Сринати отношения с майка ми...

• 6 233
  • 57
  •   1
Отговори
# 15
Споделянето с приятели в тази възраст може да се окаже и нож с две остриета, поне моят опит е такъв, което ме е направило много затворен човек, но на настоящата ми възраст вече си имам начини и хора, с които да говоря все пак.

Мисля, че най-доброто решение е да се говори с психолог, проблемът е, че те безплатни услуги нямат, а ти си само на 15. Но ако има някаква организация в твоят град, която помага не непълнолетни с такива услуги, мисля, че ще е добре да се свържеш с тях.

Другият вариант е да говориш с учителка, с баща, леля, чичо... някой. Не оставай сама.

# 16
₪₪₪ Afrodita ₪₪₪
Опитвала съм се,  да се изолирам от нея,  в смисъл да не ми пука как ме упреква и едва ли не обижда или как не ми дава подкрепата си... Опитвала съм се.. Много... Но въпреки че ме отблъсква постоянно аз всеки път търся нов път по който да се опитам да достигна до нея... Което ме дразни още повече.....

# 17
Споделянето с приятели в тази възраст може да се окаже и нож с две остриета, поне моят опит е такъв, което ме е направило много затворен човек, но на тази възраст вече си имам начини и хора, с които да говоря все пак.

Мисля, че най-доброто решение е да се говори с психолог, проблемът е, че те безплатни услуги нямат, а ти си само на 15. Но ако има някаква организация в твоят град, която помага не непълнолетни с такива услуги, мисля, че ще е добре да се свържеш с тях.

Другият вариант е да говориш с учителка, с баща, леля, чичо... някой. Не оставай сама.
Аз също съм затворена... И то доста за тази възраст,  патила съм си от 'приятели' много за това избягвам да споделям..... Споделям много със приятеля си... Което ме успокоява до някаква степен...

# 18
  • София
₪₪₪ Afrodita ₪₪₪
Опитвала съм се,  да се изолирам от нея,  в смисъл да не ми пука как ме упреква и едва ли не обижда или как не ми дава подкрепата си... Опитвала съм се.. Много... Но въпреки че ме отблъсква постоянно аз всеки път търся нов път по който да се опитам да достигна до нея... Което ме дразни още повече.....
Ето това ти е най-голямата грешка. Самонараняваш се и само ти страдаш от това. Едва ли майка ти се е затръшкала, че не е близка с теб, т.к. самата тя те държи умишлено далеч от себе си. Защо - нямам идея, причините може да са много, но в случая няма значение защо. Важното е, че ти не може да повлияеш на това й отношение към теб и никога няма да станете приятелки и да си споделяте, както по филмите. Забрави го това и си гледай живота.

# 19
Ако му имаш доверие на приятелят ти и е добро момче, тогава се съсредоточи върху хубави преживявания с него.

Този период ще отмине така или иначе, ще се научиш как сама да се справяш с емоциите си и няма да имаш такава нужда от чужда помощ. Хората не винаги са на разположение за чуждите проблеми, много често те самите си имат проблеми.

Опитай се да се насладиш на животът си, знам, че сега ти се струва неприятно всичко, но като всяка възраст, тази също се случва един път и някой ден ще съжалиш, че си я пропиляла в негативни емоции.

Ако можех пак да съм на 15... но с този акъл сега Grinning Веднага бих се върнала.

# 20
Благодаря много на всички които писаха... За толкова кратко време... Предполагам трябва наистина да се съсредоточа върху нещата които аз искам,  това което ми харесва и да се абстрахирам възможно най-много от всичко негативно... Sweat Smile

# 21
Разбирам те напълно и с майка ми отношенията ни бяха и още са такива, а вече съм на 23 .Не мисля, че има какво ти да направиш. Тя е човека,който  трябва да направи първата крачка и да се опита да ти  бъде приятел Simple Smile

# 22
Защо ли си мисля, че майка ти ще ти каже да залягаш над учебниците и да измислиш какво точно искаш да стане от теб?
Приятелките и особено приятелят не трябва да са ти на първа линия.

# 23
Защо ли си мисля, че майка ти ще ти каже да залягаш над учебниците и да измислиш какво точно искаш да стане от теб?
Приятелките и особено приятелят не трябва да са ти на първа линия.

Това е така,  и е напълно нормално да е така... Но темата изобщо не е свързана с това.. 😅

# 24
Няма как да знаем. И надали сме чули всичко.

# 25
Не знам какъв съвет да ти дам, но ще споделя опит с моята доста особена майка:
Скрит текст:
Моята майка, доколкото сме живели заедно (живеех през повечето време с татко, разведени са), винаги се е съревновавала с мен и до ден днешен го прави. Тя ми казваше, че никога няма да съм красива/умна/сръчна/талантлива като нея... и купища подобни. Всеки може да прецени как влияе това на самочувствието на едно 13-14-годишно момиче. Тя не смяташе, че съм добра в нещо...
Почти никога не е съгласна с мнението ми, винаги всичко оспорва, вкл. факти, за които аз имам доказана експертиза, а тя нулева, чете някакви глупости и ми дърдори врели-некипели, увлича се по конспирации и подобни тъпотии, спори, подскача, чак се обижда и сърди.
Никога не признава вина и грешки. Винаги очаква да бъде оправдана и винаги намира вина в околните, но не и в самата себе си. Тя е безгрешна, според нея, естествено. А ние със сестра ми сме вечно виновните. Така беше като бях на 15, така е и сега, когато съм на 34.
Не можахме и не можем да бъдем близки, поддържаме едни привидно добри отношения, но всъщност кухи. Липсвала ми е "майка" цял живот, но тя просто е особена порода и няма шанс да бъде друга. В тийн годините много страдах и се тръшках, но дойде един преломен момент, в който си дадох сметка, че най-важното е аз какво искам и какво знам, че мога, а не какво тя си мисли. Концентрирах се върху ученето и изграждането на собствения си живот, така че тя и нейното непрестанно джафкане останаха на заден план.
Бях близка с татко и с бабите ми, те бяха и останаха моите хора за споделяне, както и 1-2 приятелки.

# 26
Това с джафкането ми е до болка познато.Постигнах успехи в живота си на които много хора ми са се възхищавали,но тя не престава.Имам деца и най- прекрасния мъж до себе си,но ето току що затварям тел.от разговор с нея,поредната глупост измислила-Да съм зарежела този боклук,била съм умна и красива,да съм се оженела за някой богаташ в чужбина. Да се смееш ли да плачеш ли.

# 27
Много майки са такива в устрема си да нахъсат дъщерите си за прогрес, те ги отчуждават от себе си.

# 28
Много добре те разбирам. Положението е това, но аз го приех едва, когато мама се разболя. Въпреки предимно конфликтните ситуации, останали са ми само моментите на близост с нея.

# 29
 Така е и аз едва не полудях, когато  и моята го беше закъсала със здравето. Ами нали имаше един такъв лаф-Майка ти е единственият човек,който зад гърба ти говори само хубави работи,а в очите ти казва, че си лайно.Явно не си патим само ние.                              Моята е била толкова строга с мен,че сега най- много лудее от това,че давам пълна свобода на децата си.Какви скандали отнасям за това.Заяжда и обижда децата ми и те така са я намразили

Общи условия

Активация на акаунт