Сайтове за запознанства

• 134 865
  • 622
  •   1
Отговори
# 270
Сега се сетих, че се бях запознал с жена от един сайт за запознанства, но това беше отдавна (в края на 2017 година, бях навършил 19) и излязохме на кафе. Беше приятна среща, говорихме си, само че след това изгубихме контакт, тя спря да влиза в сайта, а на мен ми се наложи да си сменя мобилния номер.  С това, което пиша исках да кажа, че не е невъзможно човек да се срещне с някой от такъв сайт, просто е рядкост и е до късмет май.

# 271
  • Пловдив
Жребче, напиши в профила си "Никакъв ресторант на първата среща ". Тъкмо ще отсееш авантаджийките.
После покажи скрийншот на написаното в профила си.
Или не ти стиска?
Защо пък да няма ресторант на първа среща? Smiley Ако с жената си допаднем, буквално след минутка вече можем да сме в някое от близките заведения. Аз последните два дни правех точно така: виждаме се, усмивки, разговор за придобиване на първи впечатления и хоп - на по гофретка, мелба, капучино и прочее. Хапване и пийване на корем, придружени с приятни рзговори. С основание бях започнал горе със следното:
В Пловдив централният парк е много слънчево, красиво, оживено и приятно за разходки място, което е на броени метри от сладоледена къща, кафенета, пицарии и каквото още се сетиш, и след първоначалната среща и добри взаимни впечатления от нея е пределно лесно да се отиде там. Smiley

На мен не ми е проблем. Имам здравословен апетит и държа да си платя сметката, особено на първа среща. Но разходка в парка с непознат би ми била проблем. Пълно е с психопати.
Е, нали бях уточнил, че зависи какъв е паркът, защото не всички градове и села имат слънчеви и приятни паркове? Да ти пратя ли на лични снимки от Централния парк в Пловдив, където е много слънчево, красиво, спокойно и с майки и дечица, по-големи деца с велосипеди и скейтборди, разхождащи се студенти, играещи шах и табла пенсионери, любуващи се на природата фотографи, продавачка на цветни балони-фигурки и въобще - радващи се на живота хора?

# 272
  • София
За мен да пием кафе, да поседнем на бар или "да хапнем нещо" не е среща, а вижданка.
"Каня те на вечеря" е. Та толкова с "интерактивните" занимания. Нямам протие, но не го виждам като среща, а просто приятелско виждане и толкова.

# 273
  • Пловдив
Срещате се, за да се видите и да поговорите, независимо кой с какво наименование ще "облече" това действие по взаимно съгласие. Едно е да се видите на снимки по интернет или да си пишете там писма (понякога те биват писани от приятел/ка на човека, с когото си мислиш, че пишеш; също и нерядко снимките са стари или чужди), чрез което да градите представи един за друг от разстояние; друго е на живо да се усетите взаимно и да общувате пряко с жива реч. Тогава всичко е много по-явно и хората нямат време за мислене и премисляне какво точно заучено да отговорят, а го правят на момента.
 Чел съм тук жени как са се оплаквали, че на живо мъжът не се изразявал както писмено в страницата за запознанство, където са се намерили (нямам предвид диалект, а неспособност да се общува или просто "глътване на езика", последвано от "умно зяпане"). Или, че не изглеждал като на снимките. Същото се е случвало и при някои мъже, които са установявали големи разлики в начина на изразяване и външността на жената насреща, спрямо това, за което се е представяла тя по Интернет. Не всички са такива, каквито искат да изглеждат в Мрежата, затова е полезно човек да е подготвен, че е по-добре да няма големи предварителни очаквания и да не приема всяка дума за даденост.

# 274
Навремето се ходеше на кафе при първа среща - според мен - удачно, тъй като не е толкова ангажиращо... Иначе, както писах вече, съм разочарован от сайтовете - има и по-добри места да срещнеш подходящия човек и то на живо. Комуникацията ми в сайтовете напоследък се изчерпва с писма от дамите, че не влизат във въпросните сайтове ?!?, та да сме минели на е-майл, написано на развален български Simple Smile))

# 275
  • София
Сайтовете работеха до около 2007-2009та. Не знам точно, защото като усетих на къде отиват нещата, просто спрях да ги ползвам. Влизал съм 1 път годишно, за да проверя има ли промяна, но не.
Заради рискът при онлайн общуването, повечето дами предпочитат да се "презастраховат". И завишават с много критериите, които биха имали в реалния живот. "За да не се минат". Като, разбира се, няма как да се проверят критерии като самоувереност, поглед, излъчване. Затова пре-компенсират с изисквания в други посоки: топ външен вид, възраст и тн.
Също и едно от "прекалените" изисквания е "трябва да ме впечатлиш", или "забавлявай ме". Ама без нищо, без пряко да я видиш, та да изпиташ някаква мотивация, без да пише нещо кой знае какво в профила. Ей така, ни в клин, ни в ръкав "впечатли ме".

И накрая, както всеки друг "пазар" при който "предлагаш малко", а "искаш много", нещата се израждат; започват да се отсяват само кур*ари, лъжци, измамници. И се почва "ама то, мъжете са еди какви си". За 1 път и бягат. Или пък даже и без 1 път и пак бягат.
Ми като си вдигнала критериите до тавана, какви да са.

Преди съм попадал на доста свестни момичета, без да се престарават в снимките, на живо са били красавици. Без и да се престарават в "разговорите и проучванията". Е, мислят къде да е 1 та среща, не я правят на полето.
Не знам как са сайтовете от мъжка страна. Може и да са също деградирали. Все пак всеки започна да ползва компютър и интернет. Но от мъжка страна, така изглеждат нещата.

# 276
  • София/Севлиево
И аз се запознах с ММ в един такъв през далечната 2004-та.Още първия ден излязохме на среща(на сляпо,нямахме снимки в профилите),след 3 седмици бяхме гаджета и живеех при него.Бях на 21, той-на 26.Но към днешна дата не съм сигурна колко ще издържи подобна връзка, особено на хора на тези години на които бяхме ние тогава...

# 277
  • София
Привет на всички! От няколко дена следя публикациите ви и се питам кой на каква възраст е... "Новак" съм за подобно място и съм безкрайно любопитна. Темата живо ме интересува и дори мога да ви  разкажа за моя опит.

# 278
  • Пловдив
Ще е интересно да споделиш личните си впечатления. Simple Smile

# 279
  • София
Хм... така и предполагах, че първият ще си ти. Добреее...
На 60+ съм. От осем години си търся Мъж. Като казвам мъж имам предвид не секс-партньор, както днес го разбират повечето хора, а партньор в живота. Знам, че и това е клише, ама е вярно. Търсила съм и продължавам да търся мъж не само за спалнята, а и извън нея. Така де, денонощието има 24 часа и колко от тях прекарваме извън леглото?!  Оказа се, че мъж за кревата може да се намери „под път и над път“.  Буквално. Обаче Мъж в живота ти – ядец! Първо опитах с агенции, преди години имаше такива – „Гара за двама“ и „Точка на пресичане“. Нямам представа има ли ги още. Тогава нямаха регистрирани мъже над 50г. Вероятно и днес мъжете в моята възрастова група пак липсват. Пак преди доста години, може би 6-7, някой се беше сетил да организира „Фестивал на необвързаните“ във  Велинград. За любопитните  има инфо в Гугъл. И пак мъже на и над 50 – нямаше. Дефицит. Хроничен. Предполагам, че мъжете не искат да инвестират нито лев в подобни начинания, докато могат безплатно да ползват услугите на сайтовете. Е, като няма там, където търся, започнах да търся там, където има. И така опитах късмета си в не един и два сайта. Какво намерих и какво загубих от това упорито търсене, ли? Намерих себе си, а загубих уважението си към онази част от населението, дето ползва WC-то в изправено положение. То май друго мъжко не им е останало... мога и аргументи да дам, ама по-късно.

# 280
  • Пловдив
Нормално е да предположиш кой ще попита най-скоро, след като одеве аз бях единственият четящ темата, наред теб. Simple Smile
 Не видях да си споменала мъже в каква възрастова група си търсила, но мога да предположа, че част от мъжете на 60 години си търсят жени на по 50 или дори по-млади; така, както много жени търсят по-висок от тях мъж.

# 281
  • София
Все още не съм „в час“ с опциите на сайта и нямам представа кой е онлайн и кой – не. Предположението ми беше на база прочетеното досега. Както и да е. А мъж съм търсила (и продължавам търсенето, де) в моята възрастова група. Прав си, че дедковците си търсят много по-млади от тях. Една от причините бабите като мен да са самотни е точно тази. Но не е само тази. Апропо, млади мъже налитат на баби... ти да видиш! Според мен има няколко обяснения за мераците и на едните и на другите, но каквито и да са те, не говорят добре за тях. И за да балансирам ще кажа, че и жените са объркали представите си за нормални отношения с противоположния пол. Като че ли всички сме психясали...

# 282
Писали са ми мъже на по 60+ години. Любезно им отговарям, че не са ми в таргета. Повечето почваха да плюят. Не знам какво са очаквали. От около 10 месеца спрях окончателно сайтовете, както и да приемам непознати във фейса.

# 283
О, сетих се една 'забавна' случка. Запознавам се с някакъв в сайт и си намираме фейсбуците. Оказа се, че поне 5год назад сме си писали, човекът някога беше с жена и дете. Като го разпитах, бил се развел вече. Всеки случай не ми беше таргет и му го казах. Не стигна до стандартните ексцесии, защото го блокирах преди това.

# 284
  • София
Самите сайтове са се превърнали в "ексцесии".
Според форумната мъдрост запознаването и връзката трябвало да става леко, неусетно, от самосебе си. Ако не било така, не било правилния човек.
Така че, в тази връзка, не се оплаквайте!
Писали чичаци, писали дядовци, с жена, с дете, обиди, ексцесии, блокирания.
Те какво били искали.
Ами вие какво искате?
Да ви дам малко от форумното лекарство?
"щом не ви се получава, нещо, сигурно проблемът е у вас". Нали така лекува форумната агитка?

Общи условия

Активация на акаунт