Бързи здравословни въпроси и отговори – 18

• 48 474
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
И от стрес избива херпес.

Като влязох да раждам на мъжа ми за часове му изби херпес. 😆

# 496
На моя му изби, докато му дойде часът за да му извадят мъдрец.

# 497
Привет отново! Имам спешен въпрос, за да преценя утре да ходя ли на лекар.
След болки в бъбреците и оплаквания като при цистит, пуснах обикновена и стерилна урина. Личния лекар ми даде антибиотик, защото в обикновената излезе белтък. Днес излезна и стерилната и пише, че имам staphylococcus saprophyticus. Според вас да ходя ли отново на лекар, или след като пия антибиотика няма нужда. Стафилококите ще минат ли от него или трябва специално лечение? Оплакванията ми изчезнаха вече, но още ме болят леко кръста и бъбреците.
На пробите има мерки “ чувствителен и нечувствителен” , какво значи това? Кое е “доброто”?

# 498
Трябва да е чувствителен към твоя антибиотик,за да му подейства

# 499
Пия Левокса

# 500
  • София
То зависи от антибиограмата. Там е показано към какво е чувствителна.

# 501
Леле! За първи път пускам такова нещо и не разбирам какво се гледа. Качвам снимка, ако някой разбира ...

# 502
Левофлоксацин е всъщност моя антибиотик. Пише, че е чувствителна. Тоест това е добре и ще се излекува от него така ли?

# 503
# 504
Привет отново! Имам спешен въпрос, за да преценя утре да ходя ли на лекар.
След болки в бъбреците и оплаквания като при цистит, пуснах обикновена и стерилна урина. Личния лекар ми даде антибиотик, защото в обикновената излезе белтък. Днес излезна и стерилната и пише, че имам staphylococcus saprophyticus. Според вас да ходя ли отново на лекар, или след като пия антибиотика няма нужда. Стафилококите ще минат ли от него или трябва специално лечение? Оплакванията ми изчезнаха вече, но още ме болят леко кръста и бъбреците.
На пробите има мерки “ чувствителен и нечувствителен” , какво значи това? Кое е “доброто”?

Това за чувствителен и нечувствителен трябва да е антибиограмата. Чувствителен означава, че антибиотикът действа върху тази бактерия. Твоят антибиотик може да се казва по друг начин, но в листовката пише от коя група е. Потърси в антибиограмата дали бактерията е чувствителна към този антибиотик. Ако да, значи ще подейства, ако не - трябва да идеш на лекар и да ти изпишат друг антибиотик, от който ще се повлияе бактерията

# 505
Обаче имай в предвид, че трябва малко по-дълго да приемаш антибиотика. Ако стандартния прием е седем дни, трябва да го приемаш десет. За да си сигурна, че си изтрепала бактерията. Десетина дни след последното хапче пусни контролно пак стерилна урина. По-рано няма смисъл.

# 506
Тамифлу 75мг. 2по1 таблетка.
и за деца ли е същата доза

# 507
Тамифлу 75мг. 2по1 таблетка.
и за деца ли е същата доза
Вижте тук

# 508
Настинах. Вярвам, че не е грип, защото нямам температура, само ми тече носът и ми сълзят очите. От една седмица съм аха-аха да се разболея. Тъй като искам да го пресека ултрабързо в тоя грипозен сезон,  кое е по-доброто - парацетамол или Нурофен стоп Колд? Пия и витамини и ям мед, освен това. Може и друго лекарство да препоръчате.

# 509
Нито едно от изброените.За пресичане Умкалор капки или Авирон рапид.Също и тези новите италиански прахчета Пелаво.

Общи условия

Активация на акаунт