Бързи здравословни въпроси и отговори – 18

• 47 447
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Ешерихията е много упорита и се съмнявам само с Полижинакс да се махне. Задължително трябва АБ. Амиксиклав е подходящ.

# 661
Някой беше питал няма ли някой като д-р Хаус. С риск да прозвучи като реклама искам да похваля доктор Младенов, ендокринолог в Пловдив. Обиколих може би над 7-8 лекари, а той беше единствен, който се сети да ми погледне слюнчената жлеза с ехограф и се видяха камъчета и възпалена паротидна жлеза. Пусна ми ВСЯКАКВИ изследвания и на база на всички тях направи общи изводи и заключения и предписа лечение, а не както навсякъде, накъсано, всеки точно по темата и като кон с капаци “нищо ти няма”.
Горещо препоръчвам!!!
къде работи този лекар

# 662
на какво може да се дължи +1 белтък в урината ?

# 663

На високо кръвно, на заболяване на бъбреците...

# 664

На високо кръвно, на заболяване на бъбреците...
бъбреците са наред, високо кръвно нямам  ... изписаха ми антибиотик + уро-3 ... но за толкова малък + не е ли прекалено да пия антибиотик

# 665
При дъщеря ми имаше следи от белтък и 5-6 левкоцита, повторихме изследването влед седмица и вече нямаше нищо нередно. На ехограф също нямаше проблем с бъбреците.

# 666
имам тежест в дясно под ребрата
пуснах си кръвни АСАТ, АЛАТ, ГГТ ,билирубин, креатинин-всичко е в норма
та въпросът ми е -може ли да имам увеличен черен дроб, без увеличени показатели

Последна редакция: вт, 29 яну 2019, 12:16 от The Invisible

# 667
Може
Но може тежестта да не е от черния дроб
Отиди на гастроентеролог, да те види с ехограф, и да види какво що

# 668
Може
Но може тежестта да не е от черния дроб
Отиди на гастроентеролог, да те види с ехограф, и да види какво що
взех си направление, но исках да отхвърля тази възможност

# 669
Здравейте,
възможно ли е от късогледство и носене на диоптър + постоянно висене на компютъра или четене на книга, очите да се претоварват и зениците да бъдат по-големи.
Притеснява ме този факт при сина ми.
Макар че е на 14 и е в пубертет вече, напълно изключвам възможността за прием на вещества които предизвикват този ефект.
По-скоро ми е притеснено.....
Преди три месеца му ги разширяваха защото бяхме да коригираме диоптъра и имамм чувството, че от тогава не могат да влязат в норма. Не са еднакво големи през целия ден. вечер стават доста повече. Не изпълват изцяло ириса, но са уголомени в сравнение с моите и на баща му например...

# 670
Момичета, преди малко ми причерня много и един мъж ме закара до спешното. Кръеното ми беше 120/80.Може ли за секунди да е било паднало? Сутринта ми дойде цикъла.

# 671
Кога е подходящо да се мери кръвно през деня? На гладно или час след храна? И само сутрин и вечер ли? Става въпрос за жена с хипертония и други заболявания и ни казаха да го мерим всеки ден, но нито личната или кардиолога сподели повече подробности.

# 672
Теодора, в спешното ти го измериха нормално ли? Може би ти е паднала захарта, какво ти дадоха?
Ти беше ли яла? Силно ли ти тече? А да не си се притеснила?

Няма ме, направете консулт с очен.
Иначе щом сте сигурна на100%, че не пуши трева например..

Кръвното се мери сутрин и вечер. Трябва човека да е седнал с изпъната ръка, да е поседял преди това да си почине. Да не е пил кафе и т.н.
Може би на гладно, но не съм сигурна.

# 673
Ябълки и прясно мляко ОК комбинация ли е? Grinning
В смисъл за стомаха..............................
Според моето Good Food приложение е приемлива комбинация,но не най-добрата.

# 674
Някой беше питал няма ли някой като д-р Хаус. С риск да прозвучи като реклама искам да похваля доктор Младенов, ендокринолог в Пловдив. Обиколих може би над 7-8 лекари, а той беше единствен, който се сети да ми погледне слюнчената жлеза с ехограф и се видяха камъчета и възпалена паротидна жлеза. Пусна ми ВСЯКАКВИ изследвания и на база на всички тях направи общи изводи и заключения и предписа лечение, а не както навсякъде, накъсано, всеки точно по темата и като кон с капаци “нищо ти няма”.
Горещо препоръчвам!!!
къде работи този лекар
Медикус Алфа гр. Пловдив
Частна клиника е, но спестява главоболия поне.. А и парите, дето ги хвърлих преди него бяха в пъти повече през всичките лекари..

Общи условия

Активация на акаунт