1) Собствеността - в нашите семейства всеки си притежава неговото и никой не прехвърля на съпруга/та си. Може да се прехвърли на дете/деца с цел данъчни облекчения. Естествено влагаме в ремонти и облагородяване на наши собствени, но и жилища на свекъри, тъстове, жилища, в които живеем под наем за продължителен период от време. Женени сме в режим отделно имущество и след развод всеки си тръгва с това, което си е негово. Ние даже няма да се наследим един друг, но всеки от нас ще ползува недвижимите имоти на другия до смъртта си, след което във владение ще влязат децата ни. Наследници на всеки от нас са само и единствено децата ни, които са общи. Никой от нас няма деца от предишна връзка или осиновени. И двамата държахме да се обвържем само с партньор без деца, мъжът ми до степен да го уговори.
2) И двамата не желаехме да живеем в къща и/или малко населено място и в неразвитите държава. И двамата харесваме оживени, многолюдни квартали, които не са крайни. Мъжът ми се премести при мене в Лондон, но след кратко време реши, че желае да се върне да живее в Париж. Последвах го без проблем, но дълго изпитвах носталгия, каквато при никое друго местене не съм изпитвала. Не съжалявам никак.
3) Забременях с първото дете, когато мъжът ми работеше в командировка в северна Англия. Прекарвахме половината седмица заедно. Не бяхме подготвили детска стая, защото живеехме в едностаен апартамент. Свекърва ми ме попита в хола ли ще правим детската или в спалнята. Казах и, че бебето ще спи с нас. Не настоя за повече, но врънкаше ММ да се местим. Преместихме се в апартамент с повече стаи, но бебето си спеше при нас.
4) Възпитана съм, че жената отива при мъжа, а не мъжът при жената. За мене не е проблем мъжът да иде у жената ако тя живее сама, но да става заврян зет е направо смехотворно. Като дойдохме тук поживяхме доста дълго в празния апартамент на свекърите. Те отсядаха в апартамента на мъжа ми като дойдеха. Ходим на дълги гостите у майка ми и у свекърите, но да живеем заедно не би било възможно, тъй като нито те, нито ние бихме искали.
Според мене в днешно време, при огромната мобилност, за семейно жилище не може да се говори. Малко са хората, които умират в дома, в който са се нанесли като младоженци или гаджета .