Всичко за всички марки гел лакове-23

• 46 827
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
  • Paris, France
Матиране е махане на бляскавия слой на естествения нокът, така че покритието да се закрепи между щръкналите власинки нокът. Прави се с блокче, мека пила или специален накрайник на електрическа пила. Грубостта на пилите, блоковете и накрайниците за матиране е от 240 до 100 при някои стари системи гел и акрил. Минава се само веднъж и винаги в една посока. Целта не е да се отнемат слоеве нокът, а да се получи грапава повърхност. Има химическо матиране с кисел праймър.

Шлифоване - минава се с грапави пили за да се изглади естествен нокът или покритие и да се изравни грубо повърхността. В Русия и Източна Европа е синоним на матиране. Грубостта е същата като при матирането. Шлифоване то е винаги механично, никога химическо

Полиране - придаване на блясък чрез търкане с меки, гладки приставки, парцали, кожа шамоа, фелт, гумена част на полиран блокчета или гумени, силиконови пили. Обратното на матиране. Може да се ползуват химически, киселинни, препарати за естествен нокът, кремове, вакса за нокти. При полиране преди база за гел не се ползуват кремове и препарати. Полираната повърхност е идеално гладка и за разлика от шлифованата е гланцирана - бляскава. Ако нокътят е набразден, преди полиране задължително се шлифова за да се махнат грапавините. Грубостта на полиране приставки е от 600 нагоре.

Цифрите, които указват грубост означават колко зрънца пишеш материал и а на квадратен сантиметър, май беше. Колкото са по-големи зрънцата, толкова е по-груба е пилата и толкова по-малко зрънца се събират в квадратен сантиметър.

Когато се пили кожа, на пети, примерно, с много груби шайби или шапки 40, 60, 80, винаги се шлайфа прогресивно с по-фини и накрая се полира за да няма стърчащи власинки кожа. Примерно се започва с 60 и след това 120, 240 и се полира със силиконова приставка.

След сваляне на гел или гел лак нокътя трябва да се полира за да не събира мръсотия и да не закача дрехи. А това в много салони не го правят с цел клиентът да сложи отново гел като си закачи няколко пъти дрехи и коси.

Едно време полирахме до блясък акрила и гела, но вече има бляскави топове и дилъри и никой не си играе да полира ръчно гел.

Ако някой иска линк към блокчета с 4 страни за шлифоване и полиране на нокти и не ги намира на първа страница да свирка.

дивка, сега ти виждам отговора. Само дето си играх да тракам, хаха. Напоследък НДЕД са решили да конкурират алиекспрес. Изчакай, ще си получиш всичко!

# 616
Момичета, какви лакове използвате за френски маникюр?

# 617
Извинявам се, за нахлуването, но не мога да намеря отговор на въпроса ми Satisfied
Опитвам се на изградя ноктопластика с гел на марката nailolver, обаче всеки път ми става релефна плочката и пада едно голямо пилене за да я изравня.
И с други гелове пак съм в това положение, какво да направя за да няма този релеф, гледах клипчета и нищо....
Моля за съвет, че вече съм напът да се откажа Disappointed

# 618
  • София
Твърдите гелове не се самоизравняват,пилене или курс.

# 619
  • България моята родина
Влизам да Ви благодаря за съветите за бомбето.Пробвах само бомбе без акрил.Получава се,но имам още,за да се усъвършенствам.На едната ръка избързах и вместо по 2 нокета направих на всички разля се та не знам колко ще е трайно уж изчистих,но поне ноктите вече са твърди.Благодаря Ви момичета за съветите и опита.

# 620
Мхм ясно, пилене ще е.
Благодаря Blush

# 621
Извинявам се, за нахлуването, но не мога да намеря отговор на въпроса ми Satisfied
Опитвам се на изградя ноктопластика с гел на марката nailolver, обаче всеки път ми става релефна плочката и пада едно голямо пилене за да я изравня.
И с други гелове пак съм в това положение, какво да направя за да няма този релеф, гледах клипчета и нищо....
Моля за съвет, че вече съм напът да се откажа Disappointed
Взели сте си гел за екстремни форми. Вземете си самоизравняващ, има по-гъсти такива. Обръщате ръката с дланта нагоре, за да се оформи апекс и след това печете. При този метод се изисква минимално пилене, а при обиграване на движението, дори няма нужда. Wink

# 622
  • Paris, France
Ако искате самоизравняващ се гел просто купете такъв, а не гъсто желе. Ако даден гел ви идва много гъст може да го смесите с по-рядко. Така хем е гъст и не тече, хем се самоизравняващ леко. Добре е да го направите малко по-рядък, отколкото ви се иска за да не стават мехури. Слагате на тънки слоеве за да се изпече добре, особено ако е силно пигментиран. Времето за изпичане на сместа е времето, указано на гела, който се пече по-дълго. Ако единият от геловете не е за ЛЕД лампа се пече задължително в УВ или комбинирана. Пример:

Смесваме гъст УВ гел, който се изпича за 3 Мин в УВ лампа според производителя, с гел, за който на етикета е указано, че се пече 30 сек в Лед и 2 Мин в УВ лампа. Печем 3 минути в УВ или комбинирана лампа.

Фиреш, двойни форми?

Гапамило, браво на тебе. Правя максимум 2 нокътя наведнъж с реинфорс. Сега ползувам Кани. Бавно е, да, но си струва. Ферий пеква 5 век всеки пръст и после пече цялата ръка заедно. Мене ме е страх да не би да не допека.

Да се отчета за реинфорса на Кани - супер е, като елит99 и ГДКоко на консистенция, долу горе. Те всичките са подобни май. Не мирише особено, даже май никак, но не съм си вряла носа. Пече се 2 минути или 3 и това му е единствения кусур. Не пари никак в лампата и няма вадене и пъхане по 100 пъти. Трябват си му 2-3 минути за да се втвърди добре. Държи колкото и другите. Доволна съм. Специално благодаря на Дани, която го препоръча.

# 623
С какво друго може да се маха лепкавият слой освен с кухненска хартия (напоена със спирт)? Аз това ползвам, но или хсртията ми е мека, или много търкам, но все ми се прокъсва и ми остава.

# 624
Аз ползвам от кърпичките на Cien (в картонена кутия)

# 625
Невена, Дивка благодаря за съветите, ще приложа довечера.
Гъст е,но е единствения, които се задържа на моите нокти.

# 626
  • София
С какво друго може да се маха лепкавият слой освен с кухненска хартия (напоена със спирт)? Аз това ползвам, но или хсртията ми е мека, или много търкам, но все ми се прокъсва и ми остава.
Ленти за депилация, има ги по лев-два в Джъмбо, изрязваш ги в удобен за теб размер.

# 627
  • Paris, France
Кухненска хартия ползувам, че винаги имам от нея и ми е най-удобно. Може да се сгъне на 2 или на 3 и тогава не се протрива и къса. Малко повече спирт поема, но бива.

# 628
Невена, много ти благодаря, като енциклопедия си! Относно пилите-на 1ва страница има за 8 стъпки, тях съм ги поръчала, а тези(ще прикача снимка) к
Ли са въпросните за 4 стъпки. Май съвпадат с другите като стъпки:thinking:

# 629
Малко пролетно настроение от мен, лака е Elite99 gray colors 2904, матовия топ също е на Elite99.

Общи условия

Активация на акаунт