Че какво му е на палмовото масло?
Най-малкият проблем е.

Температурата му на втвърдяване е по-висока от тази на тялото и по този начин се натрупва къровонсните съдове, червата и къде ли още не.
Ми не точно.. И не се натрупват така буквално, както си го представяте. Няма палмово масло, широко ползвано на пазара, с точка на топене повече от 36-7 градуса.
Иначе нямаше да можете да го сдъвчете в устата Simple Smile

Проблем са транс мазнините и хидрогенираните масла - които се използват най-често в кувертюра. Ако ядете вафли и бисквити без "шоколадова" глазура - нямате проблем.
Ако ядете такив със - търсете да НЕ пише частично хидрогенирани, те са най-гадни. Или да е отбелязано TFA FREE - без транс мастни к-ни. ИЛИ да са произведени на запад от Унгария включително.

И на двете деца (1 и 8 клас) им слагам кутии за училище, баткото дори държи да има нещо в чантата, за да не си губи времето по лафките. На нея не й давам пари засега, но ако остане ресто от магазина като съм я пратила (стотинки) си ги прибира и си носи 1-2 лв в мея за респект Simple Smile не ги харчи Simple Smile
Големият получава месечно за училище от 5 клас, до тогава беше седмично - не ги харчи за глупоси, по-голяма част си спестява, с което съм ОК.

За сладките по празниицте - не ги ограничавам, но и много късно ги запознах със сладориите и ядат доста малко неща - дори от купешките. Дъщеря ми вафли не накусва, единствено шоколад или някоя бисквита може да изяде. Мъжкото не налита чак толкова. Вкъщи винаги има едно чекмедже пълно със сладости, но не го отварят ежедневно.

И последно - кръвното и кръваната захар не са свързани. Като има ниско кръвно не е нужно и захарта да е ниска... Идете на ендокринолог, не е нужно да се тъпче със сладко заради ниско кръвно, защото ще постигне обратен ефект - гладът за сладко постоянно ще се засилва.