По време на връзките ми не съм имал профили или не съм влизал в съществуващи такива в периода, в които съм бил обвързан. Няколко години съм бил и в чужбина и също не съм поддържал профили тогава, защото не вярвам в любовта от разстояние. В момента имам профили на няколко места (едни със снимки, други без), но това не значи, че ги използвам редовно. Влизам единствено при получено писмо, което понякога не се случва със седмици. Почти никога не пиша пръв - поради причините, които бях обяснил в предишното ми мнение в тази тема. Преди Нова година имаше един период, в който за няколко седмици влизах по-редовно и пишех пръв, но само затвърдих впечатленията си, че повечето жени там са времегубки и киснат вътре с цел да си надуват изкуственото самочувствие.
В началото на месеца пък излизам с една мацка от Тиндър, която се оказа доста по-различна от снимката ѝ, която бях видял преди това. На живо си призна, че снимката е от студентските ѝ години и това си личеше доста, защото в момента е почти двойно по-възрастна. Беше отбелязала в профила си, че е 165 см, а на живо беше не повече от 155 см, защото на ръст достигаше до устата ми. Но това за повечето мъже няма значение, защото като цяло ние мъжете не сме толкова критично гледащи спрямо ръста на жената (стига да не е 2-3 глави под нас или твърде над нас). Защо не е подходила с нова снимка и с истинския си ръст, само тя си знае. Оправда се, че нейна приятелка била направила профила ѝ (често срещано обяснение/оправдание/лъжа). Хубаво, но след като използва този уж направен от приятелката ѝ профил и вижда, че снимката е отпреди повече от 10 години и ръстът също не е отговаря на истината, защо впоследствие не ги е сменила, а е продължила да ги използва?
Иначе за мен каза, че съм 1:1 като на снимките ми. И това е така, защото те не са подбирани от времето, когато съм бил на 20. 
Иначе за Тиндър - дори и да имаме взаимно съвпадение, почти всички от тези жени мълчат и затова след време ги трия. Ако пък се завърже разговор и видимо си допаднем, в момента, в който спомена, че нямам шофьорска книжка (независимо при среща на живо или по интернет), общуването секва веднагически.
Включително и от страна на жени, които преди това са заявявали, че за тях тези неща нямат значение и са имали или биха били с мъже без кола. Разбира се, тези твърдения си остават единствено едно ехо, защото действията им говорят повече от думите им. Имат право да си търсят какъвто мъж искат, но е необяснимо защо лъжат и се опитват да се правят на някакви, каквито не са. Оттам и вица, в който повечето жени твърдят "Не съм като повечето жени!". 
За чесането на егото - има ги такива комплексари и от двата пола. Има много мъже, които симулират флирт, даже и връзка и после... "Ама ти нещо не си разбрала.." Това е болен човек, аз ги съжалявам. Опарих се жестоко, при факта, че съм предпочитала и година-две сама, но да е споделено и да не лъжа никого.
За вървежността - не мисля, че външният вид сам по себе си нещо гарантира. Хубави хора с ужасна съдба много.
Ако не отговаряме на съобщения или отклоняваме учтиво предложения - не е чесане на его, а услуга към другия. По-добре да си намери подходяща жена за него, а не да си играем месеци и после: "Май няма да се получи".
Вие как си го представяте да се каже на някого: "Не ставаш"? Този човек достойнство няма ли? Какво се случва със самочувствието му?
За криенето на деца и семеен статус вече съм съгласна, но това няма как да се крие до безкрай.
Такива "несполуки" трябва да се приемат и като късмет - отървал си се навреме, за да дойде нещо по-добро. Какви случаи има - насилия, кражби, чужди дългове, убийства... Ще седна аз да плача, че Ганьо не ме бил харесал на снимката!

Жените в нормалните връзки, както ти писа, не киснат в Елмаз или Тиндър зад гърба на мъжа, с когото делят едно легло и не си правят тайни от него планове да се преместят с друг мъж, докато все още му "пускат" с цел да живеят при него до последния възможен момент. Това, че си ставала свидетелка на един или няколко случая, които са изключения, не значи, че се отнася за масата жени в страниците за запознанства.
Да мълчиш при получено писмо и да оставиш мъжа отсреща да се чуди защо не му отговаряш не е "услуга към него", както ти твърдиш. Опитваш се да мислиш какво би възприел мъжът, но от гледната точка на женските ти представи. Това е строго погрешно и ще ти го каже всеки един откровен с теб мъж, който не се страхува от реакцията ти.
На мен ми се е случвало 4-5 пъти жени още в първото си писмо да ми пишат "Съжалявам, но не си мой тип мъж" или "Не мисля, че ще се получи между нас", което съм го приемал като приятна изненада и в отговор съм им благодарял за откровеността и по съвсем човешки начин съм им пожелавал да намерят това, което търсят. Така би следвало да правят нормалните хора и от двата пола. Откровени, естествени и любезни. В предишното ми мнение неслучайно засегнах и въпроса относно това, че много от жените в страниците за запознанства са без работа и ги издържа мъжът. Понеже съм мъж и съм се срещал с жени от такива страници и от приложението Тиндър, както и мои познати са имали такива, съм установявал колко голям дял от тези жени са безработни и търсят при кого да живеят и да плаща сметките. Мисля, че само 3 или 4 от тях имаха жилища, като всичките бяха купени от родителите им или наследени от тях, а не са тяхно лично постижение, в следствие на работа. Дори и няколко от уж твърдящите, че работят и са самостоятелни жени, се оказаха безработни и неспособни/нежелаещи да се издържат сами.
На едната ѝ намерих работа, защото дотогава не смееше да напусне бившия си, в чиято квартира живееше. В деня преди да ѝ намеря работа сама ми прати нейни голи снимки и ми обясняваше красноречиво какви неща щяла да ми върти по цяла нощ, ако я взема при мен в квартирата да сме двойка. На другия ден се видяхме за час-два, дадох ѝ адреса на фирмата и повече не пожелах да я виждам. Това не е тип жена, която ще стои редом до един мъж заради самия него. Тя беше склонна да търпи бой и грубости с бившия си, да бъде унижавана в леглото, само за да може да има къде да спи, докато е безработна.
Няколко други пък се връщаха при бившите си, защото въпреки обидите, боя и потъпкването на достойнството им, те имаха пари, хубави коли и жилища. Като съм ги питал защо така правят грешката да се връщат към тези, от които са бягали преди, 2-3 от тях са ми казвали прословутата фраза "На седалката на Мерцедес се плаче по-хубаво".

Добавяме и факта, че почти никоя от тези жени няма кола и шофьорска книжка, но задължително изискват мъжът да има такива (и то - не каква да е кола).
Че има тук-там жени, които наравно плащат сметките с мъжа (или малко по-малко от него) - има, но далеч не могат да се сравняват като брой спрямо безработните жени или тези, които работят, но въпреки това очакват мъжът да поема 100% от всички сметки и не биха били с такъв, който печели сходни на техните доходи. Много жени не биха били дори с мъж с доход 2000 лева месечно чисто. Дори и в този форум имаше няколко жени, които писаха изцепки от рода на "Не печели ли поне 5-10 бона месечно, не става".
От друга страна, много мъже биха били с жена без жилище, без кола, безработна дори - стига да я харесват като жена и да е свястна като поведение. Жени да харесват такъв мъж - абсурд (освен, ако не е някой много готин пич на външен вид, с когото да се позабавляват малко и да ги накара да се чувстват по-вървежни, отколкото са всъщност). И, моля ви, не ми давайте пример как преди 10, 20 или 30 години някои от вас в студентските си години са се обвързали със свой състудент и вече на средна или по-голяма възраст той е баща на децата ви. Това не отразява действителността сега, особено поведението на почти всички жени в страниците за запознанства (което е такова и извън тях, просто нямат профили, на които да четеш техни думи, неотговарящи на действията им на живо).
Аз също съм имал връзки в онези години и зная колко огромна е разликата; а и ценностите и очакванията на жените към мъжете силно се промениха спрямо 90-те години. Ценни са жените, имащи желание ЗАЕДНО с мъжа да градят семейство и дом, благодарение на взаимност, а не очакващите наготово и с дългия списък "Искам това, второ, трето, четвърто, пето, шесто и т.н.! Ако не ми ги осигуриш от ден първи, не ме занимавай!", само защото половият им орган е различен от този на мъжа.
(вица с етажите на магазина за мъже го знаете)Мога да ти кажа и защо не съм съгласен с думите ти "За вървежността - не мисля, че външният вид сам по себе си нещо гарантира". Външният вид има значение и за мъжете, и за жените. Дори смело мога да твърдя, че много от жените имат многократно по-големи изисквания към мъжката външност, отколкото мъжете към жените. Това е така, защото една жена 150 см може да бъде харесана от мъже с ръст от 150 см до над 200 см, докато тя не би била с почти никой от тях и ще подбира само измежду тези, които са значително по-високи от нея (с оправданието, че биологичния ѝ часовник така диктувал подсъзнателно, че мислела за поколението си и т.н., всячески избягвайки да си признае открито, че просто по-високите мъже ѝ допадат повече).
Има и друг ключов момент. Много жени се чувстват крайно несигурни в себе си и ако до себе си имат мъж, който не е със значително по-едра фигура, сами се възприемат като пълни. Истината е, че ако една жена се възприема като пълна, това най-вероятно е точно така и не мъжът е виновен за това ѝ усещане. Една често черпеща се с торти жена ще се чувства по-слаба до едър мъж, но не така ще бъде, ако редом до нея е мъж със сходна или по-слаба фигура от нейната такава. Дори далеч не е с фина фигура, ако една жена е до видимо по-едър от нея мъж, тя подсъзнателно се чувства фина. Защото повечето жени постоянно се сравняват с всички жени и мъже, колкото и някои да не си го признават или да не са се замисляли, че е така.
Не бива да забравяме и изискванията на жените към мъжа по отношение на лицето и челюстта, на цялостната фигура, на V формата на тялото, широчината на раменете. Мноооого повече мъже биха били с жена без фина талия, отколкото жени биха били с мъже без широки рамене, например.
Също така, много мъже биха били с жени без големи гърди или дори направо плоски. Защото за тях жената не се изчерпва с едни гърди.
Цвят на косата. Жена с оранжева или червена коса бива възприемана за екзотична, хубава и огнена в леглото (без дори да се налага да се е доказвала там), обаче мъж със същия цвят коса е най-малко желаният тип мъж при равни други показатели.
Процент на мастната тъкан. В много от двойките жените са с видимо повече сланинки от мъжа, далеч преди бременност или поява болест. В това се уверявам още по-силно и при всяко ходене на море. Важи дори и за много от младите двойки в 20-те и 30-те им години. Многократно повече мъже биха били (и са!) с жена с повече сланинки от тях самите, но адски малко от тези жени биха били с мъж с повече от техните сланинки.
Детето от предишна връзка/брак. Много мъже биха били (и са!) с жена с дете от друг мъж, но почти никоя жена не би била с мъж с дете от друга жена. А ако все пак жена би била с такъв мъж, то тя изисква той да предоставя отлични материални условия, и то много повече от мъж без дете. В повечето случаи жена, която би била с мъж с дете, има и тя дете/деца. Аз дори съм установявал рязката промяна в мисленето на жени с дете, които са ме заговаряли, когато им напиша, че също имам дете. Моментално се отдръпват и спират да пишат, макар че самите те са майки и им се иска някой да ги приеме въпреки наличието на дете до тях. Двойни стандарти - колкото щеш!