Сайтове за запознанства

• 134 868
  • 622
  •   1
Отговори
# 255
  • там, където ми харесва
Да така е и аз така бих постъпила. Защото снимките в чата са много малки и може да не догледаш нещо, ако търсиш по външен вид.

# 256
Галинор, на теб може и да не са ти коментирали какво са писали, но при мен много го правят и съм склонна да мисля, че много зависи в кой сайт го пишеш това. Например, в OK Cupid явно четат и коментират, като не съм попадала на някакви неприятни коментари. Помня в един сайт от миналото - аха.бг, също ми четяха и се припознаваха разни хора, та и доста злобни коментари съм виждала. За Tinder не знам, там като бях активна, нищо не бях писала в описанието. Лично аз винаги чета какво пише в описанието, но не съм мъж.

# 257
  • там, където ми харесва
Да и аз имам един такъв пример как се използват мъже за почерпки, само дето не  е прибегнала до чужди чанти и дрехи и др. Ама това е друга тема за разговор.

# 258
Колко ли народ седи и се моли да затворят ресторантите, че да има оправдание, ех.

И какви са тия жени, които не могат да общуват с мъжа, докато си хапват салатите? Явно разходките поощряват дар словото, ти да видиш!

# 259
Точно едно излизане на ресторант може да покаже много неща и за двете страни. Чудесен първи тест за едни бъдещи отношения.

# 260
Сега попаднах на темата,покрай друга тема и веднага си давам петте лева и аз.
Срещнах мъжа си в сайт за запознанства.Накратко,писахме си няколко месеца,видяхме се и просто все едно товарен влак ни блъсна,пет дни продължи първата ни среща.След шест месеца се оженихме,вече сме заедно от шест години,имаме момиченце на пет месеца .

# 261
  • София
Ресторантът не е най-подходящото място за 1ва среща. И парите нямат нищо общо. Може и да дадеш повече пари, да идеш на увеселителен парк. Или пък аква парк. Ще е много по-добре. Или по-малко пари, да идеш на кафе, на сладкарница. Не е въпросът в парите. Ресторантът е твърде формално място, средата не предполага много мърдане, физическа активност, а също и физически контакт. Ако поръчаш нещо сложно за ядене, това допълнително утежнява нещата.
Аз съм имал и срещи в ресторанти, "защото така е прието", но почти никога с положителен край. Седиш там, с бастун в задника, и обсъждаш "индийската кухня".
Много по-добри са били срещи "на разходка", "на сладкарница", "на бар", "на танци", "на дискотека".
Предполагам феновете на "ресторантските срещи" са основно активни в приказките и там е тяхното амплоа.
Че жребчето залита в глупости като сметки за пари за една "вечеря" е факт. Но другото, че ресторантът било панацеята на срещите е, горе долу, крайност от същия калибър.

Разбира се, ако вече сте се срещнали, били сте на кафе/разходка, огладняли сте, а все още искате да сте заедно, тогава ресторантът е задължителен. Просто друга фаза.

# 262
Аз също се запознах с моя приятел във ФБ миналата година и до ден днешен сме си заедно и много се обичаме. Нашата искрена любов даде началото на нов живот. На 02.10.2020г. се роди и нашия син и сме безкрайно щастливи, че сме се срещнали ❤❤❤

# 263
Ресторантът не е най-подходящото място за 1ва среща. И парите нямат нищо общо. Може и да дадеш повече пари, да идеш на увеселителен парк. Или пък аква парк. Ще е много по-добре. Или по-малко пари, да идеш на кафе, на сладкарница. Не е въпросът в парите. Ресторантът е твърде формално място, средата не предполага много мърдане, физическа активност, а също и физически контакт. Ако поръчаш нещо сложно за ядене, това допълнително утежнява нещата.
Аз съм имал и срещи в ресторанти, "защото така е прието", но почти никога с положителен край. Седиш там, с бастун в задника, и обсъждаш "индийската кухня".
Много по-добри са били срещи "на разходка", "на сладкарница", "на бар", "на танци", "на дискотека".
Предполагам феновете на "ресторантските срещи" са основно активни в приказките и там е тяхното амплоа.
Че жребчето залита в глупости като сметки за пари за една "вечеря" е факт. Но другото, че ресторантът било панацеята на срещите е, горе долу, крайност от същия калибър.

Разбира се, ако вече сте се срещнали, били сте на кафе/разходка, огладняли сте, а все още искате да сте заедно, тогава ресторантът е задължителен. Просто друга фаза.
Зависи от времето на първата среща. Повечето хора работят от 9.00 до 17.00. и те имат ограничени възможности за място за първите срещи вечер. А почивните дни повечето не искат да жертват заради съмнителните резултати от първите срещи.

# 264

Верно? Дискотека? Тоест, там където не можеш да си чуеш приказката и реално да опознаеш човека отсреща? Айде, бар... добре, ама пак с уговорка, че е приятно и сравнително тихо място. И защо ресторантът да е строго формално място, моля ти се, повечето хора 3 адекватни ресторанта не могат да изброят и срещите стават в места тип Рафи и Хепи, където сложното за ядене е... талиатели, не охлюви все пак.
А и аз лично държа да знам етикета на хранене на човека отсреща. Ресторант като място на среща ми е суперпрактично в това отношение Simple Smile
Иначе не че държа на всяка цена, напротив дори - противно на всички съвети към жени, малко от първите ми виждания с някого срещите ми всъщност са били баш на ресторант, защото предпочитам да не се заробвам да прекарам известно време с някого, когото може и да не харесам. Гледам да намаля шансовете за това с достатъчно предварителна комуникация, ама все пак... кой знае. С мацки сме сядали винаги на заведение на първо виждане, как една не се изцигани за разходка в парк, лол. Разговорът доста често е в пъти по-съзаклятнически и пикантен от разговор на първа среща между мъж и жена. Което доста ясно индикира, че проблемът е именно тук:

Цитат
Тук въобще не става дума кой ще плаща сметките,

Баш за това си е и се носи вода от десет кладенеца, например:

Цитат
а че самата среда в ресторантите, рамо до рамо с чужди уши и очи, не е подходяща за първа среща.
Моля? И защо? Laughing Какви са тези абсурдни извинения? За какво толкова говориш на първа среща?

И също, суперпрепратка към това, което казах горе - хората не знаят какво е ресторант, всъщност. В реалните ресторанти (а не от типа Хепи и Рафи) има достатъчно място между масите, за да не слухти никой разговора. Точно защото спокойствието и усамотението са важни за посещаващите ги. Какви са тия съчинени аргументи?

Повтарям си въпроса, за да е ясно: Как храненето в заведение пречи на качественото общуване?
(Аз не съм казала, че разходката пречи, та не ми връщай въпроса.)

Последна редакция: нд, 08 ное 2020, 10:45 от bambinnah

# 265
  • Пловдив
В Пловдив централният парк е много слънчево, красиво, оживено и приятно за разходки място, което е на броени метри от сладоледена къща, кафенета, пицарии и каквото още се сетиш, и след първоначалната среща и добри взаимни впечатления от нея е пределно лесно да се отиде там. Smiley Много хора правят така и явно има защо. Аз също считам приятната разходка в парка като удобно място за необременен от средата и от околните хора разговор. За парковете в други градове нямам представа как стоят нещата и там може да е коренно различно.
 Когато вече има установена сериозна връзка, време и желание за ресторанти и всичко останало се намира още по-лесно. Wink

Колко ли народ седи и се моли да затворят ресторантите, че да има оправдание, ех.

И какви са тия жени, които не могат да общуват с мъжа, докато си хапват салатите? Явно разходките поощряват дар словото, ти да видиш!
Опознаването при първа среща, уредена в страница за запознанство, е преди всичко общуване очи в очи, а не поставяне на условие за ядене за чужда сметка. Всички знаем, че при първите срещи няма "Не мога!", а има "Не искам!". Smiley Тук въобще не става дума кой ще плаща сметките, а че самата среда в ресторантите, рамо до рамо с чужди уши и очи, не е подходяща за първа среща. Че устройва някои жени, това е пределно ясно, защото очакват безплатна вечеря и в най-лошия случай за тях няма да има втора среща, но ще има гощавка.
 Да, но при мъжете се касае за това, че ако една жена още от самото начало покаже, че не желае да върви редом до тях и прави проблем дори от нещо съвсем естествено като обикновената разходка, за какво им е (на мъжете) изобщо да продължават с опознаването? Smiley За да си причиняват тепърва още проблеми ли? Това го пиша, защото е добре да се помисли и как изглеждат нещата от мъжка гледна точка, а не само да се иска мъжът да влиза в положението на жената и да я разбира, докато тя не желае да стори същото спрямо него.

Нека не забравяме и това, което е било писано неведнъж в темата. В страниците за запознанства има много жени, чиято цел е не да се запознават, а само да се възползват от безплатни вечери за чужда сметка, залъгвайки по-доверчивите мъже, че целта им е взаимно опознаване.

Относно условието за заведение или ресторант, аз нямам против жена да държи да идем на такова място и макар да е прието в такъв случай искащият да се отиде на ресторант или заведение да плаща общата сметка, аз не бих се възползвал от жената и с удоволствие бих си платил каквото си поръчам за ядене и пиене. Smiley

Зависи от времето на първата среща. Повечето хора работят от 9.00 до 17.00. и те имат ограничени възможности за място за първите срещи вечер. А почивните дни повечето не искат да жертват заради съмнителните резултати от първите срещи.
Това важи и за мъжете, и за жените. Всеки нормален човек цени времето си и то не е обвързано с пола. Ако някой не желае да "жертва време" за среща с другиго, къде изобщо е тръгнал по срещи, които изискват именно време за опознаване и добиване на някакви впечатления!? Такава жена откаже ли първа среща с мъж, ако изрично няма замесен ресторант в цялата картинка, то тя просто не заслужава втора и всякаква друга среща.
 Не всички жени са работещи или работещи до късно и прегладнели след това. Има голям брой безработни, учащи, работещи на смени (например два дни работят, два дни почиват) или свободнопрактикуващи (като мен), които почти по всяко време могат да си позволят да излязат на разходка и в делничен, и в почивен ден.

Точно едно излизане на ресторант може да покаже много неща и за двете страни. Чудесен първи тест за едни бъдещи отношения.
Тези добре известни женски тестове от дълги години се доказват като крайно погрешни и несъстоятелни, защото нямат изброяване разводите и разделите с драми и лоши усещания, сложили край на запознанства, започнали след уж успешно преминаване на първия (от многото) тестове в ресторант. Това, дали някой мъж ще ти плати вечерята, не е показател и гарант за вярност, щастие, взаимно напасване и разбирателство във връзката. Smiley

# 266
Ох, разбрахме отдавна за проблема ти с безплатното ядене на жените от сайтовете. Напиши си в профилите, че за първа среща предлагаш разходка и не влизаш в ресторант. Ще отсееш неподходящи кандидатки, та да се приключи вече с тая драма.

# 267
  • Пловдив
Ох, разбрахме отдавна за проблема ти с безплатното ядене на жените от сайтовете. Напиши си в профилите, че за първа среща предлагаш разходка и не влизаш в ресторант. Ще отсееш неподходящи кандидатки, та да се приключи вече с тая драма.
За теб е проблем, за мен е удоволствие. Аз харесвам поддържащи се жени с добър апетит и съм си уговарял няколко такива срещи вече. Simple Smile Не съм предубеден и залагам на живото опознаване очи в очи. Мисля, че то е много по-въздействащо от писането дълго време, без двамата да се видят.

# 268
Жребче, напиши в профила си "Никакъв ресторант на първата среща ". Тъкмо ще отсееш авантаджийките.
После покажи скрийншот на написаното в профила си.
Или не ти стиска?

# 269
На мен не ми е проблем. Имам здравословен апетит и държа да си платя сметката, особено на първа среща. Но разходка в парка с непознат би ми била проблем. Пълно е с психопати.

Общи условия

Активация на акаунт