Бързи здравословни въпроси и отговори – 18

• 47 455
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Симптомите на тази отслабеност на мускулите, променливо кръвно налягане, кашлица, която сутрин малко успявам да къртят, болки в гърдите, ребра и плешки, както и субфебрилна температура продължават. Посетих вторник на частно пулмолог. Изслуша ме и на база изследвания, които наистина са добри, без гранулоцитите, които явно докторите изобщо не гледат и каза, че нищо ми нямало. Това не било температура до 37.5 и че от самата кашлица съм била така. Изми си ръцете с либексин и при работа паричките. Купих го, почнах го но същата работа. Взех си инхалатор и почнах инхалации вкъщи. Симптомите продължават. Посетих личната за 7 път и тя след преглед каза същото, чисто ти е дишането, добре изглеждащ, нищо ти няма. Изписа ми за кашлица мукосолван и ме отпрати. Но и днес пак съм така. Реших да дам храчка за антибиограма и ще видим кво ще стане. Никой буквално не ми обръща внимание. Мен ме притеснява, че от 27.12 съм така и нямам подобрение

# 616
Rozalyy, Възможно е.. И аз имах така едни болки ту тъпи и постоянни, ту остри. Едвам седях права - минах през гинеколог, хирург, уролог, нефролог, гастроентеролог.. И по метода на изключване заключиха, че е синдром на раздразнено дебело черво - минах курс лекарства, намалих драстично джънк храната и не са се повтаряли болките от 2 год

# 617
Доста от прекаралите грипа се оплакват от слабост в мускулите и като цял силна отпадналост след грипа
Не знам дали е нормално, просто споделям

# 618
Доста от прекаралите грипа се оплакват от слабост в мускулите и като цял силна отпадналост след грипа
Не знам дали е нормално, просто споделям

Така е, но разбираемо е да е седмица , две макс. А при мен се случва месец вече, а лекарите твърдят, че ми няма нищо, а съм с субфебрилна температура и кашлица

# 619
От толкова много кашлица е нормално да има болки в гърдите, но да не се излекуваш вече месец ми е малко странно. Да видим с Мукосолван какво ще стане. А болките само като кашляш ли са или постоянни?

# 620
  • В друг свят...
Така е, но разбираемо е да е седмица , две макс. А при мен се случва месец вече, а лекарите твърдят, че ми няма нищо, а съм с субфебрилна температура и кашлица
Като чета това се сещам за моя случай:
Аз преди много години, като тийн така се влачих половин година и повече с една темп. 37-3,4,5 и ходих на какви ли не изследвания като всичко беше ок. Накрая ме преслуша една възрастна пулмоложка и се установи пневмония, която е само на слушалка, и се виждаше на определен вид рентген (на монитор ме гледаха).

# 621
Rozalyy, Възможно е.. И аз имах така едни болки ту тъпи и постоянни, ту остри. Едвам седях права - минах през гинеколог, хирург, уролог, нефролог, гастроентеролог.. И по метода на изключване заключиха, че е синдром на раздразнено дебело черво - минах курс лекарства, намалих драстично джънк храната и не са се повтаряли болките от 2 год

Благодаря за отговора! И аз уж минах курс с лекарства, но пак от време на време се обажда. След това ходене по мъките вече започнах да се притеснявам. Личната даже на кардиолог и ендокринолог ме изпрати. Понякога се чувствам толкова отпаднала все едно ще припадна след малко. Изследваха ме за диабет и ми правиха други изследвания за щитовидната жлеза, и уж всичко е ок. Изписа ми Селен. Малко тъп въпрос, но активността отдава ли значение на тези неща? Защото за мой голям срам около година преди да почнат всички проблеми доста се бях отпуснала. И съм доста затормозена поради лични драми. Възможно ли е всичките ми проблеми да са от стреса и малкото упражнения? Много съм скептична като така лекарите стигат до това заключение. Мисля, че само си измиват ръцете, защото не могат да открият точно какво е на пациента.

# 622
Здравейте. Изкарах ужасен грип, после вирус с болки в гърлото без антиб.
И от 2 дни съм със зверски болки в гърлото. Смуках Неоангин, Трахизан, гаргари, мед, пръсках Тантум верде, е не минава. При всяко преглъщане ми се реве, едвам ям, едвам си отварям устата, почти не спя. Такова чудо от дете не ми се беше случвало. Нямам гной, но ми изписаха антибиотик. Започнах го.. не се издържа. След кой прием да очаквам подобрение? Как е възможно така да се възпали това гърло.. Случвало ли ви се е?

# 623
  • София
А инсулина изследваха ли? С обременяване и на 0, 60, 120 мин инсулин? Защото една инсулинова резистенстност може да прави тази силна умора и отпадналост.

# 624
Благодаря за отговора! И аз уж минах курс с лекарства, но пак от време на време се обажда. След това ходене по мъките вече започнах да се притеснявам. Личната даже на кардиолог и ендокринолог ме изпрати. Понякога се чувствам толкова отпаднала все едно ще припадна след малко. Изследваха ме за диабет и ми правиха други изследвания за щитовидната жлеза, и уж всичко е ок. Изписа ми Селен. Малко тъп въпрос, но активността отдава ли значение на тези неща? Защото за мой голям срам около година преди да почнат всички проблеми доста се бях отпуснала. И съм доста затормозена поради лични драми. Възможно ли е всичките ми проблеми да са от стреса и малкото упражнения? Много съм скептична като така лекарите стигат до това заключение. Мисля, че само си измиват ръцете, защото не могат да открият точно какво е на пациента.

Да, за мен категорично стресът може да отключи всякакви болести и оплаквания. Щади се, знам, че е трудно!

# 625
Rozalyy, според мен много неща се скапват от стрес, да. В това спор няма.
Но спец за синдром на раздразнено дебело черво има роля и какво ядете и пиете..аз много джънк, суха храна, чипсове и тн ядох и кола, фанта..

# 626
Rozalyyy, и при мен така от доста време, може би 1-2 години вече има страшна умора, не мога да свърша елементарни неща, но аз имах и разминавания в кръвната картина и все пак също ми казват, че нищо ми няма. В момента имам кашлица от 3 месеца, когато последно боледувах, още си я влача, но си ми казват, че няма нищо притеснително. Аз също поддържах субфебриална температура и имах страшни болки в мускулите и ставите, до ден днешен имам и нощни изпотявания. Пускаха ми и изследвания за автоимунни - няма. Освен тези неща съм и с подути лимфни възли и пак казват - нищо ти няма.. Та мисълта ми е, че наистина може би подценяваме ролята на стреса, който отключва всякакви заболявания и води до всевъзможни неразположения. А аз съм и с тревожно разстройство и ми е адски трудно да се запазя спокойна. Пожелавам ти сиропът да те облекчи и всичко да е наред!

# 627
Милена, сиропчито не беше за мен, а за другото мнение, но съм ужасно благодарна за отговора ти!Аз също виждам много зор от 2 години, а за тревожност и отпадналост  да не говорим! Както казах направо се чувствам като стара баба. Много благодаря и за всички останали отговори. Колкото се отнася до храната, наистина преди се хранех нездравословно и даже до обяд почти нищо не хапвах, а и до преди две години пих и много кафе като него съм го почнала от много ранна възраст. Сега гледам да следя какво ям и пия само 3в1.  Това с инсулина не знам как точно се изследва, смисъл личната ми лекарка е пускала много пъти исзледване на кръвната захар и винаги ми излизат едни и същи стойности. Явно стресът наистина дава някакво отражение, но моето не е някаква тийн драма ако мога така да го нарека и не може просто "да спре да ми пука". Работата е там, че съм преживяла загуба на близък и от там всичйо тръгна надолу.

# 628
Милена, сиропчито не беше за мен, а за другото мнение, но съм ужасно благодарна за отговора ти!Аз също виждам много зор от 2 години, а за тревожност и отпадналост  да не говорим! Както казах направо се чувствам като стара баба. Много благодаря и за всички останали отговори. Колкото се отнася до храната, наистина преди се хранех нездравословно и даже до обяд почти нищо не хапвах, а и до преди две години пих и много кафе като него съм го почнала от много ранна възраст. Сега гледам да следя какво ям и пия само 3в1.  Това с инсулина не знам как точно се изследва, смисъл личната ми лекарка е пускала много пъти исзледване на кръвната захар и винаги ми излизат едни и същи стойности. Явно стресът наистина дава някакво отражение, но моето не е някаква тийн драма ако мога така да го нарека и не може просто "да спре да ми пука". Работата е там, че съм преживяла загуба на близък и от там всичйо тръгна надолу.
Съжалявам за грешките, но пиша на телефонче. Simple Smile

# 629
Розали, напълно е възможно от дисбактериоза или СРЧ да се чувстваш зле, отпаднала, все едно ще припаднеш и т.н. Естествено и стреса, нервите, притесненията имат общо. Един вид нервен стомах, а от там и човек като се притесни, че пак ще му стане лошо, му става още по - зле.
И аз съм така..
Изключи вредните храни, алкохол, кафета, сладки, джънк. Пий успокояващи чайове, витамини, пробиотици.
Вземи си и мента, глог, валериян. Може чай бял равнец, жълт кантарион, мента, лайка, риган, невен. Хапвай мед, клеева тинктура. Пази си нервите, пази си диетата и не мисли за това.
И аз обиколих един куп лекари, разбирам те..

Общи условия

Активация на акаунт