Откраднат живот • тема 72 • в очакване на сезон 7

• 33 746
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
  • ENGLAND
Засега само ще ви чета, още съм на втори сезон, надявам се докато почне следващият сезон да съм ги изгледала и шестте. Много завладяващ сериал, на ден гледам по 5-6 епизода, добре че ги няма рекламите.

# 616
  • София

Владо Пенев и Велислав Павлов започват репетиции на “Батя Карамазови”, като премиерата се очаква през Април. Впечатлена съм от професионализма на Владо Пенев, докато се снимаше шести сезон на ОЖ също имаше театрална премиера.
Теодора и Иван Юруков репетират нова постановка по Яворов - “Когато гръм удари”, която ще започне да се играе в края на март.
Чудя се тези хора как успяват да издържат на такова темпо и как се учат десетки страници текст, докато снимат по 12 часа в сериала. Едно е сигурно, не им е лесно

# 617

Чудя се тези хора как успяват да издържат на такова темпо и как се учат десетки страници текст, докато снимат по 12 часа в сериала.

Като човек, неспособен да запомни и един куплет от стихотворение , докато уча с детето и аз им се чудя 😱

# 618
Ученето на текста едва ли им е голям проблем(предвид опита), колкото липсата на време. Сигурна съм, че всичко е изчислено до последната секунда за репетиции и снимки. Вероятно ще е трудно и изтощително, но пък като стигнеш до резултата - удовлетворен от свършената работа. Simple Smile

# 619
За съжаление връзкарството и приятелското съдействие са характерни за всички съсловия у нас и това продържава и няма никакви изгледи да се прекрати.
Преди известно време гледах документален филм за Холивуд и имаше интервюта със световно известни актьори. Те до един независимо, колко са известни и талантливи се явяват на кастинг за определена роля. Задължително! Никой не получава роля само с покана. Няколко актриси споделиха, че се явяват за определена роля, но не ги одобряват и им предлагат друга, второстепенна и те приемат без обиди  и трагеди.

В ОЖ са ясни, кои са в близкия кръг на продуцента и жена му. Те не крият. Та и специални роли са писани за определен човек. А някои и гаджетата си доведоха и са в главни роли. За жалост всяка телевизия разполага с набор от продуценти и актьори и това е положението.

Сашо няма да го върнат. Ясно не беше харесван от публиката. Нямаше живот и енергия в него. Отпуснат, муден, с лоша дикция. Имаше и някои недостатъци, които като актьор би трябвало да отстрани.
Кой имаш предвид, че си е довел гаджето? Аз не се сещам.
Иначе за приятелския кръг, нормално е предвид малкия ни пазар, а и са доказани актьори всичките. Аз ги харесвам, честно казано. Не е като да са ги набутали, а да нямат грам талант, това вече щеше да е друго.
А за ученето на текста и аз се чудя.. скоро бях на една постановка в театъра и им се възхищавах как запомнят толкова текст, принположение, че имат по още няколко постановки, а някои от тях и в Откраднат живот, други филми и т.н. Хич не ми се струва лесно..

# 620
Марта и Пенев сигурно.

# 621
Иначе за приятелския кръг, нормално е предвид малкия ни пазар, а и са доказани актьори всичките. Аз ги харесвам, честно казано. Не е като да са ги набутали, а да нямат грам талант, това вече щеше да е друго.
Но не са единствените талантливи.
Има много други доказани и зверски добри актьори, които обаче нямат шанс.

# 622
Мисля, че в последните сезони от продукцията малко отстъпиха от практиката да лансират млади, по-малко популярни актьори. Някои от тях се оказаха чудесни попадения и се справят много добре. И все някой трябва да им повярва и да им даде шанс за реализация Simple Smile
Сега, дали това струпване на толкова известни имена е начин за задържане на рейтинга и донякъде е за да компенсира поизчерпващите се идеи в сценария или просто са сменили концепцията по отношение на кастинга, ние само можем да гадаем.

# 623
Аз мисля, че точно заради страх от падащ рейтинг и изчерпани истории целят да вкарват популярни лица.

# 624
Но не са единствените талантливи.
Има много други доказани и зверски добри актьори, които обаче нямат шанс.
Така си е, няма спор. Но както бяха казали преди мен, във всяка сфера е така - връзки,  познанства, приятелства - трудно се бяга. Най-вероятно е за рейтинг, че почват да се изчерпват като сценарий, както казахте и се опитват да компенсират с имена. (Които засега горе-долу компенсират недосмислиците с добра игра, особено в последния сезон). Макар, че имат и доста добри нови открития - особено много харесвам Ирина и Диана.

# 625
Барби, нямам предвид, че участващите са зле, като актьори. Напротив това са  доказали се артисти, но има и други талантливи, които много рядко виждаме на екран. Голяма част от младите актьори, които влезнаха в сериала са приятни и дават заявка за по-нататъшни успехи, разбира се, ако им се даде шанс в бъдеще. За съжаление, някои от тях много бързо ги "напуснаха".   В последните сезони от продукцията заложиха на известни, доказали се имена от т.н. "приятелски кръг" на продуцента и участващите вече актьори. Добри са, харесвам ги, но прави впечатление. Може би не си чела темата, но още преди  година, тук в темата  "предсказвахме", кои актьори ще се включат в следващите сезони  и така стана. LaughingLaughing

За гаджетата са написали, а за написана специална роля, Милошевица го каза.

# 626
За съжаление това не може да компенсира липсата на идеи у сценаристите, защото иначе гледаш актьор с опит да търка пода цял сезон.

Залагам на сътресения при Пешо и Галя, както и при другите де Grinning:

# 627
Най-вероятно е за рейтинг, че почват да се изчерпват като сценарий, както казахте и се опитват да компенсират с имена. (Които засега горе-долу компенсират недосмислиците с добра игра, особено в последния сезон).
Ами не. Не ги компенсират.
Актьорите са добри и доказали се, но и на челна стойка да застанат, не могат да компенсират някои истории.
Е, ако някой гледа, само за да си задоволява розовите сънища към даден актьор/ актриса - ок.

# 628
  • Разпиляна във въображението
Готина Галя Simple Smile

И според мен не компенсират. Владо бе похабен, а приятелската близост между Вергов и Духовникова изби на яко лигавене в сериала.

# 629
От изминалия сезон стана ясно, че няма ли  добър сценарий нищо не може да спаси филма. Само в началото любопитството да се гледа тази "звезда" и скоро идва неудоволетворението и съжалението, че така се опропастява талант.

Стилянова е много странна на последните снимки. Мрачна, напрегната даже зловеща. Да не й готвят душевно заболяване, че и подсказаха за такова нещо?

Последна редакция: вт, 22 яну 2019, 10:54 от *Melanie*

Общи условия

Активация на акаунт