Друг чест момент е това, че дори и някой да спомене какъв човек търси и това да е сравнително равнопоставено като предлаганите от самия него качества, то това не значи, че търсещият би се задоволил точно с това, което е описал, че търси. Например, когато жена напише "Да не е по-нисък от мен", обикновено тя тайно има предвид "Да е поне 15-20 см по-висок от мен" или "Като сложа 15 см високи токчета, да стърчи над мен дори и тогава". Или, ако пише "Да е уверен", се има предвид "Да е с високи доходи", макар че последното избягват да го пишат откровено. Това са ми го разяснявали жени от страници за запознанства, когато съм ги питал какво точно имат предвид с подобни загадъчни описания на търсения мъж. Въобще, трябва доста да се гадае и разшифрова написаното, за да се отгатнат истинските търсения на много от жените с попълнени профили там.
Когато жена пише "Търся умен, грижовен и верен мъж", се има предвид "Търся на Брад Пит брат му, който да е умен, грижовен и верен". Ако такава жена действително попадне на умен, грижовен и верен мъж, но той не е много над нейното ниво, а примерно на нейното или леко над нейното ниво като ум, постижения и външност, то тя не е доволна и търси нещо по-по-най-. Често виждам жени да пишат, че търсят някой по-умен от тях, което винаги ми е било смешно, защото един вид не се усещат как пишат за себе си, че сякаш не са чак толкова умни.

И то при положение, че едно пишат и казват, а съвсем друго вършат.