Майчин дом Варна - тема 11

• 62 768
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
Вие къде раждахте и при кой лекар?

Моето раждане тръгна на последната ми консултация преди термин. Това става в 8:30сутринта , когато лекаря ми си работеше по график. Отмени си всички часове пред мен на жената на рецепция. Изчака да ме подготвят(тонове, мерене и всичко останало) , изчака с мен да дойдат същинските контракции, проверяваше ми разкритието през 15минути. Изобщо нямам от какво да се оплача, този човек е идвал дори в събота и неработно време да ме прегледа защото бях леко болна и не усещах бебето в това време. Явно е до лекар, за нен не недопустимо хем да изражда хем да слиза и преглежда. Затова добре трябва да изберем лекаря още от самото начало.

# 511
Майчин Дом- Димитър Корновски, 2016та година.

# 512
  • Варна
Радвам се, че се получава дискусия, тези неща засягат много жени от Варна и региона, които предстои да раждат, а и не само.
Аз много добре знам как боли раждането, защото вече родих веднъж без упойка и с епизиотомия без да ми слагат упойка ме рязаха и шиха и окситоцин ми слагаха, но такова чудо като второто ми раждане не помня. Така че за да кажа, че не се е издържало, значи наистина не се издържаше. И му казах на доктора да ми намали окситоцина и той не го направи, но няма значение, преживях го, важното е, че си имам едно прекрасно бебче да е живо и здраво.
Вип стаята е стая с две легла, телевизор, вана, топка за упражнения и магаре, там родих, и спах предната вечер. По-луксозно е, със собствена баня и тоалетна. Обясниха ми, че мога да ползвам ваната срещу допълнително заплащане, но до там не стигнах тъй като вечерта за мой късмет нямаше вода. Не знам дали имат водно раждане, по-скоро е за релакс. Като ги помолиш те ще ти покажат и едната и другата родилна зала. Тъй като не се плаща допълнително за избор на екип, а те го предлагат като услуга на своите пациенти от там идва ниското качество според мен. Ама сега сме там и при педиатърката, така че се надявам да се подобрят. Успех на всички, които предстои да раждат там.

# 513
Аз като раждах Д-р Атанасова рече нещо за окситоцин, но аз я помолих ако е възможно да не ми вливат и тя каза Добре, няма проблем. Така и не се наложи. Иначе във всички родилни домове ще има доволни и недоволни и това е съвсем нормално, защото първо: родилките имат различни очаквания и изисквания и второ: едно плавно и нормално раждане в най-затънтения родилен дом на страната ще е по-добре от едно тежко и усложнено в най-големия лукс. На мен лично двете ми раждания в М дом ми покриха очакванията и най-вече- следеодилните процедури, заради които отидох там- бебчето на гърда 5 Мин след раждане, отложеното клампиране на пъпната връв, бебето при мен и т.н.

# 514
  • Варна
Има ли майчета родили скоро – по време на ИП в Майчин Дом? Интересува ме дали има някаква промяна - свиждания или поне таткото да види бебето? Както и как стои въпроса с багажа Ви в родилното - всичко ли си носехте, вкл. за изписването или Ви донесоха допълнително неща?
Благодаря!

# 515
  • Варна
poleto изписаха ни на 6 май, няма свиждания. Мен ме приеха за спешно секцио, като не успях да се обадя на таткото, че оставам да раждам и не знаеше. Та нямам идея дали показват бебетата, предполагам че не.
Относно багажа моя го предадоха на охраната, а от отделението изпратиха санитарка за да го вземе всичко беше точно. Дрешките за изписването си ги бях сложила предварително, но и иначе няма проблем някой нещо да ти донесе само се казва на регистратура или охрана името ви и в коя стая сте, отново се вика санитар и ви носят нещата (може и вие да предупредите, че чакате багаж).
Успех и леко раждане!

# 516
  • Варна
Usmivchicaaa, ако имаш възможност миже ли да разкажеш как премина секциото при теб, кой доктор ти го прави?
И каква е храната, позволяват ли да се носи храна отвън?
И да питам наскоро родилите мами в МД, как стои въпроса със записването на бебето ако нямаме брак с таткото, трябва ли да подготвям нещо предварително и кога става самото записване, при изписването от болницата или след самото раждане?

Благодаря предварително!

# 517
Аз бях секцио , с таткото нямаме брак , бебо го записаха в деня на раждане.Казаха ми да кажа на таткото да се качи горе да запише бебето . Нищо не са ми искали за самото записване и заради това , че нямаме брак . Храната - вечерта кисело мляко , сутринта кисело мляко и те питат за газове дали си пуснал , и ти дават да си избираш от менюто Blush вкусно беше всичко Simple Smile

# 518
  • Варна
Iorennka Секциото ми го прави д-р Анна Атанасова с екипът на смяна и д-р Едхем.
На мен ми е второ секцио при Атанасова и бях спокойна, като преди операцията се оправят документи, правят се тонове, поглеждат бебето на ехограф, среща с анестезиолог, тест за алергии, слага ти се абокат и ти пускат банка с разтвор (но не помня какъв).
В операционната докато се приготвят ти слагат спиналната упойка, не е приятно но трябва да стоиш неподвижна и започва същината. Бебенцето като го вадят се усеща бутане и натиск, но без болка. Нормално е да ти прилошее, да не се притесняваш, аз даже с изивинение повръщах (гадно е, но всички бяха много мили, успокояваха ме, мокриха, милваха).Бебчо ми го показаха веднага над паравана, а след това измит и повит да го цункам докато довършват операцията.
Всичко приключва за около 40-50 минути, само с позитивна мисъл и нагласа.
Храната е кетъринг, не е кой знае какво но и толкова избор като има е добре. Може да си внасяш, аз поне си сложих в багажа малки сокчета, пълнозърнести бисквитки и т.н.,като и на жената с която бях в стая и носиха хапване. Не съм питала дали има хладилник на разположение за пациенти, тъй като всичко ми е било пакетирано.
Успех!

# 519
  • Варна
Усмивчица, благодаря за отговора. Бъдете здрави ❤️

# 520
Усмивчица, благодаря за отговора. Бъдете здрави ❤️

Lorennka,
в МД ли ще раждаш и кога, ако е планирано със секцио?

# 521
Има малък хладилник в стаите, аь бях във Вип, но мисля, че във всички има. Избираш храната от меню, също и могат да ти носят. Носят и по 2бутилки минерална вода всеки ден. Престоя е приятен, което си е важно.

# 522
Здравейте дами! Предстои ми раждане в МД при д-р Бейлерян, за сега естествено, но най вероятно ще предизвикват, ако до 20 не излезе бебка, заради остаряла плацента.
Може ли вече раждалите естествено да споделят как протича процедурата и какво точно се прави Simple Smile

# 523
Вкарват те в потготвителния кабинет ,който е срещу стълбите на 2рия етаж.Мерят ти таза,мерят тонове.Подписваш документите.
Правят ти клизма,и ако се наложи както в моя случай пукат и мехура. Моят се оказа спукан високо и изтичаше по малко от предната вечер и трябваше да го доспукат.
След това ако искаш епидурална чакате да стане 4-5см разкритието и я слагат.
Ако ще е предизвикано ти пускат Окситоцин и остава да чакате да станат 10см.
Ако се чустваш добре може да се разхождаш докато стане пълното разкритие.
След това отивате в родилната зала ,спират упойката  и ако вече са започнали силните контракции идва съществената част и качване на магарето.😃 😊
Надявам се да съм била изчерпателна и да съм ви обяснила добре. Успех и леко раждане!😊

# 524
  • Нейде из лудите гори...
Отиваш, минаваш през приемният, преценяват в каква фаза е раждането, уведомевят лекарят ти и всичко от там се случва според ситуацията.

Нито са ми правили клизма, нито са ми пукали мехур, нито окситоцин знам какво е.
Всеки случай е строго индивидуален. 

Успех!

Общи условия

Активация на акаунт