Астрология - 14 тема

• 53 550
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
За транзити и връзката им с конкретни домове при започване на нова работа ставаше въпрос.
В нито една школа 7ми дом не се свързва с това.

# 481
Да, за започване на работа по трудов договор и като наемен служител и аз не бих го гледала.
Но за дистанционна работа по проект, по граждански договор може да се включи. Когато имаме директен клиент/възложител, когато работим с контрагенти.

# 482
А кой бихте гледали?

# 483
Комбинация от сигнификатори и домове. Допълнително гледам и Дашамша, но тези карти работят само с фина ректификация.

# 484

Това е от книгата Орелът и чучулигата.

# 485
Да, с такива книжки повечето сме започвали – Каръл Ръшман и Бернадет Брейди. Това се предлага, това се чете.

# 486
Не разбрах какво трябва да ни покажат страниците от книгата?

# 487
За значенията на 7 и 8 дом и за транзитите през тях, вероятно с тази цел е постната тази картинка.

Обаче една прогноза не се прави само по транзити, нито само по транзити и прогресии. И дори ако астрологът включи дирекции, има риск да не прецени правилно тяхното събитийно послание, ако не успее да определи качеството на събитието. Например дирекция на АС към Марс в една карта може да даде брак, а в друга развод или раздяла, ако гледаме по тема "брак и партньорство".

# 488
Разбира се, че се гледат много фактори.
Дискусията беше са 7ми дом и затова постнах тези страници набързо. Но и в други източници съм срещала същото описание.
Като говорим за домове как във вашата практика виждате 12ти дом? За толкива години четене все ми остава някакси абстрактен, а имам планети в този дом по рождение,  а ми предстоят и транзити.

# 489
От лична практика имам наблюдения, че резултатите по 12 дом не са толкова очевидни и явни.
Този дом е любим на психолозите, свързват го и с тъй наречената духовност. Но на практика не съм забелязвала такива проявления, може би зависи от нивото на натива. Говорим за средностатистически хора и случаи. При някои дава и скрити пороци, двойнствен/таен живот, нещо задкулисно, за което не знаят техните близки. При по-осъзнат и еволюирал човек акцентът върху този дом може да даде и богат вътрешен живот, желание нещо да се изследва в усамотение /или да се твори/, зависи от целия хороскоп.

# 490
По 12-ти дом са нашите любими неща,които не искаме да споделяме с никой - крием си ги,не ги показваме и им се наслаждаваме тайно.Това е дом на Риби - те са гъвкави,изплъзващи се, понякога неуловими,но може и много бързо да се хванат на въдицата.Затова този дом е загадъчен,интуитивен и може дори да не му обръщаме внимание,ако сме се "забили" яко в материята. Но,ако имаме натална планета там,тя ще се прояви по-късно в живота ни,особено,ако е от бавните и още повече ретроградна.

# 491
Здравейте, изправена съм пред трудно решение, по какъв начин астрологията може да ми помогне да направя правилния избор? Не искам да споделям с приятели, нито да търся съвети от тях, все съм грешала, като слушам другите. Влече ме астрологията като наука, но не мога да занимавам ума си с нея, на този етап. С радост бих си отговорила сама, но нямам нужните знания. Така, че бих се радвала някой да ми отговори Simple Smile

# 492
12 дом се нарича дом на "Злият Дух", място на радост на Сатурн, това е падащ дом.  Указва още на различен вид нещастия, изалация, затвор. Уединение, но това е заради някакви проблеми, излизане от обществото и т. н.
Това е и дома, който показва какво се случва с майката и детето преди раждането.
Тук радост няма!

# 493

В моята карта  транзит към 7ми никога не ми е носил любов, брак и прочие партньорство, а ангажименти свързани с бизнес партньори.

Какъв знак ти е на К7 и евентуално планети в седми ? Транзитното Слънце през кой дом транзитира по това време ?

Здравей,  в 7 дом имам Уран в Стрелец.
По време на последното важно събитие в сегашната ми работа (нещо, което промени много ситуацията - за добро) - Сатурн (У8) е бил в съвпад с Уран, и в секстил с Юпитер, който ми е на върха на 10ти дом, а транзитното Слънце  - в 11ти. По същото време - транзит на уран в 11ти дом в тригон с натален Уран.
Може би факта, че в наталната ми карта Уран и Юпитер са в секстил има значение. Но досега активност в 7ми не ми е носил някакво раздвижване в любовта. И Юпитер мина - пак нищо.

Последна редакция: чт, 14 мар 2019, 19:27 от moonwalker

# 494
12 дом се нарича дом на "Злият Дух", място на радост на Сатурн, това е падащ дом.  Указва още на различен вид нещастия, изалация, затвор. Уединение, но това е заради някакви проблеми, излизане от обществото и т. н.
Това е и дома, който показва какво се случва с майката и детето преди раждането.
Тук радост няма!
Това звучи почти плащещо. На мен Марс, Юпитер и Сатурн + северен възел, в наталната карта са ми в 12ти дом.

Общи условия

Активация на акаунт