година и половина ходене по мъките.

Не се правят само в определен ден хормоните на ЩЖ - вероятно се бъркаш с някои от половите. Показателите на щитовидната могат да бъдат изследвани във всеки един "чист" ден, т.е. такъв без менструално кървене. Peace
Сутрин - на гладно и жадно.

# 246
  • Варна
Започна да ме наболява гърлото, предполагам свързано с рефлукса, как третирате гърлото?

# 247
  • Близко съм
Да, Гърненце не съм се изказала както трябва. Благодаря:hugs:

# 248
aloe, спомням си, че преди време си писахме на лични. Надявам се, че вече си по-добре. Hug bouquet

# 249
Не се правят само в определен ден хормоните на ЩЖ - вероятно се бъркаш с някои от половите. Показателите на щитовидната могат да бъдат изследвани във всеки един "чист" ден, т.е. такъв без менструално кървене. Peace
Сутрин - на гладно и жадно.

Така е, но с една специфика - нивата на TSH са физиологично по-ниски в началото на МЦ и достигат пик няколко дни преди цикъл.

# 250
Каква може да е причината за излизане на много хемангиоми на човек средна възраст, не стар и не бебе

# 251
happy, вътрешни или външни? Капилярни или кавернозни?
Генетична обусловеност има, а ако излизат външни, нека се видят и коремните органи.

# 252
За ендокринолога казваш какви са оплакванията ти,  прави преглед на ЩЖ и пуска хормони, на мен специално той ми ги пусна,защото се правят в определен ден от МЦ, и така откриха нарушения и година и половина ходене по мъките.
Кога Ви казаха че е най добре да се пусне тсх?. Преди или след цикъл?

# 253
И вътрешни ( черен дроб), и външни, на всякакви места
Май капилярни...

# 254
  • Близко съм
Кога Ви казаха че е най добре да се пусне тсх?. Преди или след цикъл?

По време на МЦ

Общи условия

Активация на акаунт