Сайтове за запознанства

• 134 862
  • 622
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
Поначало много хора в страниците за запознанства, а и в живота като цяло, не си дават сметка какво самите те могат да предложат, но пък в същото време търсят човек от отсрещния пол с многократно повече и по-добри качества и постижения от собствените такива. И ето там се получава разминаването между търсене и предлагане.

Друг чест момент е това, че дори и някой да спомене какъв човек търси и това да е сравнително равнопоставено като предлаганите от самия него качества, то това не значи, че търсещият би се задоволил точно с това, което е описал, че търси. Например, когато жена напише "Да не е по-нисък от мен", обикновено тя тайно има предвид "Да е поне 15-20 см по-висок от мен" или "Като сложа 15 см високи токчета, да стърчи над мен дори и тогава". Или, ако пише "Да е уверен", се има предвид "Да е с високи доходи", макар че последното избягват да го пишат откровено. Това са ми го разяснявали жени от страници за запознанства, когато съм ги питал какво точно имат предвид с подобни загадъчни описания на търсения мъж. Въобще, трябва доста да се гадае и разшифрова написаното, за да се отгатнат истинските търсения на много от жените с попълнени профили там.
 Когато жена пише "Търся умен, грижовен и верен мъж", се има предвид "Търся на Брад Пит брат му, който да е умен, грижовен и верен". Ако такава жена действително попадне на умен, грижовен и верен мъж, но той не е много над нейното ниво, а примерно на нейното или леко над нейното ниво като ум, постижения и външност, то тя не е доволна и търси нещо по-по-най-. Често виждам жени да пишат, че търсят някой по-умен от тях, което винаги ми е било смешно, защото един вид не се усещат как пишат за себе си, че сякаш не са чак толкова умни.

# 286
  • София
Жребче, масата "търсят умен мъж" но реално изобщо нито могат, нито искат да оценят обективния капацитет на аналитичност на мъжа.
Когато кажат "търся умен", да се тълкува, "мъж, който умее да ме манипулира, да ми казва каквото искам да чуя, да може да се налага, и да ИЗГЛЕЖДА умен в нахалството си, да е хитър, оправен и да се урежда."
Simple Smile
Също, може и да се нарече с модерните термини "социално интелигентен" или "емоционално интелигентен". Което е всичко друго, но не и интелект.

Наистина си трябва тълковен речник и превод, няма майтап Simple Smile

# 287
  • Пловдив
Напълно съгласен съм. Преди малко проведох един телефонен разговор с една приятелка и понеже вече бях започнал да пиша горното си мнение, реших да я попитам относно някои неща по темата и тя със силен смях каза: "О, да, ние жените сме така! Ще се научите да ни разгадавате!". Sweat Smile

# 288
идея нямате какво искат жените, но пък редовно четете фейсбук мъдрости

# 289
Ами аз засега имам опит само с двама, ама съм абсолютен новак - регистрация едва от седмица. Причината да се регистрирам - никакво свободно време за търсене и Ковида.  Впечатления : първият беше абсолютен pervert (само уточнявам, нямам нищо против секса) и се поотдръпна откакто му пуснах  tracking sеаrch на мобилния телефон. А другият поне за момента си изглежда на място, но до среща не сме стигнали заради Ковида. А пропуснах да уточня. Сайтът е американски, ама аз живея в Северна Америка, така че мисля , че това е мястото.
А имаше и  един трети, забравих да го спомена, ама той ми пишеше от Торонто, демек от дистанция от 547 км. Очевадно е, че нямаше как да се случи. Някои хора, как не се сещат?!

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 20:14 от Ravenna

# 290
Не смятам, че искам чак толкова много.. Самостоятелен мъж, с който е приятно общуването и да е около моята възраст. Да имаме от части сходни интереси.Привличането е важно, защото все още интимностите са ми в приоритетите Simple Smile
Регистрация имам само в елмаз.
В сайта влизам макар,че вече не мисля,че може да се случи нещо от там..Но в същото време..
Не стига, че града, в който живея е малък.Аз на години.И с този вирус съвсем ми се сви социалния живот.
Попадала съм на приятни мъже.. Имам приятелства,които продължават от година. Но приятелства..

# 291
  • Пловдив
идея нямате какво искат жените, но пък редовно четете фейсбук мъдрости
То много от жените нямат идея какво искат, пък камо ли мъжете да успеят да разшифроват какво искат същите тези жени... Smiley И то при положение, че едно пишат и казват, а съвсем друго вършат.

Рози, щом си в Елмаз, там търсачката предлага възможността да зададеш някакви общи изисквания за възраст, населено място, дали да има задължително снимка, да има ли не деца, какъв тип отношения търси и т.н. Simple Smile И после си набелязваш няколко десетки профила около твоето населено място и действаш, т.е. пишеш. Не се страхувай първа да заговаряш.

# 292
И много мъже не знаят какво търсят - от жените, от себе си, от живота... Подвеждат откровено и после "Ти нещо не си разбрала". Покрай такива женското "Искам висок мъж" е съвсем невинно..

# 293
Много ми е любимо да се представя тез не знаят кво искат, вместо далеч по-реалистичното не съм харесван. При 98% от мъжете, с които съм контактувала, това е междинната стъпка между заглавичкването за безплатен секс (никакъв шанс няма да го нарека ухажване) и хейтенето на нежелания екземпляр.

# 294
Рози, щом си в Елмаз, там търсачката предлага възможността да зададеш някакви общи изисквания за възраст, населено място, дали да има задължително снимка, да има ли не деца, какъв тип отношения търси и т.н. Simple Smile И после си набелязваш няколко десетки профила около твоето населено място и действаш, т.е. пишеш. Не се страхувай първа да заговаряш.""

Знам, Жребче. Може би си прав, че трябва да се пречупя веднъж и аз да заговоря.
Реших да стесня кръга с мъже само от моя град (това от месец два). Беше голяма крачка за мен, защото дълго време не се престрашавах. Заради малкия град, предразсъдаци от приказки и клюки.
В крайна сметка ..
Пишат ми мъже от 25 до 35 и мъже около 60-те. Малкото окло възрастта ми се оказаха женени (тези на които отговорих) или такива, които едно изречение не могат да напишат без да ти "избоде" очите. Аз също правя грешки много, но елементарни такива ме отблъскват.
А като задам критерия в сайта.. примерно от 40г до 50г, два- пет дни като наблюдаваш разбираш,че активните профили са не повече от 30. С 5 от тях съм обменила приказки. 3-4 съм преценила,че не си струва да отговарям. Още няколко са посочили, че са сами и желаят брак и деца. Няколко без абсолютно никакво описание-демек женени и може би остват не повече от 3-4 профила, които будят някакво любопитство.

# 295

Да ви дам малко от форумното лекарство?
"щом не ви се получава, нещо, сигурно проблемът е у вас". Нали така лекува форумната агитка?

Ами така си е, по принцип в повечето случаи проблемът си е вътре в нас, но както всеки човек ни е малко по трудно да се погледнем отстрани и да видим къде грешим. т.е по презумпция ние винаги сме прави, и то не само в отношенията м/у мъж и жена.
Еквивалента на болднатото е да правиш едно и също, но да очакваш различен резултат.

# 296
  • Пловдив
Рози, ти отбелязала ли си, че вече си майка? Търсила ли си татковци в Елмаз? Там би трябвало да има доста такива. Ако не възнамеряваш да раждаш занапред, мисля, че именно с мъж с дете ще ти е най-лесно, тъй като и той вече ще е минал по този път и няма да се чувства ощетен, ако новата жена до него (например ти) не желае да ражда. Питам, понеже се е случвало да виждам женски профили, в които жените имат дете, но държат да отбележат, че не искат да раждат повече и в същото време търсят мъж, който е без дете. Някак странно се получава... Simple Smile Един вид, съзнателно искат да лишат мъжа от това да има потомство, но не искат такъв с дете като тях самите.

# 297
Рози, ти отбелязала ли си, че вече си майка? Търсила ли си татковци в Елмаз? Там би трябвало да има доста такива. Ако не възнамеряваш да раждаш занапред, мисля, че именно с мъж с дете ще ти е най-лесно, тъй като и той вече ще е минал по този път и няма да се чувства ощетен, ако новата жена до него (например ти) не желае да ражда. Питам, понеже се е случвало да виждам женски профили, в които жените имат дете, но държат да отбележат, че не искат да раждат повече и в същото време търсят мъж, който е без дете. Някак странно се получава... Simple Smile Един вид, съзнателно искат да лишат мъжа от това да има потомство, но не искат такъв с дете като тях самите.
Защото не са сигурни, че ще бъдат добри мащехи. За жените е по-трудно да приемат чуждите деца.

# 298
  • Пловдив
Защото не са сигурни, че ще бъдат добри мащехи. За жените е по-трудно да приемат чуждите деца.
Защо са несигурни, преди изобщо да са опитали? И защо им е по-трудно да приемат чуждите деца? Тези жени някога били ли са мъже, че да знаят колко по-лесно или по-трудно е за мъжете да приемат чуждите деца?

# 299
Защо са несигурни, преди изобщо да са опитали? И защо им е по-трудно да приемат чуждите деца? Тези жени някога били ли са мъже, че да знаят колко по-лесно или по-трудно е за мъжете да приемат чуждите деца?
Защото е въпрос на свикване.
При разводите/разделите децата остават често при майките, не при бащите.
Мъжете, които се обвързват с жени с деца, знаят че трябва да се съобразяват с техните деца.
Докато жените, които се обвързват с мъже с деца, знаят че трябва да се съобразяват не само с децата, но и с майките им.
А две жени не могат да мелят заедно. Има много женска ревност.

Общи условия

Активация на акаунт