Форумски липси - 7

• 41 917
  • 731
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Че модерирането във форума нещо не е съвсемнаред, не е (писах по-рано по тоя въпрос), ама тия вопли как, ако не върнели Даун, някои потребителки щели да си изтрият профилите, идват малко в повече...И, естествено, веднага се започна с "ох, Х, не си отивай!" Драма и половина!
И, ако върнат Даун, какво - ще се спре с избирателното триене на мнения, понякога съвсем неоснователно?
Очаквам в седемдесетото издание на темата никът на Down Under да се споменава наред с този на Лиска...

# 526
  • София
Скрит текст:
Е, аз в този случай не мисля, че ще бъде нещо различно от "аз паднах, друг ще ме смени и...толкоз", нито приемам позиция на жертва, нито на камикадзе.  Не е за първи път някой да си тръгва, практически огромната част от хората, които познавам оттук, вече не пишат, поне не активно. Форумът си е тук, макар вече да няма ролята, която имаше преди години.
Аз не съм изненадана от отговора на Мамма. Даже не мога да кажа, че съм разочарована.
Тъжно ми е, че се подхожда формално.
П.П. Мили и добри няма, хора сме. Точно затова постоянните банове за ритане на кокалчета и за спам са, да речем, странни. То и други неща са ми странни, ама това е.
Елица, студено е сега, почакай до пролетта поне. Не става въпрос за никакви номинации, нищо общо нямат те.

Мисля, че подхождате прибързано, а не че някой подхожда формално.
Ако приемем, че виждаме върха на айсберга, може да се окаже, че защитават нечия репутация като трият и не изтипосват нечии гневни писания.Sunglasses

Ето, споменатата назад аргун на мен никак не ми липсва, но съм я виждала по късна доба във фаза с гръмнали бушони, по-добре да си почива, доброволно или не.

Темата за мигрантите не мисля, че някой я подпира, напротив, беше заключвана, метена многократно, избухнаха доста звезди там, държат я от немай къде. Аз лично не я следя отдавна.

# 527
Пример? Ето.
Мирела Нова, в една тема използваше изключително брутален език срещу един определен етнос. Изтриха я, тя го написа пак, пак я изтриха. Мнението, което написа и лексиката, която използва, бяха освен груби, клевета, лъжа, расистко, спам и сигурно на поне още пет правила в нарушение. Даун е сълза на сърна пред написаното тогава. Нито бан, нито дори предупреждение не получи.

# 528
Следят се разбира се. Последно пишех в темата за Фермата, там съвсем си се следяха настроенияа на хората. Следят се политическите, икономическите теми, мигрантските също. Целенасочено се действа, за да се изгонят част от неудобните потребители. Ваша си работа иначе в какво вярвате. Плюс това за едни може скрита реклама, а за други не може.Помиярска работа.Ама хайде със здраве! Какво ли пиша и аз. Има една приказка из нашия край, много е на място-Виж му акъла, та му скрой шапка. Та те така.

# 529
  • Пловдив
Много журналисти преписват от много теми тук. Особено по политически теми, бъдете сигурни, че се чете и се следи общественото настроение. Аз не познавам никого лично. И нямам такова желание. Обичам повече да чета. И имам по-различен поглед отвън. Нямам реални контакти. Не знам кой, кой извън форума..... Щом ви харесва, нека бъде конспирация.

# 530
Да, ама и аз мисля като dazel. Съвсем целенасочено се подпират разни угодни потребители за сметка на неудобни и непослушни.

Поименно, моля.  Simple Smile

Grinning

# 531
Разбира се, че има платени тролове. По злободневни обществени теми, по време на избори, в разговорите за пазаруване, козм. продукти, лекарства и т.н. Е, в Семейните отношения не вярвам да има. Кой ли ще плаща на трол, за да хвали мъжа си или оплюва свекървата Wink
Замита се, когато се сдърпат няколко потребителки, бан се налага при сериозно злостно сталкиране или грозно и целенасочено агресивно поведение.
Вярно големи конспирации ви се привиждат. Ако не се вживявахте толкова, нямаше да има и банове.  Все пак форумът преди всичко е за споделяне на полезна информация, взаимопомощ и после за забавление. Хора със сериозни  проблеми - семейни, служебни, психически, е добре да не си ги лекуват тук!

# 532
Май само аз не съм получавала обидни ЛС. Може би, защото отбягвам политическите теми, а явно там се отприщват най-бурни страсти. Непонятно е за мен, но ето на..
При все това ми се е случвало много грозно да изтрещя, макар и не тук и уж на къде по-безобидни теми и съвсем осъзнато да си заслужа рестрикциите. В такива случаи на човек толкова му е паднало пердето, че му е все едно за бана. Не мога да заема страна в случая. Разбирам и баннатата, и модераторите. Но не знам застъпниците колко й правят услуга на Down under. Тя иска ли да се върне?

# 533
  • постоянно
Това, което ни лисва  е толерантност.

Скрит текст:
Толерантността е термин, който означава търпимост и зачитане на различията, били те социални, културни, сексуални или религиозни. Според някои философски речници тя може да се прояви като акт на снизходителност, като акт на търпимост или като акт на подкрепа и разбиране[1]. Съответно като нетолерантост се квалифицират всички подходи и практики, които не проявяват подобно отношение. Проявата на толерантност не означава безразличие, търпимост към социалната неправда, отказ от собствените убеждения или отстъпка от собствените позиции под чужд натиск[2].

Толерантността е морална стойност, която предполага пълното зачитане на другите, техните идеи, практики или убеждения, независимо дали са различни от нашите[1]. В този смисъл тя е признаване на разликите, присъщи на човешката природа, разнообразието от култури, религии или начини на поведение. Някои считат толерантността за основна ценност за хармонично мирно съжителстване. Смята се, че толерантността е в основата на добрите отношения между хората от различни култури, вероизповедания, раси и начин на живот.

Тя е основна нагласа на живот в обществото. Толерантният човек може да приеме различни от установените норми, мнения или поведения в социалната среда, дори да са в разрез с неговите морални принципи. Този тип толерантност се нарича социална толерантност.

Толерантност към тези, които изповядват публично вярвания или религии, различни от нашите, се нарича религиозна толерантност.

В момента , в който изразиш различно мнение и се започва формирането на " групи" от съмишленици , които всячески се опитват да те свалят до дъното.
Не можем просто да кажем " Хм , не съм съгласен , но всеки има право на мнение" и да продължим.

Модераторите са длъжни да обяснят в прав текс there and then какъв е проблема и кой ще пострада. Стига с тези "хъш-хъш" практики , нека нещата бъдат прозрачни , както и правилата и едни за всички!

# 534
  • постоянно
Май само аз не съм получавала обидни ЛС. Може би, защото отбягвам политическите теми, а явно там се отприщват най-бурни страсти. Непонятно е за мен, но ето на..
При все това ми се е случвало много грозно да изтрещя, макар и не тук и уж на къде по-безобидни теми и съвсем осъзнато да си заслужа рестрикциите. В такива случаи на човек толкова му е паднало пердето, че му е все едно за бана. Не мога да заема страна в случая. Разбирам и баннатата, и модераторите. Но не знам застъпниците колко й правят услуга на Down under. Тя иска ли да се върне?

Спокойно , не си сама . И мен досега никой не ме е обиждал. Ще да е от ник-А Joy

# 535
Проблемът, поне за мен, изобщо не е в това Даун справедливо ли е банната, или не, още по-малко в това дали ще се върне или не, а в това, че след като на едни потребители се разрешава грубост, спам, реклама и обиди, същото трябва да е разрешено/или забранено/ за всички.

# 536
  • София
Когато започнах да пиша във форума, бях изумена от доносите, които хвърчаха към модераторите от различни потребители. При това, без да са лично засегнати, без да е адресиран пост към тях. Само на база антипатия, изградена в някаква предшестваща тема.
Имах лошите спомени от онова време, когато така някои разчистваха лесно сметки, вместо да използват аргументи в спора.
И се опитвах да изяснявам позицията си "на терен"- безуспешно, разбира се- доносът винаги е по- силен и бърз в резултата.
Съжалявам да го кажа, но всички тук имаме вина, за да стигнем до този момент.
Поголовното сигнализиране срещу този и онзи, за щяло и не щяло, затрупващо модераторите, прави трудно адекватното отреагиране, особено когато децибелите на донасящите са доволно високи.

# 537
Гато, твърде утопични очаквания са това за форум, в който модераторите също са участници в дискусиите е вероятно са подвластни на симпатии.
Човек или се примирява, или си тръгва, ако усети несправедливостта твърде лично.

# 538
И мен никой досега не ме е ругал на ЛС. В теми се е случвало някой да се опита да ми обяснява за четенето с разбиране или моженето Wink, ама като не му обърнеш внимание и му става скучно и се кротва... Така че рецептата за отърваване от грубияни и простаци е лесна.

Проблемът, поне за мен, изобщо не е в това Даун справедливо ли е банната, или не, още по-малко в това дали ще се върне или не, а в това, че след като на едни потребители се разрешава грубост, спам, реклама и обиди, същото трябва да е разрешено/или забранено/ за всички.
Дай конкретни примери! Защото това приказване на едро и по принцип не е конструктивно. Емоции и нищо повече.

# 539
Но не знам застъпниците колко й правят услуга на Down under. Тя иска ли да се върне?

Защо реши, че услуга й правим? Уиш го е написала ясно, ако искаш прочети.

Общи условия

Активация на акаунт