Астма

• 18 770
  • 100
  •   1
Отговори
# 15
Мамма от къде могат да се купят тези възглавници с водорасли? Синът ни е с алергия към доста неща (слава Богу не астма) и ми се иска да му помогна да спи по-спокойно. Благодаря!

# 16
Мамма от къде могат да се купят тези възглавници с водорасли? Синът ни е с алергия към доста неща (слава Богу не астма) и ми се иска да му помогна да спи по-спокойно. Благодаря!

Извинявам се за забавилия се отговор, но ме нямаше известно време и чак сега виждам въпроса.

Последно видях такива възглавници в едно магазинче за спално бельо в Битовия комбинат на Кооперативния пазар в Люлин. Беше сравнително отдавна (преди около година може би) и не знам дали магазинчето още съществува.
Предполагам обаче, че и в други специализирани магазини за спално бельо и възглавници ще могат да се намерят.

# 17
bluevelvet,можеш ли да споделиш,какви хомеопатични препарати сте използвали?Просто да напишеш наименованията им...

И друг въпрос ...Повлиява ли се астматичният пристъп от масаж на гърдите и има ли значение,как точно се извършва масажът?

# 18
Здравейте  отново  разбира се    ще споделя с вас  две  години  бяхме на  бекотид   през  този   период  бекотида  ни  бетонира както се казва   дори не се изкащляхме  но   има   доста  странични ефекти...  спряхме и почна да кащля   всяка  вечер... алергична кащлица 
сунгулар  4 опаковки   4 -месеца  се дава   едновременно с него  и  хомеопатичните

1 tuberculinum  15ch  -10 gr 2 mese4no

2 Silicea- 15ch
5 gr  1 mesec vseki den sutrin
10 gr   w srqda  1 mesec
10 gr   2 puti mese4no- 2 meseca

3 .Oscillococinum  1 doza   -1 put mese4no

4 Poumon histamin  1  mesec  30 ch -5 granuli predi lqgane  ot nego ima6e mignovenen efekt vednaga sprq ka6lcata

Barytha carbonica 15 ch -5 gr  za 1 mesec

pri nas  ima6e efekt  дотолкова  че тази   алергична кащлица от6умя за  2- 3 дена.. а какво  ли не бяхме опитвали..

определено    е по добре  пред  кортикостероиди  стига   да не  пражи  много много  често пристъпи

Ако нешо  друго   ви интересува  питайте аз    ще отговарям с удоволствие

# 19
Видях  че  питаш  Ниара  за масажи  Не  се повлиява  пристъпа от масажи а само  вентолин инхалация ни е   ги правим само с  небулайзер   най  бързо    ни успокояват а и  от  лекарите знам  че   натоварването на сърцето  е по малко   и за детето  е по добре под  такава  форма да се приема   вентолина  използваме  Turbo  Pary boy      toj e dosta skup..no   gledam 4e  ima i po evtini   v tcm

# 20
Bluevelvet, при кой хомеопат сте водили детенце, може да ми пишеш и на лични. Ние бяхме на Флексотит 9 месеца, после в юни го спряхме, и от тогава давам есенциални мастни киселини като хранителна добавка, не знам дали това е причината, но този месец малкия-на  3 години е, изкара първото си вирусче без да се налага да пръскаме Вентолин, имаше лека кашличка ,но отшумя сравнително бързо. Та ние не сме пробвали хомеопатични средства, просто реших да заложа на хранителните добавки ,макар че при тях трябва по-дълго време за да се види резултата.

# 21
Д-р Слави Филчев, Детска клиника, УМБАЛ “Александровска”  Васи  пиши за тези  добавки  на коя    фирма са колко  време  ги даваш    въобще дай повече информация Grinning

# 22
Продуктите са на Аквасорс- сигурно сте ги чували, самата аз не съм дистрибутор ,защото съм доста заета за да се занимавам с това. Просто при нас всичко тръгна от там, че миналият декември синът ми получи обрив по кръчетата, един месец се борихме с този обрив-първо личният лекар реши че са гъбички и мазахме с противогъбичен крем, после пихме Фенистил капки-никакво подобрение, заведох детето на кожен лекар в александровска, изписаха ни кремчето на А-дерма, който съдържа извлек от овес-съответно Омега-6 незаменими мастни киселини, обривите изчезнаха, направих връзка м/у кожното възпаление и упоритата му кашличка от октомври месец, реших че може би детето не получава достатъчно точно такива хранителни вещества и на своя глава заедно с Флексотида започнах да давам ЕМК -есенциални мастни киселини на Аквасорс. Но не фирмата е важна, предполагам че на пазара има достатъчно избор на такива продукти, хапването на повечко салати със зехтин и овесени продукти също е решение, мисля че съм избрала по-дългия, но надявам се правилен път за борбата с алергиите на сина ми.

# 23
  • София
Мили мами с деца с астма, имам един въпрос към вас?

Малката ми дъщеря прави пристъпи 2-3 пътигодишно, винаги в резултат от изкарани вирусни инфекции. Тя е на 1 г. и 5 месеца. Все още не посещава детско заведение, но догодина есента ще е на 2 г. и половина и ще трябва да тръгне. Даже и да отложим с още една година, този момент все пак ще дойде. Та въпросът ми е: Съвместими ли са астмата и детската градина? Какви са вашите впечатления, защото виждам от лентичките ви, че повечето от вашите деца са на "градинска" възраст. Ще ви бъда много благодарна ако ми отговорите.

# 24
Мили мами с деца с астма, имам един въпрос към вас?

Малката ми дъщеря прави пристъпи 2-3 пътигодишно, винаги в резултат от изкарани вирусни инфекции. Тя е на 1 г. и 5 месеца. Все още не посещава детско заведение, но догодина есента ще е на 2 г. и половина и ще трябва да тръгне. Даже и да отложим с още една година, този момент все пак ще дойде. Та въпросът ми е: Съвместими ли са астмата и детската градина? Какви са вашите впечатления, защото виждам от лентичките ви, че повечето от вашите деца са на "градинска" възраст. Ще ви бъда много благодарна ако ми отговорите.
И ние сме с този проблем от почти 1 година, в момента синът ми е на 3 годинки и вече тръгна на градина. Личният лекар беше абсолютно против това, лекуващата пулмоложка и алерголожка обаче казаха ,че не е проблем. Ние избрахме един алтернативен вариант.-частна градина, където в група са по 8-10 деца. по принцип най-добрият вариант е да се опиташ да предпазиш детето от вируснии инфекции, но пък и цяла зима затворено в къщи не си е работа, освен да са физически здрави децата имат нужда и от социални контакти на тази възръст. Решението е доста лично, и аз самата не съм сигурна дали нашето решение е правилно, но само времето ще покаже- ще опитаме да ходи на градина, пък ако много боледува пак ще си остане в къщи.

# 25
Аз  също  съм за детската  градина  стига детето да е здраво и  да не прави астматични  пристъпи.
Дани   до   3.5    не бяхме  го    пускали на градина първия път  за  4 дена и се лекувахме  месец   а втория  път   3  дена  - лечение  два месеца   и си казах така   и така  досега  съм го гледала излишно е да  тормозя детето.Стига  да не пражи астматични  ч пристъпи  градината е добро  решение за детето.  bouquet

# 26
  • на път
Нашето момче ходи на градина (първо на ясла) от 1 март 2006. Като си плащаме таксата, той е сс най-много присъствия (нашето болно момче). Що се отнася до фликсотида, личната ни лекарка каза, че е безвреден и може да бъде поддържащо лекарство с години. Важно е да се изплаква устата на детето след инхалиране с бейбихалера. Спирането не трябва да става изведнъж, а постепенно - по схема.
Успех на всички мами  Hug

# 27
няма  безвреден кортикостериод  нека не се заблуйдаваме и ние сме го  взимали  2 год Hug

# 28
  • на път
няма  безвреден кортикостериод  нека не се заблуйдаваме и ние сме го  взимали  2 год Hug

А какви са последствията?  Sad

# 29
Понякога   просто неможе  без   кортикостероиди  и както казваще нашата лекарка  по малкото  зло  сме избирали  иначе  като  всяко   едно лекарство     вредят на  бъбреци  черен дроб и  тн   химия  е  все пак  Peace   Hug

Общи условия

Активация на акаунт