Бързи здравословни въпроси и отговори – 18

• 48 474
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
За жената която е бременна. Трябва да се увеличава дозата на елтироксина, знаеш нали, за мозъка на бебчето? За какво смъкване говореше?

# 481
Момичета, За вътрешни и външни хемороиди само Цикатридина свещички ли стават ?
Препоръчаха ми руски беластизин, но не ги намирам .
Освен проктогливенол , какво друго действа ?
Вярвате ли на ефекта от антифлегмин ??

Аз имах вътрешни и външни, понеже работя от офис и съм постоянно седнала и в следствие на тях и фисура. Взех си фитороид и след 3 дена ми нямаше нищо. Съдържа пчелен мед, мисля, и восък

# 482
  • София
Добре , значи да разбирам , че грипът в момента е с болка в мускулите, висока температура , чувство за отпадналост ?

Имам хрема , кашлям и нямам температура .
Но пък моята кашлица е дразнеща и по-скоро влажна .

# 483
Добре , значи да разбирам , че грипът в момента е с болка в мускулите, висока температура , чувство за отпадналост ?

Няма точно типични симптоми. Вирусите са различни и симптомите при всеки също. Това каза професора по инфекциозни и паразитни болести по телевизията.

# 484

Има някои правила при грипа, ще ти кажа тези, които важат като отговор на твоя въпрос:
НЯМА ГРИП без висока температура.
При грип НЯМА ХРЕМА. Носът може да е запушен, заради инфектираните от вируса тъкани и вследствие на това оток на носната лигавица, но хрема няма. Хрема се появява на 4-5 ден след проявяване на симптомите на грип заради проява на вторична бактериална инфекция (не е задължително да се прояви) вследствие на отслабения имунитет.
При грипа, който върлува сега, кашлица има, но тя е усложнение от грипа. Влажната ти кашлица може да е заради хремата ти, която се стича към гърлото ти (модерно е да се нарича сега "задна хрема").
Протичането на грипа, който в момента върлува и се обявяват всеки ден епидемии в различни области на страната, е с болка в мускулите, силна отпадналост, висока температура 38,5-39,5, която е упорита и се сваля трудно. Тези симптоми държат от 2 до 5 дни, след което е възможно да остане кашлица, която не бива да се подценява, тъй като е възможно да се развие вирусна пневмония, а това състояние е опасно и вече взе жертви в България. Освен това заради отслабения вследствие на силното действие на вируса имунитет е възможно, както вече написах, да се прояви вторична бактериална инфекция, която вече се лекува а антибиотици, така че като цяло грипът съвсем не е за подценяване, но в твоя случай не мисля, че става дума за грип. По-скоро някое вирусче, те са доста Simple Smile

# 485
Пореден път ми излиза херпес, без да съм имала температура и дори се считам за здрава. Симптом ли е на нещо?

# 486
Пореден път ми излиза херпес, без да съм имала температура и дори се считам за здрава. Симптом ли е на нещо?
На отслабен имунитет и спад на антителата.

# 487
И от стрес избива херпес.

# 488
На мен зимата ми излиза често от простудяване .
Мажа се със Зовиракс превантивно.

# 489

Има някои правила при грипа, ще ти кажа тези, които важат като отговор на твоя въпрос:
При грип НЯМА ХРЕМА. Носът може да е запушен, заради инфектираните от вируса тъкани и вследствие на това оток на носната лигавица, но хрема няма. Хрема се появява на 4-5 ден след проявяване на симптомите на грип заради проява на вторична бактериална инфекция (не е задължително да се прояви) вследствие на отслабения имунитет.
При грипа, който върлува сега, кашлица има, но тя е усложнение от грипа. Влажната ти кашлица може да е заради хремата ти, която се стича към гърлото ти (модерно е да се нарича сега "задна хрема").
Протичането на грипа, който в момента върлува и се обявяват всеки ден епидемии в различни области на страната, е с болка в мускулите, силна отпадналост, висока температура 38,5-39,5, която е упорита и се сваля трудно. Тези симптоми държат от 2 до 5 дни, след което е възможно да остане кашлица, която не бива да се подценява, тъй като е възможно да се развие вирусна пневмония, а това състояние е опасно и вече взе жертви в България. Освен това заради отслабения вследствие на силното действие на вируса имунитет е възможно, както вече написах, да се прояви вторична бактериална инфекция, която вече се лекува а антибиотици, така че като цяло грипът съвсем не е за подценяване, но в твоя случай не мисля, че става дума за грип. По-скоро някое вирусче, те са доста Simple Smile
Благодаря за подробната информация
Противогрипните препарати ефикасни ли са и кои да се ползват

# 490
Тамифлу 75мг. 2по1 таблетка.

# 491
И от стрес избива херпес.
А стресът понижава имунитета Simple Smile

# 492

Благодаря за подробната информация
Противогрипните препарати ефикасни ли са и кои да се ползват

Аз лично не съм пробвала. На детето (прекара грипа по празниците) му изписаха авирон, не му помогна, казват, че тези противовирусните трябва да се дават в самото начало на проява на вирусна инфекция. В твоя случай без температура мисля, че нямаш нужда от тях, силни са. По-скоро обърни внимание на хремата си, сигурна съм, че кашлицата е от нея. Продават капки с кортикостероиди, но не за очи, а специално за нос. Те ще облекчат възпалението и подуването на носната лигавица, а също така имат ефект да подсушават секрета. синът ми в момента е на такива и съм доволна много от ефекта

# 493
И аз мисля като Искра. Грип е много сериозно заболяване, не обикновен вирус с хрема.
Аз лично никога не съм била болна от грип.

За противогрипни ваксини е много късно. Максимум до средата на ноември се поставят.

# 494
Момичета, За вътрешни и външни хемороиди само Цикатридина свещички ли стават ?
Препоръчаха ми руски беластизин, но не ги намирам .
Освен проктогливенол , какво друго действа ?
Вярвате ли на ефекта от антифлегмин ??

Аз имах вътрешни и външни, понеже работя от офис и съм постоянно седнала и в следствие на тях и фисура. Взех си фитороид и след 3 дена ми нямаше нищо. Съдържа пчелен мед, мисля, и восък

Гледам, че е крем.
За вътрешни има ли свещички? Майка е само с вътрешни и крем няма да помогне.

Общи условия

Активация на акаунт